Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2023 11:58

Βασίλης Γιόγιακας: 1,5 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης θα πάνε στο ΕΣΥ


Στο έργο και τις προτεραιότητες της κυβέρνησης στην Υγεία εστίασε ο Βασίλης Γιόγιακας κατά την ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τη διαχείριση του covid και άλλες διατάξεις.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας τόνισε ότι πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ θα ενισχύσουν τα επόμενα χρόνια τη χρηματοδότηση του ΕΣΥ, με σκοπό να ανακαινιστούν 80 νοσοκομεία στα τμήματα επειγόντων και 156 Κέντρα Υγείας, καθώς και να κατασκευαστούν 4 νοσοκομεία, 315 μονάδες τηλεϊατρικής, 25 κέντρα αποκατάστασης και 311 δομές ψυχικής υγείας. «Σε κάθε περίπτωση, σκοπός μας δεν είναι άλλος από το να έχουμε ένα σύστημα υγείας που θα παρέχει ποιοτική, δωρεάν πρόληψη και περίθαλψη σε όλους τους πολίτες», τόνισε ο κ. Γιόγιακας.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας στάθηκε επίσης σε διάταξη του υπό συζήτηση νομοσχεδίου με την οποία προβλέπεται η δημιουργία Ενιαίας Λίστας Χειρουργείων σε ηλεκτρονική μορφή. Η ψηφιοποίηση, σημείωσε ο κ. Γιόγιακας, θα δίνει τη δυνατότητα να εντοπίζονται οι εγγραφές του ίδιου ασθενούς σε διαφορετικά νοσοκομεία - χωρίς να χάνει ωστόσο την ελευθερία επιλογής του γιατρού που θα τον χειρουργήσει - να ανανεώνεται η λίστα πιο γρήγορα και έτσι να μειώνεται ο χρόνος αναμονής των ασθενών. Το πλήρες κείμενο της ομιλίας έχει ως εξής:

Κύριοι Υπουργοί,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Θα ήθελα να ξεκινήσω με μια διευκρίνιση προς τους αξιότιμους βουλευτές  της αντιπολίτευσης:
Δεν υποστήριξε κάποιος - είτε από τη συμπολίτευση, είτε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας - ότι το νομοσχέδιο αυτό είναι κάτι περισσότερο από αυτό που ομολογούν οι περισσότερες από τις διατάξεις του:
Είναι, δηλαδή, ένα νομοθέτημα με το οποίο κατά κύριο λόγο διευθετούνται έγκαιρα κάποια θέματα, με αρκετές ρυθμίσεις, θα έλεγε κανείς, μεταβατικού χαρακτήρα.
Αντί λοιπόν το νομοσχέδιο να αξιολογηθεί από την αντιπολίτευση στις σωστές του διαστάσεις, ακούστηκε κάποια «γκρίνια» γιατί δεν αντιμετωπίζει μεγάλα και γνωστά ζητήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας και τα λοιπά…
Δηλαδή, σύμφωνα με τη λογική αυτή, οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που κοιτάνε για το «εδώ και τώρα» δεν έχουν σημασία.
Λες και θα έπρεπε να μην ασχολείται η κυβέρνηση με επείγουσες εκκρεμότητες αλλά να τις παραβλέπει, στο όνομα κάποιων ιδεατών λύσεων στο μέλλον.

Έτσι, αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι, η αντιπολίτευση επιχειρεί να εκμεταλλευθεί τη συζήτηση γι’ αυτό το νομοσχέδιο, για να μιλήσει για ό,τι στραβό συμβαίνει στο χώρο της Υγείας.
Στην προσπάθεια αυτή όμως ισοπεδώνει ή αρνείται αυτά που έχει πετύχει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από το 2019.
Θεωρώ λοιπόν σωστό και χρήσιμο να φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη της αντιπολίτευσης.
Να θυμίσουμε ότι, μέσα σε 4 χρόνια οι τακτικές δαπάνες του προϋπολογισμού προς το ΕΣΥ αυξήθηκαν κατά 37%.
Ότι τα κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας διπλασιάστηκαν, από 550 σε πάνω από 1200.
Ότι το υγειονομικό προσωπικό αυξήθηκε κατά 7.500 άτομα σε καθαρούς αριθμούς, δηλαδή προσλήψεις μείον αποχωρήσεις.
Ότι δόθηκαν για πρώτη φορά ύστερα από 15 χρόνια αυξήσεις στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και επιδόματα για να καλύπτονται πιο αποτελεσματικά τα κενά ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε ορεινές, νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές και για να παραμείνουν οι γιατροί στο ΕΣΥ.
Ότι ξεκίνησαν συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα για να αντιμετωπιστούν πιεστικές ανάγκες, όπως είναι η εξάλειψη των ράντζων στα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας.
Θέλουμε να θυμίσουμε ότι μπήκαν στην άυλη συνταγογράφηση πάνω από 4 εκατομμύρια πολίτες.
Και ότι γράφτηκαν σε προσωπικό γιατρό σχεδόν 5 εκατομμύρια, από 1,5 που ήταν το 2019.
Ότι ξεκίνησαν προγράμματα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων, όπως το «Φώφη Γεννηματά», και δωρεάν διαγνωστικών εξετάσεων για σοβαρές χρόνιες παθήσεις.
Δηλαδή, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, όχι μόνο κρατήθηκε όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας – και η συμβολή των γιατρών, των νοσηλευτών και του άλλου προσωπικού σε αυτό είναι αναμφισβήτητη – αλλά ξεκίνησε ο νέος δημόσιος υγειονομικός χάρτης!
Δε λέμε επομένως ότι δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.
Αλλά είναι άλλο αυτό, και άλλο να παραβλέπονται τα σημαντικά βήματα προς τα εμπρός, που έγιναν την τελευταία 4ετία.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Παρά το ότι σκοπός του νομοσχεδίου είναι κυρίως να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία δημοσίων φορέων – υγειονομικών και άλλων – υπάρχουν επίσης ρυθμίσεις με τις οποίες επιχειρείται να βελτιωθούν διάφορες υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες:
Είναι η ψηφιακή Ενιαία Λίστα Χειρουργείων, το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης διακίνησης φαρμάκων, η κατ’ οίκον αποστολή φαρμάκων για τη θεραπεία σοβαρών ασθενειών, είναι το ενιαίο μητρώο νεοπλασματικών ασθενειών.    
Σχετικά με αυτά που ειπώθηκαν στην Επιτροπή για τη λίστα χειρουργείων, αξίζει να πούμε ξανά ότι δεν αλλάζει η διαδικασία που νομοθετήθηκε το 2016, απλώς μεταφέρεται από το χαρτί και δηλώνεται στο σύστημα η κάθε εγγραφή στη λίστα.
Αυτό δίνει τη δυνατότητα να ενημερώνεται η λίστα έγκαιρα και σωστά, να εντοπίζονται οι εγγραφές του ίδιους ασθενούς σε διαφορετικά νοσοκομεία αλλά να μην χάνει ωστόσο την ελευθερία να επιλέξει ποιος θα τον χειρουργήσει, να ανανεώνεται η λίστα πιο γρήγορα και έτσι να μειωθεί ο χρόνος αναμονής.
Αυτό είναι όλο, και ασφαλώς δεν έχει σχέση με τάχα μου ιδιωτικοποίηση των χειρουργείων «από το παράθυρο», όπως είπαν ορισμένοι...
Νομίζω ότι τέτοιες βελτιώσεις πρέπει να είναι καλοδεχούμενες, ακόμα και όταν νομοθετούνται στο πλαίσιο κάποιων άλλων προτεραιοτήτων.

Η Νέα Δημοκρατία, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ανανέωσε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών με μία από τις κύριες δεσμεύσεις της να είναι ένα νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ευρωπαϊκού επιπέδου.
Με πρόσθετο «όπλο» το 9% των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης που θα πάει στο ΕΣΥ - 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ - θα ανακαινιστούν 80 νοσοκομεία στα τμήματα επειγόντων και 156 Κέντρα Υγείας.
Θα γίνουν 4 νέα νοσοκομεία, 315 μονάδες τηλεϊατρικής, 25 κέντρα αποκατάστασης και 311 δομές ψυχικής υγείας.
Θα επεκταθεί το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και θα ολοκληρωθεί ο ηλεκτρονικός φάκελος υγείας για κάθε πολίτη.
Και θα γίνουν 10.000 νέες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, από τις οποίες 700 με 800 θα πάνε στο ΕΚΑΒ.
Για το ΕΚΑΒ στόχος είναι οι χρόνοι διακομιδών να φτάσουν τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στο τέλος της τετραετίας.
Με αναδιάταξη του στόλου των ασθενοφόρων, με συνδρομή της πυροσβεστικής και των ενόπλων δυνάμεων σε περιοχές που παρουσιάζονται ελλείψεις αλλά και με νέο δίκτυο εναέριας έρευνας διάσωσης.  
Σε αντίθεση, λοιπόν, με ό,τι μας καταλογίζει η αντιπολίτευση, έχουμε επίγνωση της μεγάλης εικόνας και αυτών που πρέπει να γίνουν.
Αλλά για να γίνουν όσα θέλουμε να κάνουμε, πρέπει πρώτα να διασφαλίσουμε τη συνέχεια σε αυτά που έχουμε ήδη.
Σε κάθε περίπτωση, σκοπός μας δεν είναι άλλος από το να έχουμε ένα σύστημα υγείας που θα παρέχει ποιοτική, δωρεάν πρόληψη και περίθαλψη σε όλους τους πολίτες, στον κατάλληλο χρόνο και τόπο, και με το κατάλληλο προσωπικό.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2023 15:14

Διάβασα, είδα, άκουσα

Βασίλης Γιόγιακας: η χαλαρή ψήφος μπορεί να αφήσει χώρο σε δυνάμεις που είναι αντίθετες προς την Ε.Ε.

Δημοσιεύθηκε στην 'Κυριακάτικη Kontra News"

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση συμμερίζεται τα προβλήματα των αγροτών και αναζητά λύσεις που θα φέρουν αποτέλεσμα με διάρκεια εκφράζει ο Βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Γιόγιακας. Προφανώς έχουν ληφθεί υπόψη οι δημοσιονομικές αντοχές, επισημαίνει και σημειώνει ότι οτιδήποτε άλλο θα ήταν ανεύθυνο ειδικά απ’ όσα βίωσε η χώρα την περασμένη δεκαετία. Σε ερώτηση για την επέλαση της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και τα στοιχεία δημοσκοπήσεων, δηλώνει ότι εάν αυτό επιβεβαιωθεί στην κάλπη και εις βάρος των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων μπορεί να οδηγήσει σε αποδυνάμωση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας για τα θέματα των αγροτών: «η Κυβέρνηση είναι εδώ να συζητήσει με ειλικρίνεια γι’ αυτά που μπορεί να γίνουν»

https://www.youtube.com/watch?v=ZVGznsvX3L8
«Καταλαβαίνουμε, συζητάμε, δίνουμε λύσεις στο μέτρο του δυνατού με το βλέμμα και στα επόμενα χρόνια», τόνισε ο Βασίλης Γιόγιακας μιλώντας για τη στάση της Κυβέρνησης στα προβλήματα των αγροτών με αφορμή τη συζήτηση νομοσχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: 2 μήνες παράταση στους κατοίκους εσωτερικού για δηλώσεις στο Κτηματολόγιο

Παρατείνεται κατά 2 μήνες η υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας στο Ελληνικό Κτηματολόγιο για τις υπόλοιπες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας οι οποίες περιλαμβάνονται στη διαδικασία κτηματογράφησης που ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: 300.000 ευρώ για έργα στο Δρέπανο - Μακρυγιάλι


100.000 ευρώ για αποκατάσταση ζημιών στον Δήμο Φιλιατών

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 400.000 ευρώ προς τους Δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών θα εγκριθεί το αμέσως επόμενο διάστημα από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με τα όσα συζητήθηκαν στη συνάντηση του Βασίλη Γιόγιακα με τον αρμόδιο Υφυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο, παρουσία του Δημάρχου Ηγουμενίτσας Παναγιώτη Νταή.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: «η αντιπολίτευση επιλέγει μάχες σε λάθος μέτωπα και τελικά βρίσκεται εκτεθειμένη»

Δημοσιεύθηκε στην "Κυριακάτικη Kontra News"

Σκληρή κριτική σε όσους αντιδρούν στην πρόταση της υπουργού Εσωτερικών, Νίκης Κεραμέως για επέκταση της επιστολικής ψήφου στις εθνικές εκλογές ασκεί ο Βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Γιόγιακας. Διερωτάται ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας «δηλαδή, τι θα πει αύριο η αντιπολίτευση στους Έλληνες του εξωτερικού οι οποίοι περιμένουν εδώ και χρόνια να γίνει αυτό που σε άλλες χώρες θεωρείται αυτονόητο; Ότι «αιφνιδιάστηκε» με την τροπολογία; Ποιόν ενδιαφέρει στ’ αλήθεια αυτό;». Αναγνωρίζει τα προβλήματα που έχουν οι αγρότες και δηλώνει πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να τα συζητήσει και να βρεθούν λύσεις. Για τις συνεχιζόμενες ανατιμήσεις και το νέο κύμα κερδοσκοπίας υπογραμμίζει ότι το ζητούμενο είναι να μην πάρει διαστάσεις το πρόβλημα στην Ερυθρά Θάλασσα και να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στην περιοχή.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: δύο Κέντρα Ημέρας για αυτισμό και Αλτσχάιμερ στη Θεσπρωτία

Η δημιουργία δύο Κέντρων Ημέρας στη Θεσπρωτία για τη φροντίδα ατόμων με αυτισμό και Αλτσχάιμερ περιλαμβάνεται στην πρόσκληση του Υπουργείου Υγείας για την επιλογή φορέων οι οποίοι θα αναλάβουν να λειτουργήσουν συνολικά 14 μονάδες ψυχικής υγείας σε διάφορες Περιφέρειες της χώρας. 

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: «όσοι πιστεύουμε στην κοινοβουλευτική δημοκρατία θέλουμε η επιστολική ψήφος να πετύχει τον σκοπό της»

https://www.youtube.com/watch?v=7PFwkIMjxbw

Σημαντική εξέλιξη για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των Ελλήνων πολιτών χαρακτήρισε ο Βασίλης Γιόγιακας τη δυνατότητα επιστολικής ψήφου στις εθνικές εκλογές, τις ευρωεκλογές και τα εθνικά δημοψηφίσματα. Μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής για το θέμα ο βουλευτής Θεσπρωτίας αναφέρθηκε στη διευκόλυνση των πιο ηλικιωμένων ψηφοφόρων, των απόδημων Ελλήνων, των ετεροδημοτών και των εποχικών εργαζόμενων να ψηφίσουν χωρίς να μετακινηθούν.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας για την 33η επέτειο της ΔΕΕΕΜ «Ομόνοια»: διαχρονικός και θαρραλέος σύμμαχος στον αγώνα για τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας

Τη διαχρονική συμβολή της Ομόνοιας στο σεβασμό των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία εξήρε ο Βασίλης Γιόγιακας στην εκδήλωση για την 33η επέτειο από την ίδρυση της ΔΕΕΕΜ «Ομόνοια».

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: «λύση στην έλλειψη “εργατικών χεριών” η τροπολογία για τις άδειες διαμονής»

Συνέντευξη στην Κυριακάτικη Kontra News

Η κυβέρνηση αναγνωρίζει το πρόβλημα της ακρίβειας και έχει πάρει μέτρα, επισημαίνει ο Βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας ενώ σημειώνει ότι για πρώτη φορά έχει ξεκινήσει εντατική έρευνα σε επιχειρήσεις για πρακτικές που οδηγούν σε τεχνητό «φούσκωμα» των τιμών και ήδη έχουν ανακοινώσει μεγάλα πρόστιμα σε πολυεθνικές με κυρίαρχη θέση. Σχετικά με τα στοιχεία που παρουσιάζουν άνοδο της ακροδεξιάς, υπογραμμίζει ότι «σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμηθεί η απήχηση αυτών των κομμάτων σε ακροατήρια που δεν ανήκουν ιδεολογικά στον χώρο αυτό».

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: «η οπαδική βία είναι μια μορφή κοινωνικής βίας»

Δημοσιεύθηκε στην "Political"

Σας ασκείται κριτική από την αντιπολίτευση για τα μέτρα που εξήγγειλε και υλοποιεί η κυβέρνηση για την οπαδική βία. Τι απαντάτε;
Η οπαδική βία είναι μια μορφή κοινωνικής βίας, ένα φαινόμενο που έχει να κάνει με παράγοντες όπως η ανεργία, το χαμηλό βιοτικό επίπεδο, η έλλειψη παιδείας και κοινωνικής αγωγής, ακόμα και η μορφή που έχει πάρει σήμερα ο επαγγελματικός αθλητισμός, γύρω από τον οποίο συγκεντρώνονται κάθε μορφής συμφέροντα. Σε πιο στενό χρονικό ορίζοντα, η οπαδική βία μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με μέτρα που θα βάλουν αποφασιστικά «στο παιχνίδι» και τις ανώνυμες αθλητικές εταιρείες. Είναι επίσης θετικό ότι η Δικαιοσύνη προσανατολίζεται πλέον στη δραστική αντιμετώπιση των φαινομένων οπαδικής βίας και στη διερεύνηση τυχόν συγκρότησης εγκληματικών οργανώσεων στο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας για τον Κρατικό Προϋπολογισμό 2024: «από τους κύριους στόχους της οικονομικής πολιτικής η αύξηση των εισοδημάτων»

https://www.youtube.com/watch?v=JdmQ-vQ4EWs
Οι επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας επιτρέπουν την εφαρμογή σειράς μέτρων με στόχο την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών, τόνισε ο Βασίλης Γιόγιακας μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση της Κύρωσης του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2024.

περισσότερα

Μια ζωτική μεταρρύθμιση για την αντιμετώπιση των εγκεφαλικών επεισοδίων

Δημοσιεύθηκε στην "Political"

Πέρα από τις ιστορίες που μπορεί να έχουμε από τον κοινωνικό μας περίγυρο, λίγοι γνωρίζουμε ότι η χώρα μας είναι από τις «πρωταθλήτριες» στα ποσοστά θανάτων και αναπηρίας από αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια: ένα στα 5 από τα 57.000 περιστατικά που συμβαίνουν κάθε χρόνο αποβαίνουν μοιραία ενώ ένας στους 4 περνάει την υπόλοιπη ζωή του με κάποιας μορφής αναπηρία. Καθώς μάλιστα ο πληθυσμός γερνάει - άρα αυξάνονται τα άτομα άνω των 65 ετών που αποτελούν και την ομάδα υψηλότερου κινδύνου – τόσο τα περιστατικά όσο και το κόστος διαχείρισής τους αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά τις δύο επόμενες δεκαετίες.

περισσότερα

Προμήθεια συστήματος στο Νοσοκομείο Φιλιατών για παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος


Δρομολογείται η προμήθεια ολοκληρωμένου συστήματος σπιρομέτρησης για το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, μετά την έγκριση της σχετικής χρηματοδότησης ύψους 50.000 ευρώ από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη. Με τη λειτουργία του συστήματος θα είναι εφικτή η διάγνωση και η παρακολούθηση αρκετών παθήσεων του αναπνευστικού συστήματος όπως η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και το βρογχικό άσθμα.

περισσότερα

Στροφή στην πρόληψη επειγόντως…

Δημοσιεύθηκε στην "Απογευματινή"

«Το δε προνοείν και προλαµβάνειν κρείττον εστί του θεραπεύειν» σύμφωνα με τον Ιπποκράτη, σε απλή απόδοση «η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία». Στη χώρα μας ωστόσο η πρόληψη υγείας δεν είχε τύχει διαχρονικά της προσοχής που έπρεπε. Είναι ενδεικτικό ότι την περίοδο 2018-2020 μία στις τέσσερις γυναίκες δεν είχε κάνει τεστ ΠΑΠ, μία στις δύο γυναίκες άνω των 40 ετών δεν είχε κάνει μαστογραφία, και μόνο ένα στα δέκα άτομα άνω των 50 ετών είχε κάνει την αιματολογική ανάλυση που απαιτείται για την έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του παχέος εντέρου. Η μειωμένη έμφαση στην πρόληψη επηρεάζει αρνητικά όχι μόνο πόσα χρόνια αναμένεται κατά μέσο όρο να ζήσουμε αλλά και το πόσα από τα χρόνια αυτά θα είναι ποιοτικά.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: έργα από το Ταμείο Ανάκαμψης για την ανάπτυξη του Τουρισμού


Τις ευκαιρίες χρηματοδότησης έργων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με σκοπό την ανάπτυξη τουριστικών υποδομών και υπηρεσιών στη Θεσπρωτία συζήτησε ο Βασίλης Γιόγιακας σε συνάντηση που είχε με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν έργα τα οποία έχουν προγραμματιστεί και υλοποιούνται όπως η αναβάθμιση ορεινών καταφυγίων, η αναγνωρισιμότητα των αγροτουριστικών προορισμών και δραστηριοτήτων, η δημιουργία προσβάσιμων παραλιών και η χρηματοδότηση μελετών για νέα καταδυτικά πάρκα και την αναβάθμιση υφιστάμενων θαλάσσιων πάρκων.

περισσότερα

Ο Βασίλης Γιόγιακας χαιρετίζει εκδήλωση της Βουλής και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για τον σχολικό εκφοβισμό

Τη συμβολή δημιουργικών πρωτοβουλιών που γίνονται από μαθητές και απευθύνονται σε μαθητές με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για το φαινόμενο του εκφοβισμού στο σχολικό περιβάλλον, υπογράμμισε ο Βασίλης Γιόγιακας χαιρετίζοντας ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων την εκδήλωση της Βιβλιοθήκης της Βουλής και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για τον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας με θέμα «Όχι στη βία, ναι στη φιλία. Κάνε block στον εκφοβισμό». Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 1.975 μαθητές και μαθήτριες από 176 σχολεία όλης της χώρας, με 1.184 ατομικά και ομαδικά έργα.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: «πρέπει να είναι συνεχής η προσπάθεια για τη μείωση των τιμών»

Συνέντευξη στην Κυριακάτικη Kontra News

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού μέχρι τώρα δεν έχει πραγματοποιήσει ουσιαστικούς ελέγχους στις μεγάλες αλυσίδες και βεβαίως δεν επέβαλε κανένα πρόστιμο. Όταν η Ανεξάρτητη Αρχή δεν αναλαμβάνει τις επιβαλλόμενες πρωτοβουλίες τότε πώς θα προστατευθούν οι πολίτες από την ακρίβεια;
Οι έλεγχοι είναι αναγκαίοι προκειμένου να εντοπιστούν πρακτικές όπως η αθέμιτη κερδοφορία, που τελικά επιβαρύνουν τους καταναλωτές. Είναι απαράδεκτο τα ίδια ακριβώς προϊόντα να πωλούνται στη χώρα μας δυο, τρεις και τέσσερις φορές πάνω απ’ ό,τι πωλούνται σε άλλες χώρες. Όχι μόνο γίνεται δουλειά από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, αλλά αποδίδει και καρπούς:

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: 19 Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας στο Ε.Σ.Υ. για ασθενείς με εγκεφαλικό

https://www.youtube.com/watch?v=8LBZc2FdpnQ
Η ίδρυση και λειτουργία 19 Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας για ασθενείς με Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια προβλέπεται σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας το οποίο ψηφίστηκε από τη Βουλή, με Εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας τον βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα.

περισσότερα

Επιστολή Γιόγιακα για τις υποχρεωτικές δημοσιεύσεις στον περιφερειακό Τύπο

Την οριστική επίλυση του θέματος για τις δημοσιεύσεις υποχρεωτικού χαρακτήρα στον περιφερειακό Τύπο έθεσε ο Βασίλης Γιόγιακας με επιστολή του προς τον αρμόδιο Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Γιάννη Μπρατάκο.

περισσότερα

Κυρανάκης σε Γιόγιακα: παράταση ενός χρόνου για τη διόρθωση ανακριβών αρχικών εγγραφών του Κτηματολογίου

Σε παράταση κατά ένα έτος των προθεσμιών που λήγουν την 31-12-2023 για τη διόρθωση ανακριβών αρχικών εγγραφών του Κτηματολογίου θα προχωρήσει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σύμφωνα με τα όσα μετέφερε στον Βασίλη Γιόγιακα ο αρμόδιος Υφυπουργός Κώστας Κυρανάκης.

περισσότερα
Φεβρουάριος 2024
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3