Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017 12:34

Ομιλία στη συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2018 στην Ολομέλεια της Βουλής

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, άκουσα από συνάδελφο της Πλειοψηφίας ότι όποιος βιάζεται σκοντάφτει. Υπάρχει, όμως, και το άλλο ρητό: «το γοργόν και χάριν έχει». Έτσι, λοιπόν, όσο πιο γρήγορα απαλλάξετε την κοινωνία μας από τη σημερινή Συγκυβέρνηση, τόσο πιο χρήσιμοι θα είστε.


Άκουσα από άλλον εκλεκτό συνάδελφο ότι πλέον έχουμε τίτλους τέλους των μνημονίων. Δηλαδή, αγαπητέ συνάδελφε, θα τρώμε με χρυσά κουτάλια.
Μην βιάζεστε, λοιπόν, γιατί όλοι μας ζούμε σε αυτή την κοινωνία, ζούμε στην κοινωνία που υποφέρει, ζούμε στην κοινωνία της φτώχειας και της ανέχειας.

Ερχόμαστε, λοιπόν, να συζητήσουμε έναν Προϋπολογισμό ο οποίος δεν κρύβει εκπλήξεις. Είναι ένας αυθεντικός Προϋπολογισμός της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ένας Προϋπολογισμός που πλήττει όλους, αλλά κυρίως χτυπά τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, ένας Προϋπολογισμός που παίρνει από τους ίδιους και μάλιστα περισσότερα από ό,τι χρειάζεται. Το βασικό στοιχείο από το οποίο φαίνεται ότι ο Προϋπολογισμός έχει έλλειμμα κοινωνικής δικαιοσύνης είναι ένα: Η αναλογία έμμεσων φόρων προς άμεσους φόρους. Οι άμεσοι φόροι είναι ανάλογοι του εισοδήματος και γι’ αυτό θεωρούνται δικαιότεροι από τους έμμεσους.

Οι έμμεσοι φόροι από την άλλη, όπως ο ΦΠΑ και οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης, επειδή ακριβώς αφορούν σχεδόν κάθε αγαθό και κάθε υπηρεσία, επιβαρύνουν το ίδιο τους έχοντες και τους μη έχοντες, θίγοντας εκείνους που έχουν πολύ πιο λιγότερα χρήματα να ξοδέψουν για τις καθημερινές τους ανάγκες και υποχρεώσεις. Άρα, όσο μικρότερη είναι η αναλογία των έμμεσων προς τους άμεσους φόρους τόσο πιο κοινωνικά δίκαιη είναι η φορολογία.

Στον Προϋπολογισμό του 2018 οι έμμεσοι φόροι είναι 33% υψηλότεροι από τους άμεσους. Αυτό μας δίνει έναν λόγο περίπου στο 1:32 σημαντικά αυξημένο από το 1:14 που είχε διαμορφωθεί το 2014. Και έχει σημασία, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, να γνωρίζουν οι πολίτες ποιος πληρώνει τι από τον λογαριασμό του 2018.

Περίπου εκατόν σαράντα χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι θα πάρουν από τον νέο χρόνο το ΕΚΑΣ που μειώνεται σημαντικά.
Τα 320 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν γι’ αυτό το 2017 θα είναι περίπου 80 εκατομμύρια το 2018. Οι νέοι συνταξιούχοι, αυτοί που αιτήθηκαν συνταξιοδότηση με βάση το νόμο Κατρούγκαλου, θα πάρουν συντάξεις μειωμένες κατά 12% με 16%, ενώ σε ορισμένες απ’ αυτές οι μειώσεις θα φτάσουν και το 30%.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αγρότες και οι αυτοαπασχολούμενοι θα δώσουν ακόμα μεγαλύτερο μέρος από το εισόδημά τους, από 60% και πάνω σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Από τον Γενάρη οι εισφορές τους θα αυξηθούν από 8% μέχρι και 38%, όταν πάψει η έκπτωση του 15% που θα έχουν ορισμένοι μη μισθωτοί το 2018, γιατί θα υπολογίζονται επί των ακαθαρίστων εσόδων, χωρίς δηλαδή να αφαιρούνται οι ασφαλιστικές εισφορές που έχουν καταβληθεί. Δηλαδή, θα πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές και για τις ασφαλιστικές εισφορές που έχουν ήδη πληρώσει. Αν αυτό δεν είναι άλλη μια διεθνής πατέντα της Συγκυβέρνησης μετά την περίφημη «κωλοτούμπα», τότε τι είναι;

Εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι με αποδοχές πάνω από 9.000 ευρώ τον χρόνο, θα δουν τον μισθό ή της σύνταξή τους να μειώνεται από τον Ιανουάριο, αφού καταργείται η έκπτωση του 1,5% στη μηνιαία παρακράτηση του φόρου.

Οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες θα κληθούν να πληρώσουν τον λογαριασμό του μειωμένου πολυτεκνικού επιδόματος. Οι κάτοικοι των βορείων και των ορεινών περιοχών της χώρας μας, θα πάρουν το μισό επίδομα θέρμανσης. Οι κάτοικοι τριάντα δύο νησιών μας θα δουν να ακριβαίνουν όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες μετά την κατάργηση των μειωμένων κατά 30% συντελεστών του ΦΠΑ.

Ένας προϋπολογισμός που τα παίρνει αδιακρίτως από όλους και μάλιστα από τους μη έχοντες, χάνει το επιχείρημα της κοινωνικής Δικαιοσύνης. Αυτό είχε επισημάνει άλλωστε και ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, η θητεία του οποίου δεν ανανεώθηκε, απλώς παρατάθηκε μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης, προφανώς γιατί χαλούσε τη σούπα των κυβερνητικών επιχειρημάτων για την οικονομία.

Όμως, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, υπάρχει ένα ακόμη στοιχείο που αμφισβητεί το δήθεν κοινωνικό προφίλ του Προϋπολογισμού. Και αυτό λέγεται «πρωτογενές υπερπλεόνασμα».

Το 2018 η Κυβέρνηση σκοπεύει να πάρει από πολίτες και επιχειρήσεις 587 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα απ’ όσα προβλέπει ο μνημονιακός στόχος. Ακόμη και οι εκπρόσωποι των δανειστών έχουν διαφωνήσει με αυτήν την επιλογή, γιατί γνωρίζουν ότι πίσω από τα υπερπλεονάσματα δεν υπάρχει στιβαρή οικονομική λογική, μόνο μικροπολιτική. Γνωρίζουν ότι μεγαλύτερα πλεονάσματα, όταν μάλιστα ο στόχος είναι ήδη πολύ υψηλά, σημαίνει περισσότεροι φόροι, λιγότερες δημόσιες επενδύσεις, περισσότερη λιτότητα. Σημαίνει ότι αφαιρείται από την πραγματική οικονομία ρευστότητα για κατανάλωση, επέκταση, διατήρηση και δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ένα είναι βέβαιο και αποδείχθηκε και φέτος, όπου είχαμε μεγάλη υπέρβαση του στόχου για το πλεόνασμα και παράλληλα αναιμική μεγέθυνση της οικονομίας: Τα υπερπλεονάσματα βλάπτουν σοβαρά την ανάπτυξη.

Όμως, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, υπάρχει κάτι ακόμη πιο σοβαρό: Το υπερπλεόνασμα είναι η θηλιά που η Συγκυβέρνηση έχει φορέσει στον λαιμό της χώρας.  

Αυτό που χρειάζεται είναι μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα, για να δημιουργηθεί η αναγκαία δημοσιονομική ανάσα. Όταν η Κυβέρνηση καμώνεται για την υπέρβαση στόχων που είναι ήδη δυσθεώρητοι, στην ουσία υπονομεύει την προσπάθεια να διεκδικηθεί ο αναγκαίος δημοσιονομικός χώρος που θα επιτρέψει να ξαναπάρει μπροστά η οικονομία με μείωση της φορολογίας για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις και αύξηση των επενδύσεων. Αυτή είναι η παγίδα στην οποία έχει εγκλωβίσει τη χώρα η Κυβέρνηση, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.

Εμείς στη Νέα Δημοκρατία πιστεύουμε σε ένα διαφορετικό, πιο αναπτυξιακό και κοινωνικά δίκαιο δημοσιονομικό μίγμα, με λιγότερους φόρους και στοχευμένες περικοπές κρατικών δαπανών, ως κομμάτι μιας πολιτικής που θα παντρεύει τη δημοσιονομική σταθερότητα με την επιστροφή στην ανάπτυξη και την αύξηση της απασχόλησης, αυτά που εσείς υπονομεύετε και με τον Προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς.

Δεν μπορούμε, επομένως, παρά να τον καταψηφίσουμε.

Και τελειώνω λέγοντας ότι τον καταψηφίζουμε και για έναν ακόμη λόγο: Γιατί φέρνει μαζί του το επιπρόσθετο κόστος με το οποίο η Κυβέρνηση φόρτωσε την ελληνική κοινωνία με τις αποτυχημένες διαπραγματεύσεις και την καθυστέρηση των αξιολογήσεων.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017 14:00

Διάβασα, είδα, άκουσα

Υπουργείο Μεταφορών προς Βασίλη Γιόγιακα: με αίτημα των τοπικών φορέων προς την Περιφέρεια η χρηματοδότηση του δρόμου Τσιμέντα - Πέταλο Γωνιάς

Μόνο ως νέο έργο που θα ενταχθεί σε πρόγραμμα του ΠΕΠ Ηπείρου κατόπιν αιτήματος των τοπικών φορέων μπορεί να κατασκευαστεί το υποτμήμα Τσιμέντα - Πέταλο Γωνιάς της οδού Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας το οποίο είχε εξαιρεθεί από τα έργα της Γ1 Φάσης του Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας. Σε αυτό καταλήγει το έγγραφο της αρμόδιας υπηρεσίες του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών με το οποίο απαντάται σχετική Ερώτηση του Βασίλη Γιόγιακα.

περισσότερα

ΥΠΕΝ προς Β. Γιόγιακα: 3ετής παράταση του προγράμματος αντιμετώπισης της νόσου των πλατάνων

Στη θεραπεία και στην αποκατάσταση - όχι στην αναδάσωση - των περιοχών με πλατάνια που προσβλήθηκαν από τη νόσο του μεταχρωματικού έλκους επικεντρώνονται οι ενέργειες του Υπουργείου και των συναρμόδιων αρχών με παράταση του προγράμματος για την πρόληψη της νόσου και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της, σύμφωνα με την απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε σχετική Ερώτηση του Βασίλη Γιόγιακα.

περισσότερα

Πλήρωση κενούμενων θέσεων ειδικευμένων ιατρών στο Γ.Ν. Φιλιατών

Προς τον κ. Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Πλήρωση κενούμενων θέσεων ειδικευμένων ιατρών στο Γ.Ν. Φιλιατών»

Με το άρθρο 43 του ν. 1759/1988 (Α΄50), όπως αυτό τροποποιήθηκε από το άρθρο 29 του ν. 4461/2017, δίνεται η δυνατότητα σε ειδικευμένους ιατρούς και οδοντιάτρους κλάδου Ε.Σ.Υ. - που έχουν συμπληρώσει πέντε συνολικά έτη πραγματικής υπηρεσίας σε νοσοκομεία ή σε αποκεντρωμένες οργανικές μονάδες άγονων Α΄ περιοχών - να μετατεθούν, κατόπιν αίτησής τους, σε αποκεντρωμένη μονάδα ή αποκεντρωμένη οργανική μονάδα των Δ.Υ.Πε. οποιασδήποτε Περιφερειακής Ενότητας της χώρας, εφόσον υπάρχει κενή οργανική θέση.

περισσότερα

Αίτημα συνάντησης με τον Υπουργό Παιδείας για το Τμήμα του ΤΕΙ στην Ηγουμενίτσα

Συνάντηση εκπροσώπων φορέων της Ηγουμενίτσας με τον Υπουργό Παιδείας για το θέμα της κατάργησης του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου ζήτησε ο Βασίλης Γιόγιακας.

περισσότερα

Ομιλία στη συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2018 στην Ολομέλεια της Βουλής

https://www.youtube.com/watch?v=oC8Ik4VfBrA&feature=youtu.be

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, άκουσα από συνάδελφο της Πλειοψηφίας ότι όποιος βιάζεται σκοντάφτει. Υπάρχει, όμως, και το άλλο ρητό: «το γοργόν και χάριν έχει». Έτσι, λοιπόν, όσο πιο γρήγορα απαλλάξετε την κοινωνία μας από τη σημερινή Συγκυβέρνηση, τόσο πιο χρήσιμοι θα είστε.

περισσότερα

Διαδικασία άρσης υφιστάμενων υποθηκών στεγαστικών δανείων από το πρώην Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Προς τον κ. Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης

ΘΕΜΑ: «Διαδικασία άρσης υφιστάμενων υποθηκών στεγαστικών δανείων από το πρώην Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο»

Το πρώην Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ενέγραφε για τα στεγαστικά δάνεια που χορηγούσε σε δημόσιους υπαλλήλους και υπαλλήλους Ν.Π.Δ.Δ. υποθήκη η οποία απαλλασσόταν από κάθε σχετικό τέλος και δικαίωμα. Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 19 του Ν. 2322/1995, για την εξάλειψη, τον περιορισμό και τη διαγραφή της υφιστάμενης υποθήκης δεν απαιτούταν συμβολαιογραφική πράξη αλλά απλή μονομερής αίτηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου προς τον οικείο Υποθηκοφύλακα ή Προϊστάμενο του Κτηματολογικού Γραφείου με κάθε απαλλαγή από τέλη και δικαιώματα.

περισσότερα

Β. Γιόγιακας: «Γιατί επανεξετάζονται άτομα με βαριά νοητική υστέρηση και πιστοποιημένη αναπηρία εφ’ όρου ζωής;»

https://www.youtube.com/watch?v=-4tj47moy70

Θα ερευνηθεί το θέμα, απάντησε ο Υφυπουργός Εργασίας

Το ζήτημα των ατόμων με βαριά νοητική υστέρηση που, ενώ έχουν πιστοποιηθεί εφ’ όρου ζωής από τις Υγειονομικές Επιτροπές των πρώην Νομαρχιών, καλούνται από τις τοπικές υπηρεσίες Πρόνοιας για επανεξέταση ώστε να αποφασιστεί εκ νέου αν δικαιούνται το προνοιακό επίδομα, έθεσε ο Βασίλης Γιόγιακας με Επίκαιρη Ερώτηση που συζήτησε στη Βουλή με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο.

περισσότερα

Ριζική Αλλαγή, για Εξυγίανση της Υγείας

Το σημερινό μοντέλο παροχής υπηρεσιών υγείας στη χώρα μας έχει φτάσει τα όριά του. Σε αυτό συμφωνούν και οι πολίτες και οι επαγγελματίες υγείας. Χρειάζεται, λοιπόν, συνολικές και ριζικές αλλαγές, όχι «μερεμέτια». Σκοπός πρέπει να είναι, στο τέλος της ημέρας, όλοι να έχουν την ίδια πρόσβαση σε σύγχρονες και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, με τους περιορισμούς ασφαλώς που θέτουν οι δημοσιονομικές δεσμεύσεις και οι  μειωμένοι προϋπολογισμοί.

περισσότερα

Συνέντευξη στο thesprwtia24.com

Κύριε Γιόγιακα σας καλωσορίζουμε στο thesprwtia24 θα θέλαμε να σχολιάσουμε μαζί την πολιτική επικαιρότητα όσο και τα τοπικά θέματα στο νόμο Θεσπρωτίας

Καλώς σας βρήκα και εύχομαι καλό ξεκίνημα και κάθε επιτυχία στο thesprwtia24.

Ας ξεκινήσουμε όμως με το φλέγον θέμα που απασχολεί την τοπική κοινωνία που αφορά το θέμα των ΤΕΙ. Φοιτητές, καταστηματάρχες ακόμη και εκείνοι που ενοικιάζουν σε φοιτητές παραμένουν σε αγωνία χωρίς να δίνονται ξεκάθαρες απαντήσεις…

Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια οριστική απόφαση, υπάρχει μόνο η πρόταση που μας μετέφερε ο νέος πρύτανης του ΤΕΙ Ηπείρου να καταργηθεί το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και στη θέση του να γίνουν δύο τμήματα τύπου ΙΕΚ.

περισσότερα

Βελτίωση του κανονιστικού πλαισίου για την οικονομική ενίσχυση των ατόμων με βαριά νοητική υστέρηση

Προς:
την κα Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
τον κ. Υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ: «Βελτίωση του κανονιστικού πλαισίου για την οικονομική ενίσχυση των ατόμων με βαριά νοητική υστέρηση»

 

Με την υπ’ αριθ. Δ29α/Φ.32/Γ.Π.οικ.10808/531/19-4-2013 (ΦΕΚ 965 Β’) Κοινή Υπουργική Απόφαση τροποποιήθηκε το κανονιστικό πλαίσιο για την οικονομική ενίσχυση των ατόμων με βαριά νοητική υστέρηση (ΒΝΚ). Μεταξύ των δικαιούχων περιλαμβάνονται άτομα με βαριά νοητική υστέρηση με ποσοστό αναπηρίας από 80% και άνω και δείκτη νοημοσύνης κάτω του 30.

περισσότερα

Σχέδιο κατάργησης του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου

Προς τον κ. Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: «Σχέδιο κατάργησης του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου»

 

Σε διευρυμένη σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας στις 27 Οκτωβρίου 2017 με αντικείμενο τη συγχώνευση του ΤΕΙ Ηπείρου και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο νεοεκλεγείς Πρύτανης του ΤΕΙ Ηπείρου ανέφερε ότι σχεδιάζεται η κατάργηση του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ που εδρεύει στην Ηγουμενίτσα και αντ’ αυτού η λειτουργία δύο διετών προγραμμάτων σπουδών επιπέδου Τεχνικής Εκπαίδευσης.

περισσότερα

Ανοιχτοί σε ιδέες και πρόσωπα

Δημοσιεύθηκε στον τοπικό Τύπο Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων

 

«Τι είναι αυτά τα προσυνέδρια που κάνει η Νέα Δημοκρατία;» με ρωτάνε φίλοι και γνωστοί. Ένα από αυτά άλλωστε, το τρίτο, θα φιλοξενηθεί στα Γιάννενα με θέμα την υγεία και την αλληλεγγύη. Αυτά τα προσυνέδρια - απαντώ - είναι μια ακόμα απόδειξη ότι αλλάζουν πολλά στη Νέα Δημοκρατία.

περισσότερα

Αντικατάσταση παλαιών ασύρματων δικτύων με νέας τεχνολογίας σε περιοχές των δήμων Σουλίου και Φιλιατών Θεσπρωτίας

Προς τον κ. Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

ΘΕΜΑ: «Αντικατάσταση παλαιών ασύρματων δικτύων με νέας τεχνολογίας σε περιοχές των δήμων Σουλίου και Φιλιατών Θεσπρωτίας»

 

Τα ραδιοδίκτυα (Συνδρομητικά Αγροτικά Ραδιοδίκτυα – Σ.Α.Ρ.) Κεραμίτσας, Φιλιατών και Παραμυθιάς εγκαταστάθηκαν από τον Ο.Τ.Ε. πριν πολλά χρόνια για την τηλεφωνική σύνδεση των ορεινών, ημιορεινών, απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων κοινοτήτων και οικισμών σε περιοχές των δήμων Σουλίου και Φιλιατών Θεσπρωτίας, λύνοντας σοβαρά για την εποχή τους προβλήματα όπως η αντικατάσταση εναερίων τηλεφωνικών καλωδίων μεγάλου μήκους.

περισσότερα

Έγκριση αιτημάτων Παράλληλης Στήριξης – συνεκπαίδευσης μαθητών

Προς τον κ. Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: «Έγκριση αιτημάτων Παράλληλης Στήριξης – συνεκπαίδευσης μαθητών»

Με εγκύκλιό του (αρ. πρωτ. 87755/Δ3/25-5-2017) η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων προσκάλεσε τις κατά τόπους Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την έναρξη των διαδικασιών έγκρισης ή/και ανανέωσης  παράλληλων  στηρίξεων - συνεκπαίδευσης και ζήτησε από τα Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης μαθητών με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες (ΚΕΔΔΥ) την τεκμηρίωση των σχετικών αιτημάτων για το σχολικό έτος 2017 - 2018.

περισσότερα

«Όχι κατάργηση αλλά αναβάθμιση του Τμήματος του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα»

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση μετά τη διευρυμένη σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας και την ενημέρωση από τον Πρύτανη του ΤΕΙ Ηπείρου σχετικά με το σχέδιο συγχώνευσης του ΤΕΙ Ηπείρου και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων:

«Η δίκαιη ανάπτυξη που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός από τα Γιάννενα ξεκίνησε ήδη: προτείνεται η κατάργηση του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Ηγουμενίτσα, τη θέση του οποίου θα πάρουν δύο τμήματα τύπου ΙΕΚ.

περισσότερα

«Χάντρες και καθρεφτάκια μοίρασε η Κυβέρνηση στους Ηπειρώτες»

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τις ομιλίες του Πρωθυπουργού και κυβερνητικών στελεχών στο Ε' Αναπτυξιακό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα:

«Σχεδόν τρία χρόνια μετά την “πρώτη φορά Αριστερά” η Κυβέρνηση θυμήθηκε την Ήπειρο… Και αντιμετωπίζοντας τους Ηπειρώτες σαν ιθαγενείς, μοίρασε χάντρες και καθρεφτάκια: χρήμα που θα έρθει, έργα που θα γίνουν, μελέτες που “προχωρούν”, γενικά και αόριστα.

περισσότερα

Εξαίρεση οδικού τμήματος Τσιμέντα - Πέταλο Γωνιάς από το φυσικό αντικείμενο του έργου “Νέος Λιμένας Ηγουμενίτσας Γ1 Φάση”

Προς τους:

κ. Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης
κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

ΘΕΜΑ: «Εξαίρεση οδικού τμήματος Τσιμέντα - Πέταλο Γωνιάς από το φυσικό αντικείμενο του έργου “Νέος Λιμένας Ηγουμενίτσας Γ1 Φάση”»

 Με την υπ. αριθ. 8101/17-07-2017 Απόφαση της Ειδικής Γραμματέως Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ και ΤΣ, τροποποιείται η Πράξη του έργου «Νέος Λιμένας Ηγουμενίτσας Γ1 Φάση» ως υποψηφίου για ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014-2020.

περισσότερα

Αντιμετώπιση της νόσου του μεταχρωματικού έλκους και των επιπτώσεών της

Προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

ΘΕΜΑ: «Αντιμετώπιση της νόσου του μεταχρωματικού έλκους και των επιπτώσεών της»

Από το 2010 τα πλατάνια της Ηπείρου προσβάλλονται από τη θανατηφόρο νόσο του μεταχρωματικού έλκους, η εξάπλωση της οποίας τα τελευταία χρόνια έχει λάβει μαζική διάσταση, νεκρώνοντας εκατοντάδες πλάτανους σε περιοχές όπως η Ντόλιανη, ο Αχέροντας και η Σκάλα Φιλιατών, κατά μήκος του ποταμού Καλαμά.  

περισσότερα

Καταβολή επιδόματος παραμεθορίου στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν στις παραμεθόριες περιοχές των νομών Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Κέρκυρας

Προς τους:
κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας
κ. Υπουργό Εσωτερικών
κ. Υπουργό Οικονομικών

κ. Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

ΘΕΜΑ: «Καταβολή επιδόματος παραμεθορίου στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν στις παραμεθόριες περιοχές των νομών Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Κέρκυρας»

Με την περ. Ε’ του άρθρου 127 του Ν. 4472/2017 θεσπίζεται μηναίο επίδομα για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ) που υπηρετεί ή είναι αποσπασμένο στους νομούς Έβρου, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσων, καθώς και στο προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας που υπηρετεί ή είναι αποσπασμένο στη Σκύρο.

περισσότερα

Εξετάζεται η ασφαλιστική κάλυψη των ζημιών από αγριογούρουνα σε καλλιέργειες μη προστατευόμενων περιοχών

Τη δυνατότητα ένταξης νέων ασφαλιστικών κινδύνων που θα καλύπτουν και τις επιδρομές αγριογούρουνων σε καλλιέργειες μη προστατευόμενων περιοχών έχει ξεκινήσει να εξετάζει ο ΕΛ.Γ.Α., όπως προκύπτει από την απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε σχετική Ερώτηση του Βασίλη Γιόγιακα.  

περισσότερα
Ιανουάριος 2018
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

NewsLetter