Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2022 07:05

Βασίλης Γιόγιακας: υπέρ των ασφαλισμένων και των εργαζομένων οι αλλαγές στον ΕΦΚΑ


Οφέλη τόσο για τους ασφαλισμένους όσο και για τους εργαζόμενους στον ΕΦΚΑ θα έχουν οι μεταρρυθμίσεις στη διοίκηση, στις προμήθειες και στη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του ΕΦΚΑ, ανέφερε ο Βασίλης Γιόγιακας στην ομιλία του κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας τόνισε ότι με τις προωθούμενες αλλαγές οι  πολίτες θα δουν τις συντάξεις τους να βγαίνουν ταχύτερα, θα έχουν πιο άμεση και πιο εύκολη ενημέρωση και θα μπορούν να προστατευθούν από αυθαιρεσίες ή παραλείψεις υπαλλήλων. Από την άλλη, οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ αποκτούν με τα μπόνους ένα ισχυρό κίνητρο παραγωγικότητας, θα έχουν ευκαιρία να διεκδικήσουν ανώτερες θέσεις ευθύνης και θα έχουν τα μέσα να κάνουν τη δουλειά τους. «Το 2021 εκδόθηκαν 80% περισσότερες κύριες συντάξεις σε σχέση με το 2019. Βγήκαν διπλάσιες συντάξεις του τέως ΟΓΑ, απ’ ό,τι το 2020. Όμως θα αδικούσαμε τους πολίτες, θα αδικούσαμε τους εαυτούς μας, αν δηλώναμε ευχαριστημένοι μόνο με αυτά.», σημείωσε ο Β. Γιόγιακας. «Νομοθετούμε έχοντας το βλέμμα μας στους πολίτες, στους ασφαλισμένους. Γι’ αυτό υπάρχει ο ΕΦΚΑ, αυτούς αφορά, σε αυτούς απευθύνεται, από αυτούς στην ουσία χρηματοδοτείται! Στο τέλος της ημέρας, ο πολίτης θέλει να γίνει η δουλειά του, θέλει να εξυπηρετηθεί.» υπογράμμισε ο βουλευτής Θεσπρωτίας. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας.

Κύριοι Υπουργοί,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Στη συζήτηση που έγινε στις Επιτροπές ειπώθηκαν διάφορα από την αντιπολίτευση…
Για τους προϊσταμένους του ΕΦΚΑ, για τις προμήθειες, για την ακίνητη περιουσία, για τα πειθαρχικά συμβούλια.
Θέματα για τα οποία πήραν επαρκέστατες απαντήσεις από τον κύριο Υπουργό και τον εισηγητή μας.
Το παράδοξο είναι ότι η αντιπολίτευση είπε ελάχιστα για τους ασφαλισμένους!
Δηλαδή αυτούς για τους οποίους γίνονται οι αλλαγές στον ΕΦΚΑ!
Για τους συμπολίτες μας, που περιπλανώνται από υπηρεσία σε υπηρεσία για να μάθουν που βρίσκεται ο φάκελός τους.
Που μετρούν τις μέρες μία - μία, μέχρι να βγει η σύνταξή τους.
Που ποντάρουν στο φιλότιμο των υπαλλήλων, οι οποίοι έχουν ήδη ένα σωρό υποθέσεις στην πλάτη τους!
Άλλωστε οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε από πρώτο χέρι την κατάσταση…  
Για την οποία ευθύνονται γνωστές χρόνιες αδυναμίες της δημόσιας διοίκησης.
Αδυναμίες που δεν θεραπεύθηκαν με τη δημιουργία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης το 2016.
Λέγαμε ως αντιπολίτευση ότι, αντί η τότε Κυβέρνηση να έχει έγκαιρα έτοιμο  τον νέο Οργανισμό του ΕΦΚΑ, αρκέστηκε να αλλάξει την ταμπέλα στις περιφερειακές υπηρεσίες των διαφόρων ασφαλιστικών ταμείων.
Ο ενιαίος φορέας λειτούργησε τυπικά από την 1η Ιανουαρίου του 2017, αλλά το οργανόγραμμα άργησε χαρακτηριστικά και κάθε άλλο παρά έλυσε προβλήματα...

Τα τελευταία χρόνια έγιναν αρκετά βήματα προς όφελος των ασφαλισμένων:
Η προκαταβολή της εθνικής σύνταξης, τα ενιαία κέντρα απονομής συντάξεων, η ηλεκτρονική έκδοση πιστοποιητικών, ο τετραψήφιος αριθμός εξυπηρέτησης, πιο πρόσφατα η πιστοποίηση λογιστών και δικηγόρων ώστε να μπορούν να συνδράμουν στην διεκπεραίωση συνταξιοδοτικών αιτημάτων.
Οι προσπάθειες αυτές έχουν αποδώσει καρπούς:
80% περισσότερες κύριες συντάξεις εκδόθηκαν το 2021 σε σχέση με το 2019.
Το 2021 βγήκαν διπλάσιες συντάξεις του τέως ΟΓΑ, απ’ ό,τι το 2020.
Παρά τη μείωση του ανθρώπινου δυναμικού του ΕΦΚΑ…
Όμως, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα αδικούσαμε τους πολίτες, θα αδικούσαμε τους εαυτούς μας, αν δηλώναμε ευχαριστημένοι μόνο με αυτά.
Έχουμε βάλει τον πήχη πολύ ψηλότερα!
Θέλουμε να θεραπεύσουμε αυτές που θεωρούμε αιτίες του προβλήματος, όχι να αντιμετωπίσουμε τα συμπτώματα!

Και έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι οι αλλαγές που φέρνουμε με το νομοσχέδιο αυτό είναι προς όφελος και των ασφαλισμένων και των εργαζομένων του ΕΦΚΑ.
Είναι υπέρ των εργαζομένων, γιατί με τα μπόνους αποκτούν ένα ισχυρό κίνητρο παραγωγικότητας και επίτευξης μετρήσιμων στόχων.  
Γιατί περισσότεροι υπάλληλοι, εντός και εκτός του ΕΦΚΑ, θα έχουν ευκαιρία να διεκδικήσουν ανώτερες θέσεις ευθύνης, και άρα ανέλιξης στη διοικητική ιεραρχία.
Και είναι κρίμα που αυτό δεν αναδείχθηκε στη συζήτηση από την αντιπολίτευση, που επέλεξε να εστιάσει στη δυνατότητα πρόσληψης και από τον ιδιωτικό τομέα.
Χωρίς να παραβλέπουμε ότι για τα στελέχη εκτός ΕΦΚΑ ασφαλώς θα χρειαστεί μια διαδικασία κατάρτισης και εξοικείωσης με την ασφαλιστική νομοθεσία…
Είναι υπέρ των εργαζομένων γιατί, πέρα από κίνητρα, θα μπορούν να έχουν τα μέσα να κάνουν τη δουλειά τους, χάρη στο ευέλικτο σύστημα προμηθειών για εξοπλισμό, μηχανοργάνωση και άλλες βασικές ανάγκες.
Ακούσαμε, εξάλλου, με ικανοποίηση ότι έχει δρομολογηθεί η προμήθεια και εγκατάσταση 2.000 υπολογιστών με σύγχρονα λογισμικά μέσα στο 2022, πέραν αυτής των 3.000 που έχει ολοκληρωθεί.
Αλλά και η πρόσληψη προσωπικού, αορίστου χρόνου και συμβασιούχων, ειδικά σε ειδικότητες Πληροφορικής και Διοικητικού – Οικονομικού.

Ωστόσο, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ο αντίκτυπος των αλλαγών στον ΕΦΚΑ δεν σταματά στους εργαζόμενους.
Νομοθετούμε έχοντας το βλέμμα μας στους πολίτες, στους ασφαλισμένους.
Γι’ αυτό υπάρχει ο ΕΦΚΑ, αυτούς αφορά, σε αυτούς απευθύνεται, από αυτούς στην ουσία χρηματοδοτείται!
Και οι αλλαγές είναι υπέρ των ασφαλισμένων!
Γιατί θα δουν να βγαίνουν οι συντάξεις τους ταχύτερα!
Γιατί θα έχουν πιο άμεση, πιο εύκολη, πιο γρήγορη ενημέρωση!
Γιατί θα γνωρίζουν ότι μπορούν να προστατευθούν από αυθαιρεσίες ή παραλείψεις της διοίκησης.
Στο τέλος της ημέρας, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ο πολίτης θέλει να γίνει η δουλειά του, θέλει να εξυπηρετηθεί.
Ποσώς τον ενδιαφέρει αν ο διευθυντής της τάδε υπηρεσίας είναι από την αγορά ή αν η σύνταξή του βγαίνει από υπάλληλο ή από εξωτερικό συνεργάτη!
Ποσώς τον ενδιαφέρουν αν η αντιπολίτευση συμπλέει με κατεστημένα συμφέροντα ή οι ιδεολογικές της ανησυχίες!

Πριν κλείσω θα ήθελα και από την πλευρά μου να αναφερθώ, ενδεικτικά, σε μερικές άλλες διατάξεις που επίσης επιχειρούν να μειώσουν περιττό χρόνο και ταλαιπωρία για τους πολίτες.
Είναι η χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας σε πολίτες που οφείλουν μέχρι 100 ευρώ στον ΕΦΚΑ και αφορά περίπου 160.000 συμπολίτες μας.
Είναι η ειδική 10ήμερη άδεια μετ’ αποδοχών σε γονείς παιδιών με σοβαρά νοσήματα.
Είναι η απ’ ευθείας εγγραφή στον ΕΦΚΑ του ελεύθερου επαγγελματία και του αυτοαπασχολούμενου, όταν κάνει έναρξη ή μεταβολή εργασιών στην Εφορία.   
Αυτά τα μικρότερα, μαζί με τα άλλα, τα μεγαλύτερα, στέλνουν στη κοινωνία ίδιο μήνυμα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι:
Ότι δεν μπορείς να αναμένεις διαφορετικό αποτέλεσμα κάνοντας συνεχώς τα ίδια και τα ίδια.
Δεν μπορείς να αλλάξεις κάτι εμμένοντας σε συνταγές που έχουν αποτύχει.
Δεν μπορεί να αλλάξεις κάτι μένοντας αδρανής.
Εμείς στη Νέα Δημοκρατία αυτό το έχουμε αποδεχθεί.
Δεν μας αρκεί η διαπίστωση του προβλήματος.
Αυτήν, την αφήνουμε στους άλλους.
Θέλουμε να κάνουμε τη διαφορά, τολμούμε να δοκιμάσουμε λύσεις που έχουν πετύχει και αλλού.
Προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος, προς όφελος των πολλών!
Γι’ αυτούς άλλωστε εργαζόμαστε, και σε αυτούς λογοδοτούμε!

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2022 07:14

Διάβασα, είδα, άκουσα

Ο Βασίλης Γιόγιακας για τη μονάδα πετρελαιοειδών στη Σαγιάδα: δεν ήξεραν που έβαζαν την υπογραφή τους οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ;

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, σε απάντηση νέας δήλωσης του βουλευτή Θεσπρωτίας ΣΥΡΙΖΑ για τις 3 αποφάσεις επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της μονάδας αποθήκευσης και διακίνησης πετρελαιοειδών στη Λωρίδα Σαγιάδας, δήλωσε τα εξής:   

Ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλεσε «τυπική διαδικασία» τις αποφάσεις υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την παράταση της άδειας εγκατάστασης της μονάδας στη Σαγιάδα. Τί σημαίνει τυπική διαδικασία; Ότι ακολούθησαν τις εισηγήσεις των υπηρεσιών; Ή ότι υπέγραφαν ό,τι τους έδιναν χωρίς να το τσεκάρουν;

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: επί ΣΥΡΙΖΑ ανανεώθηκε 2 φορές η άδεια εγκατάστασης της μονάδας πετρελαιοειδών στη Σαγιάδα

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, σε απάντηση δήλωσης του βουλευτή Θεσπρωτίας ΣΥΡΙΖΑ για την έγκριση εγκατάστασης μονάδας αποθήκευσης και διακίνησης υγρών καυσίμων και ασφάλτου στη Λωρίδα Σαγιάδας, δήλωσε τα εξής:   

Από την εποχή που ήμουν Νομάρχης ήμουν αντίθετος στη λειτουργία μιας τέτοιας μονάδας. Η θέση μου παρέμεινε διαχρονικά η ίδια και δεν αλλάζει. Άλλωστε όλοι οι φορείς της υδατοκαλλιέργειας στη Θεσπρωτία γνωρίζουν πόσο εντατικά ασχολήθηκα μέχρι να βγει το Προεδρικό Διάταγμα για την Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών Θεσπρωτίας, το οποίο ανοίγει το δρόμο για νέες επενδύσεις και θέσεις εργασίας.

περισσότερα

Γραπτός χαιρετισμός Βασίλη Γιόγιακα στο Συνέδριο του ΟΛΗΓ για την παρουσίαση του προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης του Λιμένα Ηγουμενίτσας

Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας για την πρόσκληση και για τη δυνατότητα να απευθύνω ένα σύντομο χαιρετισμό, καθώς λόγω συμμετοχής μου σε αποστολή της Βουλής στο εξωτερικό δεν είναι δυνατόν να είμαι μαζί σας. Η σημερινή εκδήλωση γίνεται λίγες μέρες μετά την επιλογή του Προτιμητέου Επενδυτή για την παραχώρηση του 67% των μετοχών του ΟΛΗΓ, έναντι τιμήματος 84,17 εκατομμυρίων ευρώ. Θα μου επιτρέψετε να επαναλάβω, και με αυτή την ευκαιρία, ότι το τίμημα ξεπέρασε κάθε προσδοκία, κάθε εκτίμηση.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: ξεπέρασε κάθε προσδοκία το τίμημα για τον ΟΛΗΓ, νέοι ορίζοντες για την ευημερία του τόπου μας

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση μετά την ανάδειξη της κοινοπραξίας υπό τον Όμιλο Grimaldi ως Προτιμητέου Επενδυτή για την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής 67% στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας:

«Το τελικό τίμημα των 84.170.000 ευρώ για το 67% των μετοχών του ΟΛΗΓ ξεπέρασε κατά πολύ και τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις ενώ διέψευσε όσους, αυθαίρετα και ιδεοληπτικά, μιλούσαν για “ξεπούλημα”.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: ο κύριος Κάτσης ήθελε μικρός να γίνει πυροσβέστης

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση:   

«Ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι η μετακίνηση 5 πυροσβεστών από τις υπόλοιπες υπηρεσίες της Θεσπρωτίας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λιμένα Ηγουμενίτσας έγινε “χωρίς επιχειρησιακά κριτήρια αλλά με ρουσφετολογικά, που βγάζουν μάτι”!

Μας λέει, δηλαδή, ότι αυτός μπορεί να κρίνει και ξέρει καλύτερα αν συντρέχουν επιχειρησιακοί λόγοι απ’ ότι ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ο οποίος έβγαλε την σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος τον Μάρτιο του 2022.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: καλύτερες οδικές συγκοινωνίες με το χαμηλότερο δυνατό κόστος

https://www.youtube.com/watch?v=oOUWelbjUFg
Η καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών των αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών με το χαμηλότερο δυνατό κόστος επιδιώκεται με τις αλλαγές που φέρνει ο νέος νόμος – πλαίσιο για τις οδικές μεταφορές, τόνισε ο Βασίλης Γιόγιακας κατά την ομιλία του στη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: 12 θέσεις επικουρικού προσωπικού καλύπτονται στο Γ.Ν. Φιλιατών

Με 12 θέσεις νοσηλευτικού και λοιπού επικουρικού προσωπικού ενισχύεται άμεσα το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών. Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν από τα συναρμόδια Υπουργεία οι προσλήψεις - βάσει των σχετικών πινάκων - 6 Νοσηλευτών (ΔΕ) και 6 Γενικών Καθηκόντων (ΥΕ).

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: θεραπεία πασχόντων από σκλήρυνση κατά πλάκας στο Νοσοκομείο Φιλιατών

Η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών από το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών και η παροχή υπηρεσιών φροντίδας υγείας σε περισσότερους ασθενείς συζητήθηκε κατά τη συνάντηση που είχαν στην Αθήνα ο Βασίλης Γιόγιακας και ο Διοικητής του νοσοκομείου Χρήστος Τσούρας  με τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλο.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: αισθητή άνοδος του λιμανιού της Θεσσαλονίκης μετά την παραχώρηση

https://www.youtube.com/watch?v=ZGjvX5E42Ac
Αισθητή βελτίωση των βασικών μεγεθών της δραστηριότητας εμφάνισε ο Οργανισμός  Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης μετά την παραχώρηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του, τόνισε ο Βασίλης Γιόγιακας μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την κύρωση της τροποποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης του ΟΛΘ.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: για πρώτη φορά καλύφθηκαν έγκαιρα οι ανάγκες σε εκπαιδευτικούς, 18 σχολεία με διευρυμένο Ολοήμερο

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση εν όψει της έναρξης της φετινής σχολικής χρονιάς:   

«Εύχομαι σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.  

Είναι πολύ σημαντικό ότι φέτος, για πρώτη φορά, καλύφθηκε έγκαιρα, πριν το ξεκίνημα των σχολείων, περίπου το 95% των θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού στη γενική εκπαίδευση. 

περισσότερα

Αυξάνεται ο κίνδυνος καρδιαγγειακών παθήσεων για όσους έχουν νοσήσει από Covid-19

Ύστερα από δυόμισι χρόνια και εκατοντάδες εκατομμύρια μολύνσεις από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2 γνωρίζουμε πλέον ότι ο Covid-19 μπορεί να προκαλέσει βλάβη όχι μόνο στους πνεύμονες αλλά επίσης στην καρδιά, το συκώτι, τα νεφρά, τον εγκέφαλο, το γαστρεντερικό σύστημα κ.α..

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: συνάντηση με Θεοδωρικάκο για επίδομα παραμεθορίου αστυνομικών, επικινδυνότητα εργασίας και νέο κτίριο αστυνομικής διεύθυνσης

Η επέκταση του επιδόματος παραμεθορίου στους αστυνομικούς που υπηρετούν σε περιοχές όπως η Θεσπρωτία, η αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας των αστυνομικών καθώς και η ολοκλήρωση της διαδικασίας παραχώρησης του κτιρίου στη θέση «Βίγλιζα» για τη στέγαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας απασχόλησαν τη συνάντηση που είχε ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, παρουσία του Δημάρχου Ηγουμενίτσας Γιάννη Λώλου.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: εγκρίθηκαν έργα αγροτικής οδοποιίας στους 3 δήμους της Θεσπρωτίας

Έργα αγροτικής οδοποιίας στους τρεις δήμους της Θεσπρωτίας ύψους 1,63 εκατομμυρίων ευρώ εντάχθηκαν στο σχετικό πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: νέες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού σε Φιλιάτες και Ηγουμενίτσα

Με κρίσιμες ιατρικές ειδικότητες ενισχύεται το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών καθώς και το Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας.

περισσότερα

Η κοινωνική πολιτική της 3ετίας με αριθμούς

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Πολιτική

Πριν λίγες μέρες ο Πρωθυπουργός προκάλεσε συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών με θέμα την κοινωνική πολιτική της Κυβέρνησης. Όπως συνηθίζεται, η παρουσίαση του θέματος από τα περισσότερα ΜΜΕ δεν ξέφυγε από το πλαίσιο της «σύγκρουσης» με φόντο τη διεξαγωγή των εκλογών, την υπόθεση Novartis, τους κυβερνητικούς χειρισμούς το 2015. Και όμως την τελευταία 3ετία έχουν γίνει πολλά και σημαντικά στο πεδίο των κοινωνικών πολιτικών. Και επειδή η έννοια «κοινωνική πολιτική» μπορεί να χωρέσει πολλά, ας εστιάσουμε – με γεγονότα και αριθμούς - στα εξής τέσσερα: την εργασία και την  καταπολέμηση της ανεργίας, την κοινωνική ασφάλιση, την προστασία των πιο αδύναμων.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: η σημερινή κυβέρνηση έβαλε τέλος στην αυθαιρεσία για τις χρήσεις γης στις περιοχές Natura

https://www.youtube.com/watch?v=3icX1BcpUyg
Η Κυβέρνηση κάνει πράξη το σχέδιο για τη μετάβαση της χώρας σε ένα «πράσινο» μοντέλο ανάπτυξης, τόνισε ο Βασίλης Γιόγιακας κατά την ομιλία του στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: ανοίγει ο δρόμος για την καταβολή του Επιδόματος Ανασφάλιστων Υπερήλικων σε Βορειοηπειρώτες ομογενείς

Ανοίγει ο δρόμος για την καταβολή του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερήλικων σε μέλη της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

περισσότερα

Ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή: «το σώμα μου μού ανήκει»

Δημοσιεύθηκε στο www.liberal.gr

Ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή το νομοσχέδιο με το οποίο εκσυγχρονίζεται το ρυθμιστικό πλαίσιο για την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή στη χώρα μας. Στις νέες ρυθμίσεις λαμβάνονται υπόψη η εμπειρία που έχει αποκτηθεί από την εφαρμογή της νομοθεσίας την τελευταία περίπου 15ετία, οι επιστημονικές εξελίξεις στον κλάδο της ιατρικής υποβοήθησης στην ανθρώπινη αναπαραγωγή καθώς και κοινωνικοοικονομικές τάσεις της εποχής μας. Κατ’ ουσία, ενισχύεται ο φιλελεύθερος, προοδευτικός χαρακτήρας των υφιστάμενων ρυθμίσεων, δίνοντας στο άτομο περισσότερους βαθμούς ελευθερίας.

περισσότερα

Προσωπικός Ιατρός: γιατί θα ωφελήσει, πώς θα πετύχει

Δημοσιεύθηκε στο www.newsbeast.gr

Από τον επόμενο μήνα όλοι οι πολίτες πάνω από 16 ετών θα πρέπει να δηλώσουν έναν προσωπικό ιατρό. Ουσιαστικά, ο προσωπικός ιατρός προορίζεται να λειτουργεί ως το «σημείο αναφοράς» στη φροντίδα υγείας.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: με σεβασμό στα δικαιώματα και την αυτονομία του ατόμου οι αλλαγές στην ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή

https://www.youtube.com/watch?v=03RqIQNW6LI
Οι αλλαγές στο ρυθμιστικό πλαίσιο για την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή περιφρουρούν θεμελιώδη δικαιώματα όπως αυτά της μητρότητας, της δημιουργίας οικογένειας και της αυτοδιάθεσης, υπογράμμισε ο Βασίλης Γιόγιακας κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

περισσότερα
Δεκέμβριος 2022
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1