Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2016 08:51

Ομιλία Β. Γιόγιακα για τον Προϋπολογισμό του 2017

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μετά τη χειμαρρώδη ομιλία του κ. Πολάκη αλλά και τη διάλεξη της κ. Χριστοδουλοπούλου, καλούμαι στο Βήμα να πω κι εγώ πέντε πράγματα για τον Προϋπολογισμό.

Ο χειμαρρώδης κ. Πολάκης μας είπε ότι στον τομέα της Υγείας μπορούμε πλέον να κοιμόμαστε ήσυχοι και αν δεν ήταν το φιλότιμο του ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού ειλικρινά η υγεία από την εντατική, που βρίσκεται σήμερα, θα βρισκόταν στο νεκροτομείο.

Ο κ. Πολάκης μας είπε -και επαίρεται- για προσλήψεις επικουρικών γιατρών, για προκηρύξεις, οι οποίες ήταν από το παρελθόν και υλοποιούνται σήμερα και για τρίτη φορά μας είπε ότι από αύριο θα γίνουν οι προσλήψεις των τεσσάρων χιλιάδων υγειονομικών, ενός έτους, όμως, οι οποίοι, βέβαια, θα έχουν πολύ καλύτερες συμβάσεις εργασίας.

Περιμένουμε, κύριε Πολάκη, έστω και για έναν χρόνο να δούμε αυτές τις προσλήψεις.

Η φοροεπιδρομή, λοιπόν, που επιφύλασσε η Κυβέρνηση στην ελληνική κοινωνία για το 2017 ήταν γνωστή από τον περασμένο Μάιο, όταν πέρασε πολυνομοσχέδιο με προαπαιτούμενα της πρώτης αξιολόγησης: Δυόμισι δισεκατομμύρια νέοι φόροι με πάνω από τα μισά να είναι έμμεσοι. Αυτό είναι η μία πλευρά μιας σκληρής πραγματικότητας, που εγγράφεται στον Προϋπολογισμό του 2017, μιας πραγματικότητας που οι πολίτες ετοιμάζονται να βιώσουν από τον επόμενο μήνα πληρώνοντας ακριβότερα υπηρεσίες και αγαθά που αφορούν όλους, που έρχονται να στραγγίσουν μέχρι την τελευταία σταγόνα ρευστότητας τους χαμηλόμισθους, τους συνταξιούχους και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και όλους εκείνους που ήδη βρίσκονται στο περιθώριο ή διατρέχουν τον κίνδυνο της φτώχειας.

Με λίγα λόγια τιμωρείτε, αγαπητοί συγκυβερνώντες, αυτούς που λέτε ότι προστατεύετε και τους τιμωρείτε διπλά. Και αυτή είναι η άλλη όψη της σκληρής πραγματικότητας. Γιατί την ίδια ώρα που φορτώνετε και άλλα βάρη στην πλάτη τους, ξηλώνετε το χαλί κάτω από τα πόδια τους, τις κοινωνικές δομές και τις κοινωνικές παροχές, μειώνετε κατά 1,8 δισεκατομμύρια τις δαπάνες για συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα, 700 εκατομμύρια λιγότερα είναι μόνο οι συνταξιοδοτικές δαπάνες, ενώ περίπου 600 εκατομμύρια ευρώ αφαιρούνται από το ΕΚΑΣ. Μάλιστα βαφτίζετε με θράσος «αντιστάθμισμα» τα 17 εκατομμύρια ευρώ, που θα δοθούν σε κάποιους πρώην δικαιούχους του ΕΚΑΣ. Πραγματικά είναι σαν να πάτε να θεραπεύσετε τον καρκίνο με ασπιρίνες.

Προσθέτοντας, λοιπόν, τα 2,5 δισεκατομμύρια από νέους φόρους με τα 1,8 δισεκατομμύρια, που αφαιρούνται από συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα, έχουμε έναν λογαριασμό 4,3 δισεκατομμυρίων ευρώ. Τα 4,3 δισεκατομμύρια αφαιρούνται από την τσέπη κυρίως των πιο αδύναμων, στους οποίους η Κυβέρνηση υπόσχεται να δώσει μόλις 870 εκατομμύρια ευρώ, 570 εκατομμύρια ευρώ για το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης και 300 εκατομμύρια για κοινωνικές δράσεις.

Δηλαδή, παίρνετε από τη μια τσέπη το καρβέλι με το ψωμί, πετώντας ψίχουλα στην άλλη.

Αυτός ο ανάλγητος συνδυασμός φόρων και περικοπών αρκεί για να πείσει και τον πιο δύσπιστο ότι οι μάσκες της κοινωνικής ευαισθησίας του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πέσει για τα καλά. Ο μανδύας της αριστερής κοινωνικής πολιτικής είναι μια ψευδαίσθηση και ο κόσμος φωνάζει πλέον, άλλο αν κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός.

Ανάλογη εικόνα μας δίνουν, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, οι αριθμοί για το δημόσιο σύστημα υγείας. Κύριε Πολάκη, 110 εκατομμύρια λιγότερα προβλέπονται για του χρόνου στον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας, 230 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα στη φαρμακευτική δαπάνη και άλλα 200 εκατομμύρια μείον στην κρατική επιχορήγηση του ΕΟΠΥΥ, σχεδόν 40% κάτω.

Λέει, μάλιστα, η Κυβέρνηση ότι αυτό οφείλεται στην πρόβλεψη για καλύτερη πορεία των οικονομικών του ΕΟΠΥΥ, λόγω των αυξημένων εσόδων από τις ασφαλιστικές εισφορές υγειονομικής περίθαλψης, δηλαδή από τις αυξήσεις που αυτή επέβαλε στις κύριες συντάξεις και από αντίστοιχες κρατήσεις στις επικουρικές, από αυτά που πήρατε από τους συνταξιούχους.

Αυτό, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, σημαίνει ότι οι πολίτες να καλούνται να πληρώσουν περισσότερα από την τσέπη τους για υπηρεσίες που παρέχονται από ασφαλιστικά ταμεία και δημόσιες δομές υγείας, οι οποίες σήμερα παλεύουν να σταθούν όρθιες χάρη στο φιλότιμο των γιατρών, νοσηλευτών και προσωπικού, γιατί οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στον χώρο της υγείας είτε στην καλύτερη προχωράνε με ρυθμούς χελώνας είτε παραμένουν εξαγγελίες και ευχολόγια, η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, η στελέχωση νοσοκομείων, τα πληροφορικά συστήματα, η ψυχιατρική μεταρρύθμιση και άλλα. Αυτό είναι το κοινωνικό κόστος της περήφανης διαπραγμάτευσης, αλλά και της μεταρρυθμιστικής ανεπάρκειας.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, οι ειδικοί λένε με ευγενικό τρόπο στην Κυβέρνηση ότι πολλοί από τους βασικούς στόχους του προϋπολογισμού δεν βγαίνουν. Δεν χρειάζεται, όμως, να είναι κανείς ειδικός για να καταλάβει ότι όλο το οικοδόμημα στηρίζεται σε πήλινα πόδια. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι η πρόβλεψη για ανάπτυξη 2,7% βασίζεται στην εκτίμηση για αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης και των επενδύσεων. Πιστεύει, ειλικρινά, κανείς ότι οι πολίτες θα αγοράζουν περισσότερα όταν τα χρήματα που θα έχουν στη διάθεσή τους είναι λιγότερα; Πιστεύει κανείς σοβαρά ότι θα έρθουν κεφάλαια με μια κυβέρνηση που με κάθε ευκαιρία βάζει τρικλοποδιά στους επενδυτές;

Κακά τα ψέματα, η Κυβέρνηση εξακολουθεί να κινείται μακριά από τη μόνη ρεαλιστική επιλογή για να μεγαλώσει η πίτα της οικονομίας, μέσα από επενδύσεις, αποκρατικοποιήσεις, υγιείς τράπεζες, στήριξη των δυναμικών επιχειρήσεων που θα φέρουν δουλειές και αξιοπρεπή εισοδήματα. Είναι ξεκάθαρο πια ότι δεν μπορεί ούτε θέλει να υπηρετήσει μια τέτοια στρατηγική.

Παρά τις ρητορικές κορώνες της, όπως είδαμε και στο μίνι Βατερλό της περασμένης Δευτέρας δυσκολεύει τη διαπραγματευτική θέση της χώρας και μεγαλώνει τον λογαριασμό που στέλνει στην κοινωνία. Σε αυτό το οριακό σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα, εύκολος δρόμος δεν υπάρχει. Υπάρχει ο δρόμος του αργού μαρασμού, στον οποίο βάζει τη χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει αυτός του ξαφνικού θανάτου, που θέλουν να την οδηγήσουν δραχμολάγνοι και λοιπές δυνάμεις.

Υπάρχει όμως και ο δρόμος της βήμα με βήμα αποκατάστασης της αξιοπιστίας της χώρας στην Ευρώπη και της αξιοπιστίας της πολιτικής στην κοινωνία και αυτόν τον δρόμο επιλέγει η Νέα Δημοκρατία, έναν δρόμο που θα προσπαθήσει να βαδίσει με όλες της τις δυνάμεις όταν οι πολίτες της δώσουν αυτήν τη δυνατότητα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2016 08:57

Διάβασα, είδα, άκουσα

Υπουργείο Μεταφορών προς Βασίλη Γιόγιακα: με αίτημα των τοπικών φορέων προς την Περιφέρεια η χρηματοδότηση του δρόμου Τσιμέντα - Πέταλο Γωνιάς

Μόνο ως νέο έργο που θα ενταχθεί σε πρόγραμμα του ΠΕΠ Ηπείρου κατόπιν αιτήματος των τοπικών φορέων μπορεί να κατασκευαστεί το υποτμήμα Τσιμέντα - Πέταλο Γωνιάς της οδού Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας το οποίο είχε εξαιρεθεί από τα έργα της Γ1 Φάσης του Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας. Σε αυτό καταλήγει το έγγραφο της αρμόδιας υπηρεσίες του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών με το οποίο απαντάται σχετική Ερώτηση του Βασίλη Γιόγιακα.

περισσότερα

ΥΠΕΝ προς Β. Γιόγιακα: 3ετής παράταση του προγράμματος αντιμετώπισης της νόσου των πλατάνων

Στη θεραπεία και στην αποκατάσταση - όχι στην αναδάσωση - των περιοχών με πλατάνια που προσβλήθηκαν από τη νόσο του μεταχρωματικού έλκους επικεντρώνονται οι ενέργειες του Υπουργείου και των συναρμόδιων αρχών με παράταση του προγράμματος για την πρόληψη της νόσου και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της, σύμφωνα με την απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε σχετική Ερώτηση του Βασίλη Γιόγιακα.

περισσότερα

Πλήρωση κενούμενων θέσεων ειδικευμένων ιατρών στο Γ.Ν. Φιλιατών

Προς τον κ. Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Πλήρωση κενούμενων θέσεων ειδικευμένων ιατρών στο Γ.Ν. Φιλιατών»

Με το άρθρο 43 του ν. 1759/1988 (Α΄50), όπως αυτό τροποποιήθηκε από το άρθρο 29 του ν. 4461/2017, δίνεται η δυνατότητα σε ειδικευμένους ιατρούς και οδοντιάτρους κλάδου Ε.Σ.Υ. - που έχουν συμπληρώσει πέντε συνολικά έτη πραγματικής υπηρεσίας σε νοσοκομεία ή σε αποκεντρωμένες οργανικές μονάδες άγονων Α΄ περιοχών - να μετατεθούν, κατόπιν αίτησής τους, σε αποκεντρωμένη μονάδα ή αποκεντρωμένη οργανική μονάδα των Δ.Υ.Πε. οποιασδήποτε Περιφερειακής Ενότητας της χώρας, εφόσον υπάρχει κενή οργανική θέση.

περισσότερα

Αίτημα συνάντησης με τον Υπουργό Παιδείας για το Τμήμα του ΤΕΙ στην Ηγουμενίτσα

Συνάντηση εκπροσώπων φορέων της Ηγουμενίτσας με τον Υπουργό Παιδείας για το θέμα της κατάργησης του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου ζήτησε ο Βασίλης Γιόγιακας.

περισσότερα

Ομιλία στη συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2018 στην Ολομέλεια της Βουλής

https://www.youtube.com/watch?v=oC8Ik4VfBrA&feature=youtu.be

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, άκουσα από συνάδελφο της Πλειοψηφίας ότι όποιος βιάζεται σκοντάφτει. Υπάρχει, όμως, και το άλλο ρητό: «το γοργόν και χάριν έχει». Έτσι, λοιπόν, όσο πιο γρήγορα απαλλάξετε την κοινωνία μας από τη σημερινή Συγκυβέρνηση, τόσο πιο χρήσιμοι θα είστε.

περισσότερα

Διαδικασία άρσης υφιστάμενων υποθηκών στεγαστικών δανείων από το πρώην Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Προς τον κ. Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης

ΘΕΜΑ: «Διαδικασία άρσης υφιστάμενων υποθηκών στεγαστικών δανείων από το πρώην Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο»

Το πρώην Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ενέγραφε για τα στεγαστικά δάνεια που χορηγούσε σε δημόσιους υπαλλήλους και υπαλλήλους Ν.Π.Δ.Δ. υποθήκη η οποία απαλλασσόταν από κάθε σχετικό τέλος και δικαίωμα. Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 19 του Ν. 2322/1995, για την εξάλειψη, τον περιορισμό και τη διαγραφή της υφιστάμενης υποθήκης δεν απαιτούταν συμβολαιογραφική πράξη αλλά απλή μονομερής αίτηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου προς τον οικείο Υποθηκοφύλακα ή Προϊστάμενο του Κτηματολογικού Γραφείου με κάθε απαλλαγή από τέλη και δικαιώματα.

περισσότερα

Β. Γιόγιακας: «Γιατί επανεξετάζονται άτομα με βαριά νοητική υστέρηση και πιστοποιημένη αναπηρία εφ’ όρου ζωής;»

https://www.youtube.com/watch?v=-4tj47moy70

Θα ερευνηθεί το θέμα, απάντησε ο Υφυπουργός Εργασίας

Το ζήτημα των ατόμων με βαριά νοητική υστέρηση που, ενώ έχουν πιστοποιηθεί εφ’ όρου ζωής από τις Υγειονομικές Επιτροπές των πρώην Νομαρχιών, καλούνται από τις τοπικές υπηρεσίες Πρόνοιας για επανεξέταση ώστε να αποφασιστεί εκ νέου αν δικαιούνται το προνοιακό επίδομα, έθεσε ο Βασίλης Γιόγιακας με Επίκαιρη Ερώτηση που συζήτησε στη Βουλή με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο.

περισσότερα

Ριζική Αλλαγή, για Εξυγίανση της Υγείας

Το σημερινό μοντέλο παροχής υπηρεσιών υγείας στη χώρα μας έχει φτάσει τα όριά του. Σε αυτό συμφωνούν και οι πολίτες και οι επαγγελματίες υγείας. Χρειάζεται, λοιπόν, συνολικές και ριζικές αλλαγές, όχι «μερεμέτια». Σκοπός πρέπει να είναι, στο τέλος της ημέρας, όλοι να έχουν την ίδια πρόσβαση σε σύγχρονες και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, με τους περιορισμούς ασφαλώς που θέτουν οι δημοσιονομικές δεσμεύσεις και οι  μειωμένοι προϋπολογισμοί.

περισσότερα

Συνέντευξη στο thesprwtia24.com

Κύριε Γιόγιακα σας καλωσορίζουμε στο thesprwtia24 θα θέλαμε να σχολιάσουμε μαζί την πολιτική επικαιρότητα όσο και τα τοπικά θέματα στο νόμο Θεσπρωτίας

Καλώς σας βρήκα και εύχομαι καλό ξεκίνημα και κάθε επιτυχία στο thesprwtia24.

Ας ξεκινήσουμε όμως με το φλέγον θέμα που απασχολεί την τοπική κοινωνία που αφορά το θέμα των ΤΕΙ. Φοιτητές, καταστηματάρχες ακόμη και εκείνοι που ενοικιάζουν σε φοιτητές παραμένουν σε αγωνία χωρίς να δίνονται ξεκάθαρες απαντήσεις…

Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια οριστική απόφαση, υπάρχει μόνο η πρόταση που μας μετέφερε ο νέος πρύτανης του ΤΕΙ Ηπείρου να καταργηθεί το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και στη θέση του να γίνουν δύο τμήματα τύπου ΙΕΚ.

περισσότερα

Βελτίωση του κανονιστικού πλαισίου για την οικονομική ενίσχυση των ατόμων με βαριά νοητική υστέρηση

Προς:
την κα Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
τον κ. Υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ: «Βελτίωση του κανονιστικού πλαισίου για την οικονομική ενίσχυση των ατόμων με βαριά νοητική υστέρηση»

 

Με την υπ’ αριθ. Δ29α/Φ.32/Γ.Π.οικ.10808/531/19-4-2013 (ΦΕΚ 965 Β’) Κοινή Υπουργική Απόφαση τροποποιήθηκε το κανονιστικό πλαίσιο για την οικονομική ενίσχυση των ατόμων με βαριά νοητική υστέρηση (ΒΝΚ). Μεταξύ των δικαιούχων περιλαμβάνονται άτομα με βαριά νοητική υστέρηση με ποσοστό αναπηρίας από 80% και άνω και δείκτη νοημοσύνης κάτω του 30.

περισσότερα

Σχέδιο κατάργησης του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου

Προς τον κ. Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: «Σχέδιο κατάργησης του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου»

 

Σε διευρυμένη σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας στις 27 Οκτωβρίου 2017 με αντικείμενο τη συγχώνευση του ΤΕΙ Ηπείρου και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο νεοεκλεγείς Πρύτανης του ΤΕΙ Ηπείρου ανέφερε ότι σχεδιάζεται η κατάργηση του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ που εδρεύει στην Ηγουμενίτσα και αντ’ αυτού η λειτουργία δύο διετών προγραμμάτων σπουδών επιπέδου Τεχνικής Εκπαίδευσης.

περισσότερα

Ανοιχτοί σε ιδέες και πρόσωπα

Δημοσιεύθηκε στον τοπικό Τύπο Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων

 

«Τι είναι αυτά τα προσυνέδρια που κάνει η Νέα Δημοκρατία;» με ρωτάνε φίλοι και γνωστοί. Ένα από αυτά άλλωστε, το τρίτο, θα φιλοξενηθεί στα Γιάννενα με θέμα την υγεία και την αλληλεγγύη. Αυτά τα προσυνέδρια - απαντώ - είναι μια ακόμα απόδειξη ότι αλλάζουν πολλά στη Νέα Δημοκρατία.

περισσότερα

Αντικατάσταση παλαιών ασύρματων δικτύων με νέας τεχνολογίας σε περιοχές των δήμων Σουλίου και Φιλιατών Θεσπρωτίας

Προς τον κ. Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

ΘΕΜΑ: «Αντικατάσταση παλαιών ασύρματων δικτύων με νέας τεχνολογίας σε περιοχές των δήμων Σουλίου και Φιλιατών Θεσπρωτίας»

 

Τα ραδιοδίκτυα (Συνδρομητικά Αγροτικά Ραδιοδίκτυα – Σ.Α.Ρ.) Κεραμίτσας, Φιλιατών και Παραμυθιάς εγκαταστάθηκαν από τον Ο.Τ.Ε. πριν πολλά χρόνια για την τηλεφωνική σύνδεση των ορεινών, ημιορεινών, απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων κοινοτήτων και οικισμών σε περιοχές των δήμων Σουλίου και Φιλιατών Θεσπρωτίας, λύνοντας σοβαρά για την εποχή τους προβλήματα όπως η αντικατάσταση εναερίων τηλεφωνικών καλωδίων μεγάλου μήκους.

περισσότερα

Έγκριση αιτημάτων Παράλληλης Στήριξης – συνεκπαίδευσης μαθητών

Προς τον κ. Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: «Έγκριση αιτημάτων Παράλληλης Στήριξης – συνεκπαίδευσης μαθητών»

Με εγκύκλιό του (αρ. πρωτ. 87755/Δ3/25-5-2017) η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων προσκάλεσε τις κατά τόπους Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την έναρξη των διαδικασιών έγκρισης ή/και ανανέωσης  παράλληλων  στηρίξεων - συνεκπαίδευσης και ζήτησε από τα Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης μαθητών με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες (ΚΕΔΔΥ) την τεκμηρίωση των σχετικών αιτημάτων για το σχολικό έτος 2017 - 2018.

περισσότερα

«Όχι κατάργηση αλλά αναβάθμιση του Τμήματος του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα»

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση μετά τη διευρυμένη σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας και την ενημέρωση από τον Πρύτανη του ΤΕΙ Ηπείρου σχετικά με το σχέδιο συγχώνευσης του ΤΕΙ Ηπείρου και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων:

«Η δίκαιη ανάπτυξη που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός από τα Γιάννενα ξεκίνησε ήδη: προτείνεται η κατάργηση του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Ηγουμενίτσα, τη θέση του οποίου θα πάρουν δύο τμήματα τύπου ΙΕΚ.

περισσότερα

«Χάντρες και καθρεφτάκια μοίρασε η Κυβέρνηση στους Ηπειρώτες»

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τις ομιλίες του Πρωθυπουργού και κυβερνητικών στελεχών στο Ε' Αναπτυξιακό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα:

«Σχεδόν τρία χρόνια μετά την “πρώτη φορά Αριστερά” η Κυβέρνηση θυμήθηκε την Ήπειρο… Και αντιμετωπίζοντας τους Ηπειρώτες σαν ιθαγενείς, μοίρασε χάντρες και καθρεφτάκια: χρήμα που θα έρθει, έργα που θα γίνουν, μελέτες που “προχωρούν”, γενικά και αόριστα.

περισσότερα

Εξαίρεση οδικού τμήματος Τσιμέντα - Πέταλο Γωνιάς από το φυσικό αντικείμενο του έργου “Νέος Λιμένας Ηγουμενίτσας Γ1 Φάση”

Προς τους:

κ. Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης
κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

ΘΕΜΑ: «Εξαίρεση οδικού τμήματος Τσιμέντα - Πέταλο Γωνιάς από το φυσικό αντικείμενο του έργου “Νέος Λιμένας Ηγουμενίτσας Γ1 Φάση”»

 Με την υπ. αριθ. 8101/17-07-2017 Απόφαση της Ειδικής Γραμματέως Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ και ΤΣ, τροποποιείται η Πράξη του έργου «Νέος Λιμένας Ηγουμενίτσας Γ1 Φάση» ως υποψηφίου για ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014-2020.

περισσότερα

Αντιμετώπιση της νόσου του μεταχρωματικού έλκους και των επιπτώσεών της

Προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

ΘΕΜΑ: «Αντιμετώπιση της νόσου του μεταχρωματικού έλκους και των επιπτώσεών της»

Από το 2010 τα πλατάνια της Ηπείρου προσβάλλονται από τη θανατηφόρο νόσο του μεταχρωματικού έλκους, η εξάπλωση της οποίας τα τελευταία χρόνια έχει λάβει μαζική διάσταση, νεκρώνοντας εκατοντάδες πλάτανους σε περιοχές όπως η Ντόλιανη, ο Αχέροντας και η Σκάλα Φιλιατών, κατά μήκος του ποταμού Καλαμά.  

περισσότερα

Καταβολή επιδόματος παραμεθορίου στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν στις παραμεθόριες περιοχές των νομών Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Κέρκυρας

Προς τους:
κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας
κ. Υπουργό Εσωτερικών
κ. Υπουργό Οικονομικών

κ. Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

ΘΕΜΑ: «Καταβολή επιδόματος παραμεθορίου στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν στις παραμεθόριες περιοχές των νομών Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Κέρκυρας»

Με την περ. Ε’ του άρθρου 127 του Ν. 4472/2017 θεσπίζεται μηναίο επίδομα για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ) που υπηρετεί ή είναι αποσπασμένο στους νομούς Έβρου, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσων, καθώς και στο προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας που υπηρετεί ή είναι αποσπασμένο στη Σκύρο.

περισσότερα

Εξετάζεται η ασφαλιστική κάλυψη των ζημιών από αγριογούρουνα σε καλλιέργειες μη προστατευόμενων περιοχών

Τη δυνατότητα ένταξης νέων ασφαλιστικών κινδύνων που θα καλύπτουν και τις επιδρομές αγριογούρουνων σε καλλιέργειες μη προστατευόμενων περιοχών έχει ξεκινήσει να εξετάζει ο ΕΛ.Γ.Α., όπως προκύπτει από την απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε σχετική Ερώτηση του Βασίλη Γιόγιακα.  

περισσότερα
Ιανουάριος 2018
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

NewsLetter