Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2023 12:33

«Τοξικό κλίμα και πόλωση το “καταφύγιό” τους»

Συνέντευξη στην εφημερίδα "Παρασκήνιο"

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές και στο προεκλογικό κλίμα που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό, δηλώνει ευθαρσώς ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση επιδιώκει τοξικό κλίμα και πόλωση,γιατί είναι το μόνο πράγμα που ξέρει να κάνει καλά». Παράλληλα, σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στο «Π», μοιράζεται μαζί μας αναμνήσεις από τα παιδικά του χρόνια, μας μιλάει για τα καλοκαίρια που βοηθούσε στην οικογενειακή επιχείρηση καθώς και για τους γονείς του που ήρθαν μετανάστες από τη Γερμανία.

Σε περίπτωση που η ΝΔ δεν επιτύχει τον στόχο της αυτοδυναμίας στις δεύτερες εκλογές, τότε θα πρέπει να αναζητήσει κυβερνητικό εταίρο ή να πάμε σε τρίτη εκλογική αναμέτρηση;

Αυτό πιστεύω ότι θα εξαρτηθεί από το τι θα δείξει η δεύτερη κάλπη, δηλαδή από το πόσο κοντά θα είμαστε στον στόχο της αυτοδυναμίας. Δεν πιστεύουμε ότι η μονοκομματική κυβέρνηση είναι μονόδρομος, κάτι τέτοιο θα ήταν αλαζονικό. Πιστεύουμε όμως ότι τους τελευταίους 42-43 μήνες έχουμε παρουσιάσει ένα μεγάλο και χειροπιαστό έργο το οποίο θέλουμε να συνεχίσουμε,για περισσότερες και καλύτερες δουλειές, για μεγαλύτερο διαθέσιμο εισόδημα. Πιστεύουμε επίσης ότι αντιμετωπίσαμε με επιτυχία συνεχόμενες, μεγάλες, εξωτερικές απειλές, γιατί μπορέσαμε να κινηθούμε γρήγορα και αποφασιστικά, με την ευελιξία και τον δυναμισμό που επιβάλλεται σε τέτοιες εξαιρετικές καταστάσεις. Επομένως, ζητούμε εντολή για αυτοδύναμη κυβέρνηση, γιατί την τελευταία 4ετία αποδείξαμε ότι είναι ο πιο ασφαλής δρόμος για μια πιο δυνατή Ελλάδα.

Αν ο πρόεδρος της ΝΔ αποφασίσει να συγκυβερνήσει με κάποιο άλλο κόμμα, θα πρέπει να αναζητήσει συμμαχίες προς το Κέντρο ή προς τα δεξιά της ΝΔ;

Οι συμμαχίες δεν μπορεί να είναι ευκαιριακές, δεν μπορεί να γίνονται με αυτοσκοπό την εξουσία και το πώς αυτή θα μοιραστεί. Οι συμμαχίες πρέπει πρώτα απ’ όλα να βασίζονται σε συμφωνημένους στόχους δημόσιων πολιτικών, σε συμφωνημένες προτεραιότητες, σε κοινές αντιλήψεις για το πού πρέπει να πάει η χώρα και τι πρέπει να γίνει γι’ αυτό. Σε αυτό το πλαίσιο και μόνο θα μπορούσε να γίνει συζήτηση. Αλλά είμαστε ακόμα μακριά από αυτό το σενάριο…

Πιστεύετε ότι θα οδηγηθούμε στις κάλπες μέσα σε ένα κλίμα τοξικότητας και ακραίας πόλωσης; Αυτό το κλίμα προσελκύει ή απωθεί τους ψηφοφόρους; Ποιος καλλιεργεί αυτό το τοξικό κλίμα;

Τοξικό κλίμα και πόλωση επιδιώκει σίγουρα η αξιωματική αντιπολίτευση, όπως φάνηκε και από την τελευταία πρόταση δυσπιστίας που καταψηφίστηκε από τη Βουλή.

Για ποιον λόγο;

Είναι το μόνο της καταφύγιο. Είναι αυτό που ξέρει να κάνει καλά, αφού δεν έχει ούτε αφήγημα για τη χώρα, ούτε θέσεις για τα μεγάλα θέματα… Εμείς θέλουμε αντιπαράθεση θέσεων, αντιπαράθεση απόψεων για δημόσιες πολιτικές.Γι’ αυτά που πράγματι απασχολούν τον κόσμο, ο οποίος άλλωστε θεωρώ ότι αποστρέφεται την πόλωση και την οξύτητα. Και τα δύο μεγαλύτερα κόμματα έχουν κυβερνήσει, άρα οι πολίτες είναι σε θέση να κρίνουν ποιο έχει αποδείξει ότι μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τις τύχες της χώρας και τις προκλήσεις των καιρών μας.

Ας αφήσουμε για λίγο την πολιτική επικαιρότητα και ας περάσουμε στη δική σας πολιτική διαδρομή. Πού γεννηθήκατε;

Γεννήθηκα στη Γερμανία σε μια μικρή πόλη που λέγεται Λέονμπεργκ, κοντά στη Στουτγάρδη, στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Οι γονείς σας ήταν μετανάστες εκεί;

Ναι. Οι γονείς μου δούλευαν ως εργάτες σε βαριά βιομηχανία, δύσκολη και εξαντλητική δουλειά. Όπως πολλοί συμπατριώτες μας εκείνα τα χρόνια.

Εσείς πότε ήρθατε στην Ελλάδα;

Ήρθα σε πολύ μικρή ηλικία, μόλις 1,5 χρονών. Έμεινα με τον παππού και τη γιαγιά μου.

Τι θυμάστε πιο έντονα από τον παππού σας;

Ο παππούς μου ο Σταύρος ήταν κτηνοτρόφος, είχε πρόβατα και από μικρό παιδί με έπαιρνε μαζί του για βοηθό.

Οι γονείς σας πότε επέστρεψαν στην Ελλάδα;

Οι γονείς μου γύρισαν στην Ελλάδα αργότερα, στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του ’70, ύστερα από χρόνια ξενιτεμού, για να «καζαντίσουν» που λέμε.

Τι αναμνήσεις έχετε από τα παιδικά και τα σχολικά σας χρόνια στην Ηγουμενίτσα;

Ευχάριστες αναμνήσεις, παρέες με γείτονες και συμμαθητές, πολλές ώρες ποδόσφαιρο –που μου άρεσε και ακόμα μου αρέσει–, από μικρός δίπλα στον Θεσπρωτό, την αγαπημένη μου τοπική ομάδα και καμάρι της περιοχής μας… Και τα καλοκαίρια δουλειά, στο τουριστικό πρακτορείο που είχε η οικογένειά μου.

Τι κάνατε στο τουριστικό πρακτορείο;

Πήγαινα στο λιμάνι «προς άγραν πελατών» ή πουλούσα εισιτήρια για τα πλοία προς Ιταλία…

Από μικρός θέλατε να γίνετε γιατρός;

Ναι, για κάποιον λόγο μού άρεσε η σκέψη να γίνω γιατρός… Χωρίς να υπάρχει κάποιος στην οικογένεια, οι γονείς μου ήταν εργάτες, ο παππούς μου κτηνοτρόφος… Όπως και να ’χει, δεν έχω μετανιώσει ούτε στιγμή για την επιλογή μου αυτή.

Πώς ήταν η ελληνική επαρχία εκείνα τα χρόνια και ποια ήταν τα μεγαλύτερα προβλήματα;

Ως παιδιά και ως έφηβοι είχαμε πολύ λιγότερες δυνατότητες και επιλογές σε σχέση με σήμερα. Χαρακτηριστικά, να πω ότι τότε η προετοιμασία για τις Πανελλήνιες ήταν πολύ πιο περιορισμένη.Φροντιστήριο έκαναν όσοι μπορούσαν ή και ήθελαν, μόνο στη Γ’Λυκείου, με στοιχειώδη υποστήριξη αφού δεν υπήρχε διαδίκτυο, δεν υπήρχαν σχολικές ή άλλες βιβλιοθήκες για να βοηθηθούμε στη μελέτη. Γενικά ήταν μια εποχή με λιγότερα μέσα, σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής ζωής…

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την πολιτική και ποια ήταν η πρώτη εκλογική μάχη που δώσατε;

Από μαθητής και φοιτητής ήμουν ενεργός στα κοινά –  δεκαπενταμελή στο σχολείο, φοιτητική νεολαία στο πανεπιστήμιο. Άρα η ενασχόληση με την πολιτική ήρθε μάλλον «φυσιολογικά», όταν νέος γιατρός ακόμα κατέβηκα υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Νίκου Τσώνη, που μάλιστα ήταν και δάσκαλός μου στο σχολείο. Αυτή η πρώτη εκλογική μου μάχη στέφθηκε με επιτυχία, αφού κατάφερα να εκλεγώ στη δεύτερη θέση μεταξύ των συνυποψηφίων μου.

Στη Βουλή μπήκατε τα «σκληρά» χρόνια των μνημονίων. Ποια ήταν η πιο δύσκολη πολιτική επιλογή που έχετε κάνει στη μέχρι σήμερα πορεία σας;

Η αλήθεια είναι ότι μπήκα στη Βουλή τον Γενάρη του 2015,μερικούς μήνες πριν από το τρίτο –και αχρείαστο– μνημόνιο που έφερε η τότε κυβέρνηση – δεν έζησα τα δύο πρώτα μνημόνια μέσα στη Βουλή. Θα έλεγα επομένως ότι η πιο δύσκολη πολιτική μου επιλογή μέχρι σήμερα ήταν το 2002, όταν κατέβηκα ως υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Ηλία Βεζδρεβάνη και όχι με αυτόν του Νίκου Τσώνη, με τον οποίο είχα εκλεγεί την προηγούμενη τετραετία. Επέστρεψα έτσι στον «φυσικό» πολιτικό μου χώρο και θα έλεγα ότι ήταν μια επιλογή που δικαιώθηκε, αφού βγήκα πρώτος σε ψήφους.

Επιγραμματικά, ποιο είναι το όραμά σας για τη Θεσπρωτία;

Η Θεσπρωτία έχει όλα τα φόντα να γίνει ένας κορυφαίους προορισμός, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά στην ευρύτερη περιοχή, για τουρισμό σκαφών αναψυχής, για δραστηριότητες στα βουνά της και τα ποτάμια της, για αγροτουρισμό.Βλέπω επίσης τη Θεσπρωτία ως έναν τόπο παραγωγής εκλεκτών γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων σε ακόμα μεγαλύτερη κλίμακα, με δυνατά αγροτικά σχήματα και πρότυπες μονάδες μεταποίησης. Και βλέπω μια Θεσπρωτία ως έναν από τους μεγαλύτερους εμπορικούς κόμβους στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του λιμανιού της Ηγουμενίτσας και τη διασύνδεση με την Ιόνια και την Εγνατία Οδό. Με λίγα λόγια, βλέπω μια Θεσπρωτία που θα κρατά τους ανθρώπους της στον τόπο τους και θα τους κρατά ικανοποιημένους.

Εκτός πολιτικής, στη ζωή σας πώς αντιμετωπίζετε τις δυσκολίες και από πού αντλείτε δύναμη;

Προσπαθώ να αντιμετωπίζω τις δυσκολίες της ζωής με αισιοδοξία, με πείσμα και με αποφασιστικότητα. Σίγουρα, παίρνω δύναμη από την αγάπη και την εκτίμηση που μου δείχνει ο κόσμος και, φυσικά, από τη στήριξη των δικών μου ανθρώπων, της οικογένειάς μου και των φίλων μου, που βρίσκονται πάντοτε δίπλα στις δύσκολες στιγμές και ξεπερνάμε μαζί τα προβλήματα.

Πιστεύετε στον Θεό; Υπάρχουν στιγμές που επικαλείστε τη βοήθειά του;

Πιστεύω βαθιά και ανατρέχω σε Αυτόν συχνά.

Υπάρχει ελεύθερος χρόνος για εσάς; Έχετε χόμπι;

Όλος ο χρόνος μου μοιράζεται μεταξύ της Βουλής, υπουργείων, των πολιτικών μου γραφείων και του ιατρείου.

Δεν περισσεύει καθόλου χρόνος;

Όταν περισσεύει λίγος χρόνος,προσπαθώ να τον διαθέτω στην οικογένειά μου. Έχω μάθει να ζω με αυτό για πολλά χρόνια…

Ως γονιός, τι συμβουλή δίνετε στα παιδιά σας;

Να πορεύονται στη ζωή με τιμιότητα και αξιοπρέπεια, να νοιάζονται για τους γύρω τους και να προσφέρουν στους συνανθρώπους τους με ανιδιοτέλεια.

Διάβασα, είδα, άκουσα

Βασίλης Γιόγιακας: καμία ιδιωτικοποίηση της παροχής νερού, καλύτερος ο έλεγχος από την ανεξάρτητη Αρχή

https://www.youtube.com/watch?v=h1ZBEP10z3U

Η μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στη νέα Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων έχει σκοπό τον καλύτερο έλεγχο της διαχείρισης του νερού που σήμερα παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα, παρά το ότι σχετίζεται με τη δημόσια υγεία, τη δημόσια οικονομία και τη διαφύλαξη του φυσικού πλούτου. Αυτό σημείωσε ο Βασίλης Γιόγιακας στην ομιλία του κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: προσλήψεις 4 μόνιμων γιατρών στο Νοσοκομείο Φιλιατών

Με 4 μόνιμους γιατρούς σε κρίσιμες ιατρικές ειδικότητες ενισχύεται το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών. Συγκεκριμένα, προκηρύχθηκαν 4 θέσεις ιατρών κλάδου ΕΣΥ – 1 θέση Επιμελητή Α’ Οφθαλμολογίας, 1 θέση Επιμελητή Β' Αιματολογίας ή Ιατρικής Βιοπαθολογίας ή Εργαστηριακής Ιατρικής ή Εσωτερικής Παθολογίας, 1 θέση Επιμελητή Β’ Πνευμονολογίας – Φυματιολογίας για το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας καθώς και 1 θέση Επιμελητή Β’ Παιδιατρικής.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: άνοιξαν οι αιτήσεις για την καταβολή του Επιδόματος Ανασφάλιστων Υπερήλικων σε Βορειοηπειρώτες ομογενείς

Αίτηση για την καταβολή του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερήλικων  μπορούν να υποβάλουν από σήμερα τα μέλη της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας. Η υποβολή των αιτήσεων για όσους διαμένουν στη χώρα μας γίνεται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΟΠΕΚΑ η οποία τέθηκε σε λειτουργία, είτε απ’ ευθείας από το ενδιαφερόμενο πρόσωπο, είτε μέσω του Κέντρου Κοινότητας του τόπου κατοικίας του και των αρμοδίων υπηρεσιών του οικείου δήμου. Οι διαμένοντες στην Αλβανία μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για τη χορήγηση του επιδόματος, μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, στα Γενικά Προξενεία και την Ελληνική Πρεσβεία στην Αλβανία.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: έργα εξοικονόμησης νερού 1.6 εκατ. ευρώ στον ΤΟΕΒ Ραγίου – Κεστρίνης

Εγκρίθηκαν προς χρηματοδότηση έργα εξοικονόμησης νερού στον ΤΟΕΒ Ραγίου - Κεστρίνης, όπως ενημέρωσε τον Βασίλη Γιόγιακα ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δημήτρης Παπαγιαννίδης.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: ακυρώθηκε η περιβαλλοντική άδεια της μονάδας πετρελαιοειδών στη Σαγιάδα

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα ακυρώθηκε η 15ετής παράταση της περιβαλλοντικής άδειας της εταιρείας «Ασφαλτικά Σαγιάδας», στην Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών Θεσπρωτίας.

περισσότερα

Ο Βασίλης Γιόγιακας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου

https://www.youtube.com/watch?v=m3cCog_Tcmk

Ένα εθνικό σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου, η ενίσχυση της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των παιδιών και ένα νέο, παιδιατρικό πανεπιστημιακό νοσοκομείο στη Δυτική Ελλάδα με ογκολογικό τμήμα παίδων είναι μερικές από τις προτεραιότητες που σημείωσε ο Βασίλης Γιόγιακας στη ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας εξήρε μεταξύ άλλων το πλούσιο κοινωνικό και πολιτιστικό έργο που επιτελεί η κυρία Ελευθερία Κώτσιου και η «Φλόγα» Ηπείρου που εδρεύει στην Ηγουμενίτσα.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: λύνονται εκκρεμότητες δεκαετιών ώστε να γίνει επιτέλους πράξη ένα δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, έκανε την παρακάτω δήλωση:   
Δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ οι δύο αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με τις οποίες επανακαθορίζεται η γραμμή αιγιαλού και παραλίας στα λιμάνια των Συβότων, της Πλαταριάς και της Σαγιάδας.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: «Η Θεσπρωτία θα αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης του Θεματικού Τουρισμού»

Συνέντευξη στο govnews.gr και το emea.gr

Ο Βασίλης Γιόγιακας, γιατρός καρδιολόγος, είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην Θεσπρωτία και αυτό φάνηκε στις εκλογές του 2019, όπου «έκοψε» πρώτος το νήμα, με σχεδόν διπλάσια διαφορά από τον δεύτερο. Στις επικείμενες εκλογές το στοίχημα είναι μεγάλο, καθώς μετά τα αποτελέσματα της απογραφής του πληθυσμού το 2021, η Θεσπρωτία χάνει μια έδρα και πλέον, εκλέγεται ένας βουλευτής. Ένας από τους βασικούς στόχους της ΝΔ, όπως έχει επισημάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι η «γαλάζια» παράταξη να επικρατήσει σε όλες τις μονοεδρικές περιφέρειες. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ μιλώντας στο GOV NEWS, σημείωσε ότι επιβάλλεται να μην υπάρξει εφησυχασμός και οι πολίτες να πάνε μαζικά να ψηφίσουν, τόσο στην πρώτη, όσο και στην δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, για να αποκτήσει ο τόπος μια «σταθερή αυτοδύναμη κυβέρνηση». Ο κ. Γιόγιακας, υπογράμμισε ότι στη Θεσπρωτία υπάρχουν πολλές δυνατότητες να αναπτυχθεί ο λεγόμενος Θεματικός Τουρισμός: από την ορεινή πεζοπορία, την ορεινή ποδηλασία και τις αναρριχήσεις, μέχρι τις δραστηριότητες σε ποταμούς και τον αγροτουρισμό. Παράλληλα, αναφερόμενος στα προβλήματα της ακριτικής περιοχής, τόνισε ότι το μεγαλύτερο είναι το «το δημογραφικό, καθώς ο πληθυσμός γερνάει», ενώ επισήμανε ότι οι δομές υγείας, αν και έχουν γίνει ενέργειες προς την σωστή κατεύθυνση, χρειάζεται να ενισχυθούν περαιτέρω με προσωπικό και εξοπλισμό.

περισσότερα

«Τοξικό κλίμα και πόλωση το “καταφύγιό” τους»

Συνέντευξη στην εφημερίδα "Παρασκήνιο"

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές και στο προεκλογικό κλίμα που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό, δηλώνει ευθαρσώς ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση επιδιώκει τοξικό κλίμα και πόλωση,γιατί είναι το μόνο πράγμα που ξέρει να κάνει καλά». Παράλληλα, σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στο «Π», μοιράζεται μαζί μας αναμνήσεις από τα παιδικά του χρόνια, μας μιλάει για τα καλοκαίρια που βοηθούσε στην οικογενειακή επιχείρηση καθώς και για τους γονείς του που ήρθαν μετανάστες από τη Γερμανία.

περισσότερα

Ομιλία Βασίλη Γιόγιακα στη συζήτηση πρότασης δυσπιστίας

https://www.youtube.com/watch?v=mOWY852MD9I

Κύριοι Υπουργοί,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Δε νομίζω ότι προκαλεί έκπληξη σε πολλούς το ότι η αξιωματική αντιπολίτευση κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας, σε αυτό το χρόνο και με αυτή την αιτιολογία…

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: αποδοχή της δωρεάς ακινήτου για τη μεταστέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας

Εγκρίθηκε και τυπικά από το Ελληνικό Δημόσιο η δωρεά του ακινήτου του Δήμου Ηγουμενίτσας με σκοπό τη μεταστέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: επανέρχεται η δυνατότητα ιδιωτών να μεταφέρουν με Ι.Χ. μαθητές σε δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες περιοχές

Επανέρχεται η δυνατότητα ιδιωτών να μεταφέρουν με δικό τους μεταφορικό μέσο μαθητές δημοσίων σχολείων σε ορεινές, δύσβατες ή νησιωτικές περιοχές όταν δεν υπάρχει μεταφορικό μέσο δημόσιας χρήσης, σύμφωνα με προσθήκη σε Κοινή Υπουργική Απόφαση.

περισσότερα

Το Νοσοκομείο Φιλιατών επισκέφθηκε ο Βασίλης Γιόγιακας

Το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών επισκέφθηκε ο Βασίλης Γιόγιακας με αφορμή τις γιορτές. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας συνοδευόμενος από το Διοικητή και στελέχη του νοσοκομείου συνομίλησε με ασθενείς και μοίρασε δώρα.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: αδειοδοτήθηκε το Οικοτροφείο ενηλίκων με σοβαρές ψυχικές παθήσεις στους Φιλιάτες

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υγείας η άδεια ίδρυσης Οικοτροφείου στους Φιλιάτες στο οποίο θα διαμένουν έως 15 ενήλικες με σοβαρές ψυχικές διαταραχές και σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα ή νοητική υστέρηση. Η δημιουργία της συγκεκριμένης μονάδας ψυχικής υγείας για ενηλίκους προβλέφθηκε σε σχετική απόφαση της Υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη τον Ιούλιο του 2021 για την έγκριση σκοπιμότητας των πολιτικών ψυχικής υγείας.

περισσότερα

Ομιλία Βασίλη Γιόγιακα στο νομοσχέδιο για τη στεγαστική πολιτική

https://www.youtube.com/watch?v=whyQZ7W6_TY

Κύριοι Υπουργοί,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Είναι χρήσιμο να πούμε και από αυτό το βήμα τι ακριβώς γίνεται με αυτό το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας.
Είναι, πρώτα απ’ όλα, μια πρωτοβουλία που απευθύνεται στους νέους, στις νέες οικογένειες και στα πιο χαμηλά εισοδήματα.
Μια πρωτοβουλία που είναι ένα μόνο μέρος της στεγαστικής πολιτικής της Κυβέρνησης.
Και μια πρωτοβουλία, από τις πολλές που έχει αναλάβει η σημερινή Κυβέρνηση για να βελτιώσει το επίπεδο διαβίωσης των νεότερων ανθρώπων.
Μια πρωτοβουλία που δεν υπόσχεται να λύσει το στεγαστικό πρόβλημα για όλους όσους έχουν ανάγκη.
Υπόσχεται όμως να δώσει λύσεις, να δώσει επιλογές, εκεί που μέχρι σήμερα δεν υπήρχαν, σε κάποιους που έχουν περισσότερο ανάγκη.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: 4 νέες θέσεις μόνιμου προσωπικού στο Γ.Ν. Φιλιατών

6 ακόμα θέσεις μέσω του προγράμματος απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων 55-67 ετών

Με 4 ακόμα θέσεις μόνιμου προσωπικού ενισχύεται άμεσα το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών. Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν από τα συναρμόδια Υπουργεία οι προσλήψεις 2 Βοηθών Εργαστηρίων (ΔΕ), 1 Πληροφορικής (ΤΕ) και 1 Διοικητικού (ΠΕ). Έξι ακόμα θέσεις θα καλυφθούν μέσω του προγράμματος απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων 55-67 ετών της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ, πρώην ΟΑΕΔ).

περισσότερα

Ομιλία στο νομοσχέδιο για την Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού 2023

https://www.youtube.com/watch?v=m83Rx_7UXC8

Κυρίες και κύριοι υπουργοί,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2023, τον προϋπολογισμό μιας χρονιάς στην οποία συμπληρώνεται ένας εκλογικός κύκλος, έχει και έναν χαρακτήρα απολογισμού της οικονομικής πολιτικής.
Που δεν μπορεί να γίνεται «στον αέρα».
Πρέπει να γίνεται με στοιχεία.

περισσότερα

Ομιλία Βασίλη Γιόγιακα στο νομοσχέδιο για το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών και την αναβάθμιση της ΕΥΠ

https://www.youtube.com/watch?v=DYwEkIsjpy0

Κύριε Υπουργέ,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Θα ξεκινήσω με ένα ερώτημα.
Τι κοινό θα μπορούσε να βρει κανείς ανάμεσα στην πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική τον Ιούλη του 2018, την παρακολούθηση του τηλεφώνου του κυρίου Ανδρουλάκη και τις καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου;

περισσότερα

Ομιλία στο νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη

https://www.youtube.com/watch?v=zEVs4ugJGjE

Κυρία Υπουργέ,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Αν κανείς άφηνε στην άκρη την εμμονή ότι το δημόσιο πρέπει να είναι και κρατικό, και τον λαϊκισμό του «λεφτά υπάρχουν», θα έλεγε ότι το νομοσχέδιο αυτό είναι ένα ρεαλιστικό νομοσχέδιο, ένα νομοσχέδιο που απαντά σε πραγματικά προβλήματα.

περισσότερα

Ο Βασίλης Γιόγιακας για τη μονάδα πετρελαιοειδών στη Σαγιάδα: δεν ήξεραν που έβαζαν την υπογραφή τους οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ;

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, σε απάντηση νέας δήλωσης του βουλευτή Θεσπρωτίας ΣΥΡΙΖΑ για τις 3 αποφάσεις επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της μονάδας αποθήκευσης και διακίνησης πετρελαιοειδών στη Λωρίδα Σαγιάδας, δήλωσε τα εξής:   

Ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλεσε «τυπική διαδικασία» τις αποφάσεις υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την παράταση της άδειας εγκατάστασης της μονάδας στη Σαγιάδα. Τί σημαίνει τυπική διαδικασία; Ότι ακολούθησαν τις εισηγήσεις των υπηρεσιών; Ή ότι υπέγραφαν ό,τι τους έδιναν χωρίς να το τσεκάρουν;

περισσότερα
Μάρτιος 2023
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2