Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017 13:15

Δεκάδες μεταρρυθμίσεις στην Υγεία έμειναν στη μέση γιατί τελικά αποδείχθηκε ότι μικρότερα και μεγαλύτερα συμφέροντα είχαν τον τρόπο να τις σταματήσουν

Συνέντευξη στο polispost.com

Θα ξεκινήσω συνδυάζοντας τις ιδιότητές σας, αυτή του γιατρού και αυτή του πολιτικού. Είναι προφανές, ότι οι φοβερές ελλείψεις των νοσοκομείων τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε αναλώσιμα υλικά, δεν είναι μόνο θέμα της σημερινής οικονομικής κρίσης, αλλά και της κακοδιαχείρισης στον χώρο της υγείας όλα τα προηγούμενα χρόνια. Μπορεί να εξυγιανθεί όλη αυτή η κατάσταση; Μπορούν οι πολίτες να προσδοκούν μια καλύτερη περίθαλψη σε όλες τις δομές υγείας;

Το σημερινό μοντέλο παροχής υπηρεσιών υγείας έχει φτάσει τα όριά του. Σε αυτό συμφωνούν και οι πολίτες και οι επαγγελματίες υγείας. Χρειάζεται, λοιπόν, ριζικές αλλαγές, όχι «μερεμέτια». Σκοπός πρέπει να είναι, στο τέλος της ημέρας, όλοι να έχουν πρόσβαση στις ίδιες, ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, με τους περιορισμούς που βάζουν ο δημοσιονομικός έλεγχος και οι  μειωμένοι προϋπολογισμοί.

Το πρώτο βήμα είναι να αναζητήσουμε τις σωστές απαντήσεις, χωρίς αγκυλώσεις και ταμπού. Ο όρος «δημόσιο», για παράδειγμα, μπορεί να σημαίνει ότι το κράτος χρηματοδοτεί και ελέγχει, η πρόσβαση είναι για όλους, αλλά η διαχείριση να γίνεται από ιδιώτες. Να συζητήσουμε κατά πόσο είναι εφικτή και ωφέλιμη η σταδιακή μετάβαση σε ένα ΕΣΥ που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τη φορολογία και όχι από τις ασφαλιστικές εισφορές. Εάν και μέχρι ποιο βαθμό έχει νόημα η αποκέντρωση των υπηρεσιών υγείας σε επίπεδο Περιφέρειας. Εάν και με ποιους όρους μια διοικητική ενοποίηση των δημοσίων νοσοκομείων θα βελτιώσει την εξυπηρέτηση των ασθενών. Να δούμε πώς θα βελτιώσουμε την αποδοτικότητα των νοσοκομείων, με την αξιοποίηση των τεχνολογικών πληροφορικής και των σύγχρονων μεθόδων διοίκησης. Να μελετήσουμε πώς μπορεί να μειωθεί περισσότερο η φαρμακευτική δαπάνη, γενικεύοντας τα διάφορα πρωτόκολλα και προωθώντας ηλεκτρονικούς φακέλους υγείας για τη νέα, ψηφιακά εξοικειωμένη, γενιά. Τέτοια ερωτήματα πρέπει ν’ απαντήσουμε.

Αλλά, κυρία Τζουβάρα, ό,τι και να προταθεί, ό,τι και να σχεδιαστεί, θα κριθεί από την εφαρμογή του. Είναι σημαντικό να πειστούν όλοι οι παράγοντες του συστήματος ότι μόνο με δραστικές αλλαγές θα φτιάξουμε ένα σύστημα υγείας προς όφελος των περισσότερων, και πρώτα απ’ όλα των πολιτών. Ας μην ξεχνάμε ότι δεκάδες μεταρρυθμίσεις στην Υγεία έμειναν στη μέση γιατί τελικά αποδείχθηκε ότι μικρότερα και μεγαλύτερα συμφέροντα είχαν τον τρόπο να τις σταματήσουν.

Και ας θυμηθούμε ότι, στην κατάσταση που βρίσκεται ο χώρος, ίσως πρέπει ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Μεγάλου Αλέξανδρου που μας έδειξε πώς «ότι δε λύνεται, κόβεται».

Διοχετεύονται στα ΜΜΕ φήμες για εμπλοκή πολιτικών προσώπων της αντιπολίτευσης, στο σκάνδαλο Novartis. Αυτό σημαίνει ότι κάθε σκάνδαλο έχει τον πολιτικό του ή πρόκειται απλά για καπνό χωρίς φωτιά; Θα βοηθήσει το κόμμα σας στη διαλεύκανση της υπόθεσης;

Τα όσα γράφονται για πολιτικές ευθύνες μένει και πρέπει να αποδειχθούν. Το κυνήγι μαγισσών εξυπηρετεί μόνο μικροκομματικές σκοπιμότητες όσων επιμένουν να φυλάνε για τον εαυτό τους το ρόλο των σταυροφόρων κατά της διαπλοκής. Η παράταξή μας έχει αναγνωρίσει ότι όλα όσα μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση δεν πρέπει να επαναληφθούν αλλά να αντιμετωπιστούν. Δε φοβόμαστε την αλήθεια.

Στο κόμμα σας μιλάνε συχνά για εκλογές. Πιστεύετε πως η αλλαγή προσώπων στο κυβερνητικό σχήμα, θα δώσει διαφορετική τροπή σε πράγματα που είναι ήδη συμφωνημένα;

Δε μιλάμε για αλλαγή προσώπων, μιλάμε για αλλαγή πολιτικής και αλλαγή αντίληψης. Θέλουμε η Παιδεία, η Υγεία, η Δημόσια Διοίκηση, η Δικαιοσύνη να λειτουργούν προς όφελος των πολλών και όχι των βολεμένων μειοψηφιών. Να στηρίξουμε την ιδιωτική οικονομία, την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα. Να κατευθύνουμε τους πόρους μας σε παραγωγικές πολιτικές και σε πολιτικές που μειώνουν τις ανισότητες, να δώσουμε ευκαιρίες σε όλους. Να μην περιμένουμε τα Μνημόνια να μας πουν τι πρέπει να κάνουμε για να γίνουμε ξανά μια κανονική χώρα, όχι ο φτωχός συγγενής της Ευρώπης.

Τις πολιτικές όμως τις κάνουν άνθρωποι για ανθρώπους. Για να αλλάξει η χώρα πρέπει ν’ αλλάξουμε κι εμείς. Να εμπιστευθούμε τις δυνάμεις μας, τα θετικά μας στοιχεία, να μπορούμε να ξεχωρίσουμε αυτό που πραγματικά μπορεί να γίνει, από τις ψεύτικες υποσχέσεις όσων λένε ότι η λύση βρίσκεται στις ίδιες συμπεριφορές που βύθισαν τη χώρα.

Σε όλη την περίοδο της κρίσης, όλοι οι πολιτικοί μιλούσαν και μιλούν για μείωση περικοπών και φορολογίας σε μισθωτούς και συνταξιούχους, που σηκώνουν και όλο το βάρος της λιτότητας. Όμως κανείς δεν εμφανίζει και εναλλακτικές λύσεις. Πώς θα αναπτυχθεί μια χώρα που ουσιαστικά δεν παράγει τίποτα;

Πράγματι η χώρα και η κοινωνία τράβηξε μεγάλο κουπί όλα τα προηγούμενα χρόνια και έχει πετύχει μια πρωτοφανή στα χρονικά δημοσιονομική προσαρμογή. Αυτή όμως έγινε με υπερφορολόγηση και μειώσεις εισοδημάτων. Για να βγούμε από τον φαύλο κύκλο της λιτότητας πρέπει να μεγαλώσει η πίτα της οικονομίας. Μέσα από επενδύσεις, αποκρατικοποιήσεις, υγιείς τράπεζες, στήριξη των δυναμικών επιχειρήσεων που θα φέρουν δουλειές και αξιοπρεπείς μισθούς. Από το άνοιγμα του ανταγωνισμού ώστε να πέσουν οι τιμές για τους καταναλωτές. Με ισχυρούς, ανεξάρτητους θεσμούς και με μια παραγωγική δημόσια διοίκηση.

Αυτή την εναλλακτική προτείνει η Νέα Δημοκρατία. Και γι’ αυτό φωνάζει για εκλογές. Είναι ξεκάθαρο ότι η σημερινή κυβέρνηση ούτε μπορεί, ούτε θέλει να υπηρετήσει την ανάπτυξη. Πλεονάσματα που είναι αποτέλεσμα φορολογικής αφαίμαξης και παρακράτησης οφειλών του δημόσιου σε ιδιώτες δε φέρνουν ανάπτυξη. Και αυτό δε θ’ αλλάξει με αυτή την Κυβέρνηση. Ακόμα κι αν κλείσει η αξιολόγηση. Ακόμα κι αν ενταχθεί η χώρα στην ποσοτική χαλάρωση. Ακόμα κι αν τελικά πάρει κάποια δέσμευση για μεγαλύτερη ελάφρυνση του χρέους. Γιατί, απλά, δεν έχει σχέδιο ανάπτυξης.

Κατά τη διακυβέρνηση του κόμματός σας, του Πασόκ, αλλά και της σημερινής κυβέρνησης, έχουν ψηφιστεί πολλά νομοσχέδια για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, ωστόσο η φοροδιαφυγή παραμένει το μείζον πρόβλημα της χώρας. Αυτό για τον κόσμο σημαίνει πως τα κόμματα είτε δεν θέλουν να την πατάξουν είτε δεν μπορούν. Ποια είναι η γνώμη σας για αυτό;

Η διαπλοκή και η διαφθορά έχουν αναμφίβολα βαθιές ρίζες, σίγουρα όχι μόνο πολιτικές. Είναι μια διαρκής μάχη που δεν εξαντλείται στο όριο μιας κυβερνητικής θητείας. Χρειάζεται σχέδιο και βούληση για να γίνει πράξη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε πριν λίγους μήνες 13 προτάσεις για την καταπολέμηση της διαφθοράς που βασίζονται σε συγκεκριμένες αρχές: στήριξη στο έργο θεσμών όπως η Δικαιοσύνη. Λογοδοσία των δημόσιων οργανισμών. Λιγότερη γραφειοκρατία με τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας. Αξιολόγηση των δημόσιων λειτουργών και αυστηρές ποινές σε όσους εμπλέκονται σε τέτοιες υποθέσεις. Διαφανής χρηματοδότηση πολιτικών και πολιτικών κομμάτων. Εκπαίδευση πολιτών και επιχειρήσεων.

Εμείς, ο πολιτικοί, πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι σημαντικό να υπάρξουν σημαντικές νίκες στο μέτωπο αυτό. Είναι, θα έλεγα, προαπαιτούμενο, για να αντιστραφεί η δυσπιστία του κόσμου απέναντι στο πολιτικό σύστημα και την ίδια την πολιτική.

Ποια είναι η γνώμη σας για το προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα;  Μπορούσε να διευθετηθεί διαφορετικά από την Ε.Ε;

Κυρία Τζουβάρα νομίζω ότι οι ευρωπαϊκές πολιτικές για το πρόβλημα έχουν αποδώσει ελάχιστα μέχρι σήμερα. Ο Κανονισμός του Δουβλίνου δε βγαίνει. Ο μηχανισμός για την κατανομή προσφύγων έχει συμφωνηθεί αλλά δεν εφαρμόζεται. Η συμφωνία με τη Τουρκία δεν έχει δώσει αποτελέσματα.

Είναι σαφές ότι χρειάζονται πιο δραστικά βήματα. Μεταξύ αυτών μπορεί να είναι η επιχειρησιακή ενεργοποίηση της Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής, της εξέλιξης της FRONTEX. Ο άδικος για τη χώρα μας Κανονισμός του Δουβλίνου μπορεί να αντικατασταθεί με μια Διαδικασία Ασύλου που θα είναι κοινή για όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Χρειάζονται πολιτικές που θα βοηθήσουν στην ενσωμάτωση των προσφύγων στις χώρες υποδοχής. Θα έλεγα ότι και η συμφωνία με την Τουρκία πρέπει να επανεξεταστεί. Να ενεργοποιηθούν τα πρωτοκόλλα επανεισδοχής μεταναστών και να γίνουν υποδομές ώστε τα αιτήματα παροχής ασύλου να εξετάζονται σε τουρκικό έδαφος. Όσο η χώρα μας δε διεκδικεί τέτοιες πολιτικές, τόσο το πρόβλημα θα μεγαλώνει και τόσο πιο δύσκολη θα γίνεται η διαχείρισή του για εμάς.

Ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός Θεσπρωτίας, στον οποίο εκλέγεστε; Έχετε κάνει κάποιες ενέργειες για αυτά;

Τα προβλήματα του νομού μας είναι προβλήματα που αντιμετωπίζουν και πολλές άλλες περιοχές, αν όχι όλη η χώρα. Είναι η στήριξη των αγροτών και των κτηνοτρόφων ώστε να έχουν τα μέσα και τις συνθήκες να αυξήσουν την παραγωγή τους. Είναι η ανακούφιση των πιο αδυνάμων συνανθρώπων μας από τις δραματικές συνέπειες της ύφεσης. Η βελτίωση των υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής πρόνοιας. Η στήριξη της ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας μέσα από τις ευκαιρίες που μας δίνει το λιμάνι, ο Τουρισμός και η ντόπια παραγωγή.

Προσπαθώ διαρκώς να εξαντλώ τα μέσα και τις δυνατότητες που μου δίνει η ιδιότητα του βουλευτή. Να θυμίσω ότι είμαστε νομοθετικό σώμα, όχι εκτελεστική εξουσία. Η Κυβέρνηση κάνει, οι βουλευτές ελέγχουν και με αυτό τον έμμεσο τρόπο ασκούν πίεση. Έτσι εντάχθηκε η περιοχή των Συβότων στα αυξημένα επενδυτικά κίνητρα του νέου Αναπτυξιακού Νόμου και ενισχύονται οι δαπάνες για κτιριακές επιχειρήσεις, που «πιάνει» κυρίως τις επενδύσεις στον Τουρισμό. Έτσι επανήλθε η σύνταξη ανασφάλιστων υπερηλίκων, προχώρησε η χρηματοδότηση των κέντρων δημιουργικής απασχόλησης και ενισχύεται η λειτουργία συνοριακών τελωνείων. Γενικότερα φροντίζω με κάθε ευκαιρία να είμαι δίπλα στους συμπολίτες μου, να κατανοώ τις αγωνίες τους και να προσπαθώ το καλύτερο για εκείνους!

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017 13:19

Διάβασα, είδα, άκουσα

Πλήρωση κενούμενων θέσεων ειδικευμένων ιατρών στο Γ.Ν. Φιλιατών

Προς τον κ. Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Πλήρωση κενούμενων θέσεων ειδικευμένων ιατρών στο Γ.Ν. Φιλιατών»

Με το άρθρο 43 του ν. 1759/1988 (Α΄50), όπως αυτό τροποποιήθηκε από το άρθρο 29 του ν. 4461/2017, δίνεται η δυνατότητα σε ειδικευμένους ιατρούς και οδοντιάτρους κλάδου Ε.Σ.Υ. - που έχουν συμπληρώσει πέντε συνολικά έτη πραγματικής υπηρεσίας σε νοσοκομεία ή σε αποκεντρωμένες οργανικές μονάδες άγονων Α΄ περιοχών - να μετατεθούν, κατόπιν αίτησής τους, σε αποκεντρωμένη μονάδα ή αποκεντρωμένη οργανική μονάδα των Δ.Υ.Πε. οποιασδήποτε Περιφερειακής Ενότητας της χώρας, εφόσον υπάρχει κενή οργανική θέση.

περισσότερα

Αίτημα συνάντησης με τον Υπουργό Παιδείας για το Τμήμα του ΤΕΙ στην Ηγουμενίτσα

Συνάντηση εκπροσώπων φορέων της Ηγουμενίτσας με τον Υπουργό Παιδείας για το θέμα της κατάργησης του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου ζήτησε ο Βασίλης Γιόγιακας.

περισσότερα

Ομιλία στη συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2018 στην Ολομέλεια της Βουλής

https://www.youtube.com/watch?v=oC8Ik4VfBrA&feature=youtu.be

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, άκουσα από συνάδελφο της Πλειοψηφίας ότι όποιος βιάζεται σκοντάφτει. Υπάρχει, όμως, και το άλλο ρητό: «το γοργόν και χάριν έχει». Έτσι, λοιπόν, όσο πιο γρήγορα απαλλάξετε την κοινωνία μας από τη σημερινή Συγκυβέρνηση, τόσο πιο χρήσιμοι θα είστε.

περισσότερα

Διαδικασία άρσης υφιστάμενων υποθηκών στεγαστικών δανείων από το πρώην Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Προς τον κ. Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης

ΘΕΜΑ: «Διαδικασία άρσης υφιστάμενων υποθηκών στεγαστικών δανείων από το πρώην Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο»

Το πρώην Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ενέγραφε για τα στεγαστικά δάνεια που χορηγούσε σε δημόσιους υπαλλήλους και υπαλλήλους Ν.Π.Δ.Δ. υποθήκη η οποία απαλλασσόταν από κάθε σχετικό τέλος και δικαίωμα. Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 19 του Ν. 2322/1995, για την εξάλειψη, τον περιορισμό και τη διαγραφή της υφιστάμενης υποθήκης δεν απαιτούταν συμβολαιογραφική πράξη αλλά απλή μονομερής αίτηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου προς τον οικείο Υποθηκοφύλακα ή Προϊστάμενο του Κτηματολογικού Γραφείου με κάθε απαλλαγή από τέλη και δικαιώματα.

περισσότερα

Β. Γιόγιακας: «Γιατί επανεξετάζονται άτομα με βαριά νοητική υστέρηση και πιστοποιημένη αναπηρία εφ’ όρου ζωής;»

https://www.youtube.com/watch?v=-4tj47moy70

Θα ερευνηθεί το θέμα, απάντησε ο Υφυπουργός Εργασίας

Το ζήτημα των ατόμων με βαριά νοητική υστέρηση που, ενώ έχουν πιστοποιηθεί εφ’ όρου ζωής από τις Υγειονομικές Επιτροπές των πρώην Νομαρχιών, καλούνται από τις τοπικές υπηρεσίες Πρόνοιας για επανεξέταση ώστε να αποφασιστεί εκ νέου αν δικαιούνται το προνοιακό επίδομα, έθεσε ο Βασίλης Γιόγιακας με Επίκαιρη Ερώτηση που συζήτησε στη Βουλή με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο.

περισσότερα

Ριζική Αλλαγή, για Εξυγίανση της Υγείας

Το σημερινό μοντέλο παροχής υπηρεσιών υγείας στη χώρα μας έχει φτάσει τα όριά του. Σε αυτό συμφωνούν και οι πολίτες και οι επαγγελματίες υγείας. Χρειάζεται, λοιπόν, συνολικές και ριζικές αλλαγές, όχι «μερεμέτια». Σκοπός πρέπει να είναι, στο τέλος της ημέρας, όλοι να έχουν την ίδια πρόσβαση σε σύγχρονες και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, με τους περιορισμούς ασφαλώς που θέτουν οι δημοσιονομικές δεσμεύσεις και οι  μειωμένοι προϋπολογισμοί.

περισσότερα

Συνέντευξη στο thesprwtia24.com

Κύριε Γιόγιακα σας καλωσορίζουμε στο thesprwtia24 θα θέλαμε να σχολιάσουμε μαζί την πολιτική επικαιρότητα όσο και τα τοπικά θέματα στο νόμο Θεσπρωτίας

Καλώς σας βρήκα και εύχομαι καλό ξεκίνημα και κάθε επιτυχία στο thesprwtia24.

Ας ξεκινήσουμε όμως με το φλέγον θέμα που απασχολεί την τοπική κοινωνία που αφορά το θέμα των ΤΕΙ. Φοιτητές, καταστηματάρχες ακόμη και εκείνοι που ενοικιάζουν σε φοιτητές παραμένουν σε αγωνία χωρίς να δίνονται ξεκάθαρες απαντήσεις…

Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια οριστική απόφαση, υπάρχει μόνο η πρόταση που μας μετέφερε ο νέος πρύτανης του ΤΕΙ Ηπείρου να καταργηθεί το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και στη θέση του να γίνουν δύο τμήματα τύπου ΙΕΚ.

περισσότερα

Βελτίωση του κανονιστικού πλαισίου για την οικονομική ενίσχυση των ατόμων με βαριά νοητική υστέρηση

Προς:
την κα Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
τον κ. Υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ: «Βελτίωση του κανονιστικού πλαισίου για την οικονομική ενίσχυση των ατόμων με βαριά νοητική υστέρηση»

 

Με την υπ’ αριθ. Δ29α/Φ.32/Γ.Π.οικ.10808/531/19-4-2013 (ΦΕΚ 965 Β’) Κοινή Υπουργική Απόφαση τροποποιήθηκε το κανονιστικό πλαίσιο για την οικονομική ενίσχυση των ατόμων με βαριά νοητική υστέρηση (ΒΝΚ). Μεταξύ των δικαιούχων περιλαμβάνονται άτομα με βαριά νοητική υστέρηση με ποσοστό αναπηρίας από 80% και άνω και δείκτη νοημοσύνης κάτω του 30.

περισσότερα

Σχέδιο κατάργησης του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου

Προς τον κ. Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: «Σχέδιο κατάργησης του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου»

 

Σε διευρυμένη σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας στις 27 Οκτωβρίου 2017 με αντικείμενο τη συγχώνευση του ΤΕΙ Ηπείρου και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο νεοεκλεγείς Πρύτανης του ΤΕΙ Ηπείρου ανέφερε ότι σχεδιάζεται η κατάργηση του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ που εδρεύει στην Ηγουμενίτσα και αντ’ αυτού η λειτουργία δύο διετών προγραμμάτων σπουδών επιπέδου Τεχνικής Εκπαίδευσης.

περισσότερα

Ανοιχτοί σε ιδέες και πρόσωπα

Δημοσιεύθηκε στον τοπικό Τύπο Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων

 

«Τι είναι αυτά τα προσυνέδρια που κάνει η Νέα Δημοκρατία;» με ρωτάνε φίλοι και γνωστοί. Ένα από αυτά άλλωστε, το τρίτο, θα φιλοξενηθεί στα Γιάννενα με θέμα την υγεία και την αλληλεγγύη. Αυτά τα προσυνέδρια - απαντώ - είναι μια ακόμα απόδειξη ότι αλλάζουν πολλά στη Νέα Δημοκρατία.

περισσότερα

Αντικατάσταση παλαιών ασύρματων δικτύων με νέας τεχνολογίας σε περιοχές των δήμων Σουλίου και Φιλιατών Θεσπρωτίας

Προς τον κ. Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

ΘΕΜΑ: «Αντικατάσταση παλαιών ασύρματων δικτύων με νέας τεχνολογίας σε περιοχές των δήμων Σουλίου και Φιλιατών Θεσπρωτίας»

 

Τα ραδιοδίκτυα (Συνδρομητικά Αγροτικά Ραδιοδίκτυα – Σ.Α.Ρ.) Κεραμίτσας, Φιλιατών και Παραμυθιάς εγκαταστάθηκαν από τον Ο.Τ.Ε. πριν πολλά χρόνια για την τηλεφωνική σύνδεση των ορεινών, ημιορεινών, απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων κοινοτήτων και οικισμών σε περιοχές των δήμων Σουλίου και Φιλιατών Θεσπρωτίας, λύνοντας σοβαρά για την εποχή τους προβλήματα όπως η αντικατάσταση εναερίων τηλεφωνικών καλωδίων μεγάλου μήκους.

περισσότερα

Έγκριση αιτημάτων Παράλληλης Στήριξης – συνεκπαίδευσης μαθητών

Προς τον κ. Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: «Έγκριση αιτημάτων Παράλληλης Στήριξης – συνεκπαίδευσης μαθητών»

Με εγκύκλιό του (αρ. πρωτ. 87755/Δ3/25-5-2017) η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων προσκάλεσε τις κατά τόπους Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την έναρξη των διαδικασιών έγκρισης ή/και ανανέωσης  παράλληλων  στηρίξεων - συνεκπαίδευσης και ζήτησε από τα Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης μαθητών με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες (ΚΕΔΔΥ) την τεκμηρίωση των σχετικών αιτημάτων για το σχολικό έτος 2017 - 2018.

περισσότερα

«Όχι κατάργηση αλλά αναβάθμιση του Τμήματος του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα»

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση μετά τη διευρυμένη σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας και την ενημέρωση από τον Πρύτανη του ΤΕΙ Ηπείρου σχετικά με το σχέδιο συγχώνευσης του ΤΕΙ Ηπείρου και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων:

«Η δίκαιη ανάπτυξη που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός από τα Γιάννενα ξεκίνησε ήδη: προτείνεται η κατάργηση του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Ηγουμενίτσα, τη θέση του οποίου θα πάρουν δύο τμήματα τύπου ΙΕΚ.

περισσότερα

«Χάντρες και καθρεφτάκια μοίρασε η Κυβέρνηση στους Ηπειρώτες»

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τις ομιλίες του Πρωθυπουργού και κυβερνητικών στελεχών στο Ε' Αναπτυξιακό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα:

«Σχεδόν τρία χρόνια μετά την “πρώτη φορά Αριστερά” η Κυβέρνηση θυμήθηκε την Ήπειρο… Και αντιμετωπίζοντας τους Ηπειρώτες σαν ιθαγενείς, μοίρασε χάντρες και καθρεφτάκια: χρήμα που θα έρθει, έργα που θα γίνουν, μελέτες που “προχωρούν”, γενικά και αόριστα.

περισσότερα

Εξαίρεση οδικού τμήματος Τσιμέντα - Πέταλο Γωνιάς από το φυσικό αντικείμενο του έργου “Νέος Λιμένας Ηγουμενίτσας Γ1 Φάση”

Προς τους:

κ. Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης
κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

ΘΕΜΑ: «Εξαίρεση οδικού τμήματος Τσιμέντα - Πέταλο Γωνιάς από το φυσικό αντικείμενο του έργου “Νέος Λιμένας Ηγουμενίτσας Γ1 Φάση”»

 Με την υπ. αριθ. 8101/17-07-2017 Απόφαση της Ειδικής Γραμματέως Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ και ΤΣ, τροποποιείται η Πράξη του έργου «Νέος Λιμένας Ηγουμενίτσας Γ1 Φάση» ως υποψηφίου για ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014-2020.

περισσότερα

Αντιμετώπιση της νόσου του μεταχρωματικού έλκους και των επιπτώσεών της

Προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

ΘΕΜΑ: «Αντιμετώπιση της νόσου του μεταχρωματικού έλκους και των επιπτώσεών της»

Από το 2010 τα πλατάνια της Ηπείρου προσβάλλονται από τη θανατηφόρο νόσο του μεταχρωματικού έλκους, η εξάπλωση της οποίας τα τελευταία χρόνια έχει λάβει μαζική διάσταση, νεκρώνοντας εκατοντάδες πλάτανους σε περιοχές όπως η Ντόλιανη, ο Αχέροντας και η Σκάλα Φιλιατών, κατά μήκος του ποταμού Καλαμά.  

περισσότερα

Καταβολή επιδόματος παραμεθορίου στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν στις παραμεθόριες περιοχές των νομών Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Κέρκυρας

Προς τους:
κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας
κ. Υπουργό Εσωτερικών
κ. Υπουργό Οικονομικών

κ. Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

ΘΕΜΑ: «Καταβολή επιδόματος παραμεθορίου στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν στις παραμεθόριες περιοχές των νομών Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Κέρκυρας»

Με την περ. Ε’ του άρθρου 127 του Ν. 4472/2017 θεσπίζεται μηναίο επίδομα για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ) που υπηρετεί ή είναι αποσπασμένο στους νομούς Έβρου, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσων, καθώς και στο προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας που υπηρετεί ή είναι αποσπασμένο στη Σκύρο.

περισσότερα

Εξετάζεται η ασφαλιστική κάλυψη των ζημιών από αγριογούρουνα σε καλλιέργειες μη προστατευόμενων περιοχών

Τη δυνατότητα ένταξης νέων ασφαλιστικών κινδύνων που θα καλύπτουν και τις επιδρομές αγριογούρουνων σε καλλιέργειες μη προστατευόμενων περιοχών έχει ξεκινήσει να εξετάζει ο ΕΛ.Γ.Α., όπως προκύπτει από την απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε σχετική Ερώτηση του Βασίλη Γιόγιακα.  

περισσότερα

Ερώτηση 14 βουλευτών της Ν.Δ. για την επένδυση στις Σκουριές

«Η Κυβέρνηση αγγίζει τον χρυσό και τον μετατρέπει σε κάρβουνο», επισημαίνουν 14 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για την υπονόμευση της επένδυσης στις Σκουριές.

περισσότερα

Λειτουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων

Προς τον κ. Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης

ΘΕΜΑ: «Λειτουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων»

Με το Ν. 4412/2016 ορίστηκε η 18η Απριλίου 2017 ημερομηνία έναρξης διεξαγωγής δημοπρασιών δημοσίων έργων μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ).

περισσότερα
Δεκέμβριος 2017
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

NewsLetter