Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2017 16:36

Ομιλία στο νομοσχέδιο για συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά και εργασιακά θέματα

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Κατανοώ ότι η Κυβέρνηση έχει ανάγκη να δώσει στην κοινωνία, επιτέλους, κάποια καλά νέα.
Να εμφανίσει επιτυχίες.
Να δείξει ότι δεν έχει χάσει την αριστερή της συνείδηση.
Την κοινωνική της ευαισθησία.
Γι’ αυτό και καταλαβαίνουμε γιατί προσπαθεί να δώσει στο νομοσχέδιο αυτό μια σημασία πολύ μεγαλύτερη από αυτή που του αναλογεί.

Είναι μια παρέμβαση υπερτιμημένη, για δύο βασικούς λόγους:
Ο πρώτος είναι γιατί αφήνει σε εκκρεμότητα σημαντικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τον νόμο Κατρούγκαλου.
Με αρκετά από αυτά, όπως ο υπολογισμός των συντάξεων σε διάφορα καθεστώτα ασφάλισης, να μπλοκάρουν την οριστική έκδοση νέων αποφάσεων συνταξιοδότησης.
Ακόμα και η έκδοση των επικουρικών συντάξεων για αιτήσεις από το 2015 και μετά δε φαίνεται να προχωρά στο άμεσο μέλλον, ύστερα από το νέο τρόπο υπολογισμού που προβλέπεται για τα χρόνια ασφάλισης ως το 2014 και την αδυναμία να υπολογιστεί το μέρος της σύνταξης για τον χρόνο ασφάλισης από την 1/1/2015 και μετά.
Αποτέλεσμα αυτού είναι να παραμένουν σε εκκρεμότητα 130.000 επικουρικές συντάξεις.
Αλλά ούτε δίνεται κάποια λύση στις συσσωρευμένες ασφαλιστικές οφειλές επιχειρήσεων, όπως η τακτοποίηση των 120 δόσεων και το πάγωμα των ασφαλιστικών εισφορών στον πρώην ΟΑΕΕ.

Θέλω να σταθώ στο άρθρο για την 6μηνη παράταση του δικαιώματος σε συντάξεις και επιδόματα αναπηρίας.
Με την οποία πιο πολύ νομιμοποιείτε παρά αντιμετωπίζετε το πρόβλημα των καθυστερήσεων στα ΚΕΠΑ.
Γνωρίζω από πρώτο χέρι με πόση καθυστέρηση στέλνονται, για παράδειγμα, τα παραπεμπτικά από τις τοπικές υπηρεσίες του πρώην ΟΓΑ στα ΚΕΠΑ.
Αλλά το πιο τραγικό είναι, κύριε Υπουργέ, ότι υπάρχουν άνθρωποι με σοβαρές αναπηρίες που περιμένουν 2 και 3 χρόνια μέχρι να βγει η σύνταξή τους.
Και μιας και ο λόγος για προνοιακά θέματα, θα ήθελα να ζητήσω από την κα Αναπληρωτή Υπουργό να ξαναδεί το κριτήριο της διαμονής για 10 συνεχόμενα χρόνια, προκειμένου να δίνεται το επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων.
Είναι πολλές οι περιπτώσεις, Βορειοηπειρωτών και άλλων, που μένουν πράγματι πολλά περισσότερα από 10 χρόνια στη χώρα μας, αλλά δεν μπορούν να το αποδείξουν, καθώς τους είχαν παραχωρηθεί σπίτια χωρίς ενοικιαστήριο συμβόλαιο ή ήταν φιλοξενούμενοι από στενούς συγγενείς τους.
Πιστεύω κύριε Υπουργέ ότι θα πρέπει να αναζητηθούν τρόποι ώστε να μην αποκλειστούν από το επίδομα οι πολλές εκείνες περιπτώσεις που στην ουσία πληρούν τις προϋποθέσεις.

Περνάω, κυρίες και κύριες συνάδελφοι, στο τμήμα του νομοσχεδίου με τις εργασιακές ρυθμίσεις το οποίο, όπως και το ασφαλιστικό μέρος, είναι συνολικά υπερτιμημένο.
Αρκετές από τις ρυθμίσεις αυτές μπορούν πράγματι να περιορίσουν αρνητικά φαινόμενα στην αγορά εργασίας, ενώ κάποιες άλλες δημιουργούν νέα προβλήματα, στη θέση αυτών που υποτίθεται ότι αντιμετωπίζουν.   
Η διάταξη σχετικά με το προσωρινό κλείσιμο των επιχειρήσεων για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας έχει πολλά «θολά» σημεία με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εφαρμοστεί.
Αντίστοιχο θέμα υπάρχει και με το άρθρο για την καταχώρηση των υπερωριών και της υπερεργασίας στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», που αναμένουμε να διευκρινιστούν με Υπουργική Απόφαση.
Το άρθρο με το οποίο προβλέπεται ο αποκλεισμός του εργοδότη - παραβάτη από δημόσιες συμβάσεις στερεί την ανάληψη δημοσίων έργων από τις επιχειρήσεις που μπορεί στο μέλλον να δικαιωθούν δικαστικά.
Έγινε μια μεγάλη συζήτηση στη Επιτροπή σχετικά με το αν τα κίνητρα που θα δίνονται στην επιχειρήσεις για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας πρέπει να είναι θετικά ή αρνητικά.
Αν θα πρέπει δηλαδή να επιβραβεύουν τη συμμόρφωση ή να λειτουργούν ως αντικίνητρα στην παράβαση.
Στην πρώτη περίπτωση χρειάζεται ένα λευκό μητρώο εργοδοτών, στην άλλη ένα μητρώο παραβατών.
Για την ώρα το μητρώο παραβατών στο πληροφορικό σύστημα του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, που είναι απαραίτητο για να εφαρμοστεί ο αποκλεισμός από τις δημόσιες συμβάσεις, δε λειτουργεί.
Είναι επομένως ερώτημα το πώς θα εντοπιστούν παραβάσεις δύο χρόνων πίσω, αφού οι έλεγχοι και οι κυρώσεις δεν έχουν περαστεί στο σύστημα του ΣΕΠΕ.
«Κενό γράμμα» κινδυνεύει να αποτελέσει και η πρόβλεψη για ακύρωση απόφασης εργοδότη για εργασιακές συμβάσεις, όταν δεν τηρείται η διαδικασία της ενημέρωσης και διαβούλευσης με εργαζόμενους.
Επειδή δεν υπάρχουν στο νομικό πλαίσιο ασφαλή κριτήρια για την τήρηση της διαδικασίας, είναι πιθανό να προκύψουν διαφωνίες και ενστάσεις, προκαλώντας εμπόδια στη λειτουργία μιας επιχείρησης.

Όμως, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν είναι μόνο τα κενά και οι ασάφειες που απειλούν να πετάξουν τις όποιες καλές προθέσεις στο καλάθι των αχρήστων.
Η Κυβέρνηση αδυνατεί να προσαρμόσει αυτά που θέλει σε αυτά που μπορεί να γίνουν.
Και ειλικρινά, περιμένουμε μια καλή απάντηση στο ερώτημα, πώς θα τηρηθούν οι στενές χρονικές προθεσμίες για την εκδίκαση εργατικών διαφορών, όταν το σύστημα απονομής δικαιοσύνης είναι ήδη υπερφορτωμένο και πάσχει από έλλειψη δικαστικού προσωπικού;
Και γιατί το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται συνολικά με την τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, όπως πρότεινε ο συνάδελφος κύριος Παναγιωτόπουλος...
Και σε αυτή την περίπτωση η Κυβέρνηση βάζει μπροστά το κάρο από το άλογο…

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Από τα παραδείγματα αυτά και μόνο, είναι νομίζω ξεκάθαρο ότι, στα δύο σημαντικά κομμάτια του νομοσχεδίου που διαφημίζει η Κυβέρνηση, είτε παραβλέπονται επείγοντα θέματα για να ξεμπλοκάρει η απονομή συντάξεων, είτε προτείνονται λύσεις που είναι αμφίβολο αν θα λειτουργήσουν.
Αν είχα, λοιπόν, να δώσω μια συμβουλή στην Κυβέρνηση, θα της έλεγα να μη σπεύδει να χαρεί, ούτε υπερβολικά, ούτε προκαταβολικά.
Δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες εξακολουθούν να περιμένουν στην ουρά για να εκδοθεί μια πετσοκομμένη σύνταξη.
Και εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι περιμένουν από την Κυβέρνηση να προστατεύσει το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία.
Δικαίωμα που η ίδια φρόντισε να υπονομεύσει με τις καταστροφικές πολιτικές της τα τελευταία δυόμιση χρόνια.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2017 16:41

Διάβασα, είδα, άκουσα

Ομιλία στο νομοσχέδιο για τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

https://www.youtube.com/watch?v=jtpCv9rGvPQ&t=21s

Κυρία Υπουργέ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, συζητάμε σήμερα για τη μετατροπή του ΟΓΑ σε έναν ενιαίο φορέα που θα είναι υπεύθυνος για τις κοινωνικές και επιδοματικές παροχές.

Να διευκρινίσω κι εγώ, προς όσους μας βλέπουν ή θα μας διαβάσουν, ότι η Νέα Δημοκρατία δεν διαφωνεί με την ενοποίηση του συστήματος που διαχειρίζεται τις παροχές αυτές.

περισσότερα

Δήλωση για το Τμήμα του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την ανακοίνωση του πορίσματος της επιτροπής και την απάντηση του Υπουργείου Παιδείας για τη συνένωση Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ΤΕΙ Ηπείρου:

«Στο νέο χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης δε θα υπάρχει πανεπιστημιακό τμήμα στην Ηγουμενίτσα.

Eπιβεβαιώθηκε και επίσημα το κλείσιμο του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου. Ο Υπουργός Παιδείας συμφωνεί με το πόρισμα της Επιτροπής ότι “ακαδημαϊκά δεν είναι βιώσιμο”.

περισσότερα

Στέρηση συντάξεων και επιδομάτων λόγω οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών

Προς την κα Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΘΕΜΑ: «Στέρηση συντάξεων και επιδομάτων λόγω οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών»

Σε συνέχεια σχετικής Ερώτησής του η οποία δεν έχει απαντηθεί (αρ. πρωτ. 7307/17-7-2017), ο υπογράφων επανέρχεται στο ζήτημα της μη χορήγησης σύνταξης γήρατος (και κατ’ επέκταση θανάτου) ή αναπηρίας σε άτομα που, ενώ έχουν καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από το απαιτούμενο για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές για κάποια χρόνια.

περισσότερα

Ενίσχυση του Περιφερειακού Τμήματος Αγροτών του ΕΦΚΑ στα Ιωάννινα

Προς την κα Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΘΕΜΑ: «Ενίσχυση του Περιφερειακού Τμήματος Αγροτών του ΕΦΚΑ στα Ιωάννινα»

Σοβαρά ζητήματα λειτουργίας αντιμετωπίζει τους τελευταίους 12 μήνες το Περιφερειακό Τμήμα Αγροτών του ΕΦΚΑ στα Ιωάννινα. Παρά την προσωρινή διάθεση υπαλλήλων μόλις πριν λίγους μήνες, το Τμήμα εξακολουθεί να έχει σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, δεδομένου μάλιστα ότι η γεωγραφική αρμοδιότητά του καλύπτει περιοχές με σημαντική αγροκτηνοτροφική δραστηριότητα.

περισσότερα

Πληροφορία για την ίδρυση Τμήματος Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας στην Ηγουμενίτσα

Προς τον κ. Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: «Πληροφορία για την ίδρυση Τμήματος Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας στην Ηγουμενίτσα»

Σε δημοσίευμα του ημερήσιου Τύπου - στο οποίο φέρεται να παρουσιάζεται κατ’ αποκλειστικότητα η πρόταση-πόρισμα της οικείας Επιτροπής για τη συνένωση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με το ΤΕΙ Ηπείρου - γίνεται αναφορά στην «ίδρυση επτά νέων τμημάτων, εκ των οποίων τα πέντε εντάσσονται σε υφιστάμενες σχολές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και τα δύο εντάσσονται στις νέες σχολές» (ως νέες σχολές αναφέρονται η Σχολή Γεωπονίας, Τροφίμων και Διατροφής και η Σχολή Εφαρμογών, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών).

περισσότερα

Υπουργείο Μεταφορών προς Βασίλη Γιόγιακα: με αίτημα των τοπικών φορέων προς την Περιφέρεια η χρηματοδότηση του δρόμου Τσιμέντα - Πέταλο Γωνιάς

Μόνο ως νέο έργο που θα ενταχθεί σε πρόγραμμα του ΠΕΠ Ηπείρου κατόπιν αιτήματος των τοπικών φορέων μπορεί να κατασκευαστεί το υποτμήμα Τσιμέντα - Πέταλο Γωνιάς της οδού Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας το οποίο είχε εξαιρεθεί από τα έργα της Γ1 Φάσης του Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας. Σε αυτό καταλήγει το έγγραφο της αρμόδιας υπηρεσίες του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών με το οποίο απαντάται σχετική Ερώτηση του Βασίλη Γιόγιακα.

περισσότερα

ΥΠΕΝ προς Β. Γιόγιακα: 3ετής παράταση του προγράμματος αντιμετώπισης της νόσου των πλατάνων

Στη θεραπεία και στην αποκατάσταση - όχι στην αναδάσωση - των περιοχών με πλατάνια που προσβλήθηκαν από τη νόσο του μεταχρωματικού έλκους επικεντρώνονται οι ενέργειες του Υπουργείου και των συναρμόδιων αρχών με παράταση του προγράμματος για την πρόληψη της νόσου και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της, σύμφωνα με την απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε σχετική Ερώτηση του Βασίλη Γιόγιακα.

περισσότερα

Πλήρωση κενούμενων θέσεων ειδικευμένων ιατρών στο Γ.Ν. Φιλιατών

Προς τον κ. Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Πλήρωση κενούμενων θέσεων ειδικευμένων ιατρών στο Γ.Ν. Φιλιατών»

Με το άρθρο 43 του ν. 1759/1988 (Α΄50), όπως αυτό τροποποιήθηκε από το άρθρο 29 του ν. 4461/2017, δίνεται η δυνατότητα σε ειδικευμένους ιατρούς και οδοντιάτρους κλάδου Ε.Σ.Υ. - που έχουν συμπληρώσει πέντε συνολικά έτη πραγματικής υπηρεσίας σε νοσοκομεία ή σε αποκεντρωμένες οργανικές μονάδες άγονων Α΄ περιοχών - να μετατεθούν, κατόπιν αίτησής τους, σε αποκεντρωμένη μονάδα ή αποκεντρωμένη οργανική μονάδα των Δ.Υ.Πε. οποιασδήποτε Περιφερειακής Ενότητας της χώρας, εφόσον υπάρχει κενή οργανική θέση.

περισσότερα

Αίτημα συνάντησης με τον Υπουργό Παιδείας για το Τμήμα του ΤΕΙ στην Ηγουμενίτσα

Συνάντηση εκπροσώπων φορέων της Ηγουμενίτσας με τον Υπουργό Παιδείας για το θέμα της κατάργησης του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου ζήτησε ο Βασίλης Γιόγιακας.

περισσότερα

Ομιλία στη συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2018 στην Ολομέλεια της Βουλής

https://www.youtube.com/watch?v=oC8Ik4VfBrA&feature=youtu.be

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, άκουσα από συνάδελφο της Πλειοψηφίας ότι όποιος βιάζεται σκοντάφτει. Υπάρχει, όμως, και το άλλο ρητό: «το γοργόν και χάριν έχει». Έτσι, λοιπόν, όσο πιο γρήγορα απαλλάξετε την κοινωνία μας από τη σημερινή Συγκυβέρνηση, τόσο πιο χρήσιμοι θα είστε.

περισσότερα

Διαδικασία άρσης υφιστάμενων υποθηκών στεγαστικών δανείων από το πρώην Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Προς τον κ. Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης

ΘΕΜΑ: «Διαδικασία άρσης υφιστάμενων υποθηκών στεγαστικών δανείων από το πρώην Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο»

Το πρώην Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ενέγραφε για τα στεγαστικά δάνεια που χορηγούσε σε δημόσιους υπαλλήλους και υπαλλήλους Ν.Π.Δ.Δ. υποθήκη η οποία απαλλασσόταν από κάθε σχετικό τέλος και δικαίωμα. Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 19 του Ν. 2322/1995, για την εξάλειψη, τον περιορισμό και τη διαγραφή της υφιστάμενης υποθήκης δεν απαιτούταν συμβολαιογραφική πράξη αλλά απλή μονομερής αίτηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου προς τον οικείο Υποθηκοφύλακα ή Προϊστάμενο του Κτηματολογικού Γραφείου με κάθε απαλλαγή από τέλη και δικαιώματα.

περισσότερα

Β. Γιόγιακας: «Γιατί επανεξετάζονται άτομα με βαριά νοητική υστέρηση και πιστοποιημένη αναπηρία εφ’ όρου ζωής;»

https://www.youtube.com/watch?v=-4tj47moy70

Θα ερευνηθεί το θέμα, απάντησε ο Υφυπουργός Εργασίας

Το ζήτημα των ατόμων με βαριά νοητική υστέρηση που, ενώ έχουν πιστοποιηθεί εφ’ όρου ζωής από τις Υγειονομικές Επιτροπές των πρώην Νομαρχιών, καλούνται από τις τοπικές υπηρεσίες Πρόνοιας για επανεξέταση ώστε να αποφασιστεί εκ νέου αν δικαιούνται το προνοιακό επίδομα, έθεσε ο Βασίλης Γιόγιακας με Επίκαιρη Ερώτηση που συζήτησε στη Βουλή με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο.

περισσότερα

Ριζική Αλλαγή, για Εξυγίανση της Υγείας

Το σημερινό μοντέλο παροχής υπηρεσιών υγείας στη χώρα μας έχει φτάσει τα όριά του. Σε αυτό συμφωνούν και οι πολίτες και οι επαγγελματίες υγείας. Χρειάζεται, λοιπόν, συνολικές και ριζικές αλλαγές, όχι «μερεμέτια». Σκοπός πρέπει να είναι, στο τέλος της ημέρας, όλοι να έχουν την ίδια πρόσβαση σε σύγχρονες και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, με τους περιορισμούς ασφαλώς που θέτουν οι δημοσιονομικές δεσμεύσεις και οι  μειωμένοι προϋπολογισμοί.

περισσότερα

Συνέντευξη στο thesprwtia24.com

Κύριε Γιόγιακα σας καλωσορίζουμε στο thesprwtia24 θα θέλαμε να σχολιάσουμε μαζί την πολιτική επικαιρότητα όσο και τα τοπικά θέματα στο νόμο Θεσπρωτίας

Καλώς σας βρήκα και εύχομαι καλό ξεκίνημα και κάθε επιτυχία στο thesprwtia24.

Ας ξεκινήσουμε όμως με το φλέγον θέμα που απασχολεί την τοπική κοινωνία που αφορά το θέμα των ΤΕΙ. Φοιτητές, καταστηματάρχες ακόμη και εκείνοι που ενοικιάζουν σε φοιτητές παραμένουν σε αγωνία χωρίς να δίνονται ξεκάθαρες απαντήσεις…

Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια οριστική απόφαση, υπάρχει μόνο η πρόταση που μας μετέφερε ο νέος πρύτανης του ΤΕΙ Ηπείρου να καταργηθεί το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και στη θέση του να γίνουν δύο τμήματα τύπου ΙΕΚ.

περισσότερα

Βελτίωση του κανονιστικού πλαισίου για την οικονομική ενίσχυση των ατόμων με βαριά νοητική υστέρηση

Προς:
την κα Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
τον κ. Υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ: «Βελτίωση του κανονιστικού πλαισίου για την οικονομική ενίσχυση των ατόμων με βαριά νοητική υστέρηση»

 

Με την υπ’ αριθ. Δ29α/Φ.32/Γ.Π.οικ.10808/531/19-4-2013 (ΦΕΚ 965 Β’) Κοινή Υπουργική Απόφαση τροποποιήθηκε το κανονιστικό πλαίσιο για την οικονομική ενίσχυση των ατόμων με βαριά νοητική υστέρηση (ΒΝΚ). Μεταξύ των δικαιούχων περιλαμβάνονται άτομα με βαριά νοητική υστέρηση με ποσοστό αναπηρίας από 80% και άνω και δείκτη νοημοσύνης κάτω του 30.

περισσότερα

Σχέδιο κατάργησης του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου

Προς τον κ. Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: «Σχέδιο κατάργησης του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου»

 

Σε διευρυμένη σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας στις 27 Οκτωβρίου 2017 με αντικείμενο τη συγχώνευση του ΤΕΙ Ηπείρου και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο νεοεκλεγείς Πρύτανης του ΤΕΙ Ηπείρου ανέφερε ότι σχεδιάζεται η κατάργηση του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ που εδρεύει στην Ηγουμενίτσα και αντ’ αυτού η λειτουργία δύο διετών προγραμμάτων σπουδών επιπέδου Τεχνικής Εκπαίδευσης.

περισσότερα

Ανοιχτοί σε ιδέες και πρόσωπα

Δημοσιεύθηκε στον τοπικό Τύπο Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων

 

«Τι είναι αυτά τα προσυνέδρια που κάνει η Νέα Δημοκρατία;» με ρωτάνε φίλοι και γνωστοί. Ένα από αυτά άλλωστε, το τρίτο, θα φιλοξενηθεί στα Γιάννενα με θέμα την υγεία και την αλληλεγγύη. Αυτά τα προσυνέδρια - απαντώ - είναι μια ακόμα απόδειξη ότι αλλάζουν πολλά στη Νέα Δημοκρατία.

περισσότερα

Αντικατάσταση παλαιών ασύρματων δικτύων με νέας τεχνολογίας σε περιοχές των δήμων Σουλίου και Φιλιατών Θεσπρωτίας

Προς τον κ. Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

ΘΕΜΑ: «Αντικατάσταση παλαιών ασύρματων δικτύων με νέας τεχνολογίας σε περιοχές των δήμων Σουλίου και Φιλιατών Θεσπρωτίας»

 

Τα ραδιοδίκτυα (Συνδρομητικά Αγροτικά Ραδιοδίκτυα – Σ.Α.Ρ.) Κεραμίτσας, Φιλιατών και Παραμυθιάς εγκαταστάθηκαν από τον Ο.Τ.Ε. πριν πολλά χρόνια για την τηλεφωνική σύνδεση των ορεινών, ημιορεινών, απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων κοινοτήτων και οικισμών σε περιοχές των δήμων Σουλίου και Φιλιατών Θεσπρωτίας, λύνοντας σοβαρά για την εποχή τους προβλήματα όπως η αντικατάσταση εναερίων τηλεφωνικών καλωδίων μεγάλου μήκους.

περισσότερα

Έγκριση αιτημάτων Παράλληλης Στήριξης – συνεκπαίδευσης μαθητών

Προς τον κ. Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: «Έγκριση αιτημάτων Παράλληλης Στήριξης – συνεκπαίδευσης μαθητών»

Με εγκύκλιό του (αρ. πρωτ. 87755/Δ3/25-5-2017) η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων προσκάλεσε τις κατά τόπους Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την έναρξη των διαδικασιών έγκρισης ή/και ανανέωσης  παράλληλων  στηρίξεων - συνεκπαίδευσης και ζήτησε από τα Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης μαθητών με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες (ΚΕΔΔΥ) την τεκμηρίωση των σχετικών αιτημάτων για το σχολικό έτος 2017 - 2018.

περισσότερα

«Όχι κατάργηση αλλά αναβάθμιση του Τμήματος του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα»

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση μετά τη διευρυμένη σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας και την ενημέρωση από τον Πρύτανη του ΤΕΙ Ηπείρου σχετικά με το σχέδιο συγχώνευσης του ΤΕΙ Ηπείρου και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων:

«Η δίκαιη ανάπτυξη που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός από τα Γιάννενα ξεκίνησε ήδη: προτείνεται η κατάργηση του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Ηγουμενίτσα, τη θέση του οποίου θα πάρουν δύο τμήματα τύπου ΙΕΚ.

περισσότερα
Φεβρουάριος 2018
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

NewsLetter