Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016 10:28

«Αυτή η Κυβέρνηση κάνει κακό στη χώρα κάθε μέρα που περνάει»

Συνέντευξη του Β. Γιόγιακα στην εφημερίδα "Θεσπρωτικός Παλμός"

 

Τροπολογία «φωτιά» των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, που υπήρχε μέσα στις 7.500 χιλιάδες σελίδες του Πολυνομοσχεδίου επιτρέπει στους Βουλευτές να έχουν offshore εταιρείες. Μάλιστα η εν λόγω Τροπολογία έχει και αναδρομική ισχύ. Όλα αυτά, όταν στις 26.05.2013 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή, όπου κατακεραύνωνε τη συμμετοχή σε offshore ακόμα και των απλών πολιτών. Τι διαβλέπετε να υποκρύπτεται πίσω από τη συγκεκριμένη τροπολογία; Εσεις προσωπικά καταθέσατε την περασμένη εβδομάδα σχετική ερώτηση στη Βουλή μαζί με άλλους 36 βουλευτές υπαινισσόμενος πως υπάρχει στέλεχος της κυβέρνησης που συμμετέχει σε offshore...

Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους: τον περασμένο Αύγουστο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ρωτούν την κυβέρνηση εάν υπάρχουν μέλη της που έχουν σχέση με off- shore εταιρείες. Κανείς από τους τρεις Υπουργούς που ρωτήθηκαν δεν απάντησε. Και ύστερα από 9 μήνες φέρνει διάταξη με την οποία αφήνει παράθυρο συμμετοχής υπουργών σε τέτοιες εταιρείες! Πιστεύω ότι η σιωπή της Κυβέρνησης δεν είναι άσχετη με την απαλλακτική διάταξη που έφερε στο πολυνοσχέδιο.

Σα να μην έφτανε αυτό, πάει στη συνέχεια, αφού εισέπραξε τη δημόσια κατακραυγή, και φτάνει στο άλλο άκρο, απαγορεύοντας κάθε συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε εταιρείες που μπορεί να βρίσκονται σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα! Όμως η αρχική διάταξη, που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ ως νόμος του Κράτους, ήταν αρκετή για να αμνηστεύσει πιθανούς κατόχους off – shore! Αν λοιπόν η Κυβέρνηση δεν έχει να φοβάται κάτι, ας απαντήσει στην ουσία της ερώτησης, πράγμα που δεν πρόκειται να το κάνει.

Ποια είναι η πραγματική διαφορά μεταξύ του «κόφτη» που προϋπήρχε – και δεν εφαρμόστηκε ποτέ – σε σχέση με τον νέο «κόφτη» που ψηφίστηκε πρόσφατα;

Είναι πρώτ’ απ’ όλα εντελώς διαφορετικός γιατί εάν ήδη υπήρχε, δεν θα χρειαζόταν να ξαναθεσμοθετηθεί. Με τον πρώτο, το μέγεθος των τυχόν αποκλίσεων διαπιστώνεται κάθε φορά εκ των υστέρων και οι αποκλίσεις μπορεί να διορθωθούν με αυξήσεις φόρων ή μειώσεις δαπανών ή και τα δύο. Ο κόφτης του ΣΥΡΙΖΑ αφορά ένα συγκεκριμένο, προκαθορισμένο ποσό: 2% του ΑΕΠ ή 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ μέτρα. Επίσης ο δεύτερος κόφτης αφορά συγκεκριμένα περικοπές μισθών και συντάξεων αλλά και μείωση επιχορηγήσεων, όπως αυτές σε ασφαλιστικά ταμεία. Επίσης πρόκειται για έναν κόφτη διαρκείας, αφού θα διορθώνει αποκλίσεις με σκοπό να επιτυγχάνεται πρωτογενές πλεόνασμα πάνω από 3% του ΑΕΠ για δεκαετίες. Η ουσία είναι ότι οι εταίροι μας, επειδή δεν έχουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, επέβαλαν έναν μόνιμο και πολύ αυστηρό «κόφτη» ως αντίβαρο στην ανεπάρκεια και την ανευθυνότητά της.

Θεωρείτε αναπόφευκτη την ενεργοποίηση του «κόφτη», με τη λήψη και νέων μέτρων ή αυτά ήταν τα τελευταία;

Δεν είναι αναπόφευκτη, αλλά, είναι πολύ πιθανή. Γιατί για να αποφευχθεί ο κόφτης δε φτάνει μόνο να αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα, που φαντάζει απίθανο. Χρειάζεται να κοπούν και δαπάνες, όπως τα 400 εκατομμύρια ευρώ που δεν έκοψε ο κύριος Καμμένος και τώρα η Κυβέρνηση τα ζητά από φόρους και επιστροφές του ΕΚΑΣ. Χρειάζεται επιτέλους να αντιμετωπιστεί δραστικά η φοροδιαφυγή, με χρήση πλαστικού χρήματος, με σύνδεση των ταμειακών στο κεντρικό πληροφορικό σύστημα εσόδων, με χτύπημα του λαθρεμπορίου καυσίμων. Τι απ’ όλα αυτά έχει δείξει μέχρι σήμερα ότι μπορεί να κάνει η Κυβέρνηση; Τίποτα. Γι’ αυτό και δεν πιστεύω ότι τελειώσαμε με τα μέτρα…

Σαν κόμμα ασκήσατε δριμύτατη κριτική στους κυβερνώντες για τα μέτρα που ήρθαν προς ψήφιση. Αποκαλύψατε πως με το νέο υπερταμείο «υποδουλώνεται» η Ελλάδα για 99 ολόκληρα χρόνια. Πρακτικά τι σημαίνει αυτό;

Με απλά λόγια, σημαίνει ότι έναΤαμείο, με διοίκηση που ελέγχεται από θεσμούς έξω από τη χώρα μας, θα αποφασίζει την τύχη όλης της ελληνικής δημόσιας περιουσίας για 100 χρόνια χωρίς η Βουλή να έχει λόγο, δηλαδή χωρίς δημοκρατικό έλεγχο. Από το τελευταίο δημόσιο κτίριο μέχρι τα πετρέλαια του μέλλοντος. Θεωρούμε απαράδεκτους τους όρους με τους οποίους συμφωνήθηκε η αξιοποίηση της περιουσίας αυτής και γι’ αυτό μιλήσαμε για παράδοση της εθνικής κυριαρχίας.

Η Κυβέρνηση κατηγορεί τους Θεσμούς για ασφυκτικές πιέσεις. Ως αιτιολογία τη βρίσκετε ρεαλιστική ή απλώς υπεκφυγή λόγω απουσίας του Κυβερνητικού της προγράμματος;

Οι πιέσεις των θεσμών ήταν και είναι αναμενόμενες. Ύστερα από όσα έγιναν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο δεν εμπιστεύονται ούτε τον Πρωθυπουργό, ούτε τους Υπουργούς του. Έχουν μάθει τα κόλπα της Κυβέρνησης: να καθυστερεί αποφάσεις που δεν μπορεί να αποφύγει λέγοντας ότι διαπραγματεύεται και, όταν πλέον τα πράγματα φτάνουν στο απροχώρητο και το κόστος των καθυστερήσεων έχει μεγαλώσει, να υπογράφει λευκή επιταγή, ρίχνοντας το φταίξιμο στους θεσμούς και όχι στη δική της απραξία. Και όσο η Κυβέρνηση συνεχίσει αυτή τη φθηνή τακτική, τόσο θα ακριβαίνει ο λογαριασμός για τους Έλληνες! 

Ο Πάνος Καμμένος χαρακτήρισε “εγκληματική και αντισυνταγματική” την κατάργηση της “νησιωτικότητας” στους φορολογικούς συντελεστές. Μπορεί να κλονίσει τον κυβερνητικό συνασπισμό;

Όχι, γιατί η εξουσία είναι γλυκιά. Στο κάτω – κάτω μπορούσε να καταψηφίσει αυτή τη διάταξη. Η δήλωσή του δεν έχει καμία ουσία, είναι στο πλαίσιο της θεατρικής παράστασης της συγκυβέρνησης που έχει τίτλο «ψηφίζω αλλά δακρύζω».

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στο κόμμα σας, σε ποσοστό που κυμαίνεται στο 8%. Σας εφησυχάζει;

Με κάνει να αισιοδοξώ αλλά δε με εφησυχάζει. Ας μην ξεχνάμε ότι άλλο οι δημοσκοπήσεις και άλλο οι εκλογές. Πέρα από αυτό, μεγαλύτερη σημασία από τη διαφορά έχει το ποσοστό που θα πάρει η Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές. Η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση με συμπαγή πλειοψηφία που θα έχει πάρει ισχυρή λαϊκή εντολή. Γι’ αυτό και επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε τις ευρύτερες δυνατές κοινωνικές συμμαχίες.

Το κόμμα σας ζητάει ασταμάτητα «προσφυγή στις κάλπες». Διαβλέπετε η Κυβέρνηση Τσίπρα να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές ναι ή όχι και γιατί;

Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν ασφαλείς προβλέψεις για το χρόνο των εκλογών. Αυτό που όμως δεν πρέπει να μας διαφεύγει είναι ότι πρόωρες εκλογές μπορεί να προκύψουν από κάποιο απρόβλεπτο γεγονός, από ένα «ατύχημα. Άρα δεν είναι 100% στο χέρι του κυρίου Τσίπρα αν και πότε θα κάνει εκλογές. Σε ό,τι αφορά το «ασταμάτητο» όπως είπατε, αίτημα για εκλογές θα σας πω το εξής: θα ήταν πολύ βολικό για τη Νέα Δημοκρατία να περιμένει την κατάρρευση της Κυβέρνησης για να διεκδικήσει πάλι την εξουσία, και αφού όλο το κόστος έχει φορτωθεί στις πλάτες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ.. Όμως δεν κινούμαστε με βάση το στενό κομματικό συμφέρον αλλά το γενικό, εθνικό συμφέρον. Και αυτό μας λέει ότι αυτή η Κυβέρνηση κάνει κακό στη χώρα κάθε μέρα που περνάει.

Μία αυριανή Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τι μπορεί να εγγυηθεί στους Έλληνες πολίτες για την σταδιακή φοροελάφρυνσή τους; Ο πρόεδρος του κόμματός σας δήλωσε ότι ο στόχος για 2% πλεόνασμα και 4% ανάπτυξη για την πενταετία 2017 – 2021 είναι εφικτός με μια κυβέρνηση της ΝΔ. Που στηρίζεται αυτός ο ισχυρισμός;

Βασίζεται σε δύο στόχους: στο νοικοκύρεμα των δημοσίων δαπανών και στη δημιουργία ενός θεσμικού περιβάλλοντος που θα φέρει ξένες επενδύσεις, θα στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα και θα αξιοποιεί τη δημόσια περιουσία ώστε να δημιουργεί ανάπτυξη, δουλειές και εισόδημα .

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τις προάλλες ανέφερε ότι «η Νέμεσις δεν θα αργήσει». Δικαιώνεται η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ;

Η πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά έφερε τη χώρα ένα βήμα πριν την έξοδο από το Μνημόνιο. Αυτή την πορεία έκοψε η σπουδή του κυρίου Τσίπρα να σύρει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές και να ανέβει στην εξουσία, υποσχόμενος πράγματα που ήξερε ότι δεν μπορούσαν να γίνουν. Πρόκειται για μια εξαπάτηση που κόστισε και κοστίζει ακριβά στη χώρα και στην κοινωνία. Ο Πρωθυπουργός έχει ήδη αρχίσει να πληρώνει το τίμημα αυτής της εξαπάτησης αφού, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, η εμπιστοσύνη του κόσμου στο πρόσωπό του και στην Κυβέρνηση έχει εξανεμιστεί.

Καταφέρατε και πιέσατε από την μεριά σας καταστάσεις για την ένταξη των Συβότων στις ειδικές περιοχές αναπτυξιακού Νόμου. Είστε ικανοποιημένος από αυτήν την εξέλιξη?

Είναι υποχρέωση και καθήκον μας να είμαστε σε εγρήγορση για θέματα του νομού και ιδιαίτερα για θέματα ανάπτυξης. Έτσι επιτεύχθηκε η ένταξη της Δημοτικής Ενότητας των Συβότων στις ειδικές περιοχές του νέου Αναπτυξιακού. Θα καταβάλουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια μέχρι και την ψήφιση του νομοσχεδίου ώστε να ενταχθεί όλος ο νόμος, και η Πέρδικα και ο Αχέροντας και το Μαργαρίτι. 

Συμμετείχατε τις προάλλες σε μια διευρυμένη σύσκεψη για το ΤΕΠ. Που βρισκόμαστε? Είναι ρεαλιστικός ο στόχος της στελέχωσή του με 100 γιατρούς και νοσηλευτές? Σας ρωτάω και ως γιατρός που είστε. Μπορεί να λειτουργήσει όπως πρέπει να λειτουργήσει?

Το ΤΕΠ είναι ένα σημαντικό έργο για τη Θεσπρωτία που σχεδιάστηκε με μεράκι και υλοποιήθηκε με πολλή προσπάθεια. Δυστυχώς καλείται να λειτουργήσει σε μια οικονομικά δύσκολη περίοδο, όπου ακούμε για τις φοβερές ελλείψεις των δημόσιων νοσοκομείων όλης της χώρας σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και σε υλικά πρώτης ανάγκης. Αυτή τη στιγμή γίνεται προσπάθεια να λειτουργήσει με τη βοήθεια των υφιστάμενων δομών της Ηγουμενίτσας, του ΠΕΔΥ  και του Κέντρου Υγείας. Η αλήθεια είναι όμως ότι είναι δύσκολο να καλυφθεί με το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό ώστε να λειτουργήσει ως Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών με υπηρεσίες επιπέδου.

Τι γίνεται με το Λιμάνι και την Γ΄'Φάση? Ενα θέμα που... σέρνεται επί χρόνια…

Δυστυχώς το τοπίο είναι ακόμα θολό για ένα τόσο σημαντικό έργο. Υπάρχουν κάποιες συζητήσεις ότι θα ενταχθεί ως συγχρηματοδοτούμενο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη». Για να γίνει αυτό χρειάζονται σε πρώτη φάση έγκριση του φακέλου κρατικής ενίσχυσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.  Παρακολουθούμε το θέμα με ιδιαίτερη προσοχή.

Επανήλθε η ομαλότητα και η κανονικότητα στις τάξεις της τοπικής ΝΔ μετά την περιπετειώδη εκλογή του προέδρου της ΝΟΔΕ? Θέλετε να κάνετε κάποιο σχόλιο για όσα έγιναν?

Το πιο γόνιμο και δημιουργικό είναι να κοιτάξουμε μπροστά. Το κόμμα βρίσκεται σε μια φάση ανασύνταξης και στην προσπάθεια αυτή δεν περισσεύει κανείς. Θέλω επομένως να ευχηθώ κάθε επιτυχία στους εκλεγμένους τοπικούς εκπροσώπους και να τους πω ότι παραμένω δίπλα τους για να χτίσουμε μια Νέα Δημοκρατία που θα εκφράζει όλο και περισσότερους πολίτες και που θα μπορεί να δώσει λύσεις στα μεγάλα ζητήματα της χώρας.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016 10:42

Διάβασα, είδα, άκουσα

Πλήρωση κενούμενων θέσεων ειδικευμένων ιατρών στο Γ.Ν. Φιλιατών

Προς τον κ. Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Πλήρωση κενούμενων θέσεων ειδικευμένων ιατρών στο Γ.Ν. Φιλιατών»

Με το άρθρο 43 του ν. 1759/1988 (Α΄50), όπως αυτό τροποποιήθηκε από το άρθρο 29 του ν. 4461/2017, δίνεται η δυνατότητα σε ειδικευμένους ιατρούς και οδοντιάτρους κλάδου Ε.Σ.Υ. - που έχουν συμπληρώσει πέντε συνολικά έτη πραγματικής υπηρεσίας σε νοσοκομεία ή σε αποκεντρωμένες οργανικές μονάδες άγονων Α΄ περιοχών - να μετατεθούν, κατόπιν αίτησής τους, σε αποκεντρωμένη μονάδα ή αποκεντρωμένη οργανική μονάδα των Δ.Υ.Πε. οποιασδήποτε Περιφερειακής Ενότητας της χώρας, εφόσον υπάρχει κενή οργανική θέση.

περισσότερα

Αίτημα συνάντησης με τον Υπουργό Παιδείας για το Τμήμα του ΤΕΙ στην Ηγουμενίτσα

Συνάντηση εκπροσώπων φορέων της Ηγουμενίτσας με τον Υπουργό Παιδείας για το θέμα της κατάργησης του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου ζήτησε ο Βασίλης Γιόγιακας.

περισσότερα

Ομιλία στη συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2018 στην Ολομέλεια της Βουλής

https://www.youtube.com/watch?v=oC8Ik4VfBrA&feature=youtu.be

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, άκουσα από συνάδελφο της Πλειοψηφίας ότι όποιος βιάζεται σκοντάφτει. Υπάρχει, όμως, και το άλλο ρητό: «το γοργόν και χάριν έχει». Έτσι, λοιπόν, όσο πιο γρήγορα απαλλάξετε την κοινωνία μας από τη σημερινή Συγκυβέρνηση, τόσο πιο χρήσιμοι θα είστε.

περισσότερα

Διαδικασία άρσης υφιστάμενων υποθηκών στεγαστικών δανείων από το πρώην Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Προς τον κ. Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης

ΘΕΜΑ: «Διαδικασία άρσης υφιστάμενων υποθηκών στεγαστικών δανείων από το πρώην Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο»

Το πρώην Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ενέγραφε για τα στεγαστικά δάνεια που χορηγούσε σε δημόσιους υπαλλήλους και υπαλλήλους Ν.Π.Δ.Δ. υποθήκη η οποία απαλλασσόταν από κάθε σχετικό τέλος και δικαίωμα. Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 19 του Ν. 2322/1995, για την εξάλειψη, τον περιορισμό και τη διαγραφή της υφιστάμενης υποθήκης δεν απαιτούταν συμβολαιογραφική πράξη αλλά απλή μονομερής αίτηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου προς τον οικείο Υποθηκοφύλακα ή Προϊστάμενο του Κτηματολογικού Γραφείου με κάθε απαλλαγή από τέλη και δικαιώματα.

περισσότερα

Β. Γιόγιακας: «Γιατί επανεξετάζονται άτομα με βαριά νοητική υστέρηση και πιστοποιημένη αναπηρία εφ’ όρου ζωής;»

https://www.youtube.com/watch?v=-4tj47moy70

Θα ερευνηθεί το θέμα, απάντησε ο Υφυπουργός Εργασίας

Το ζήτημα των ατόμων με βαριά νοητική υστέρηση που, ενώ έχουν πιστοποιηθεί εφ’ όρου ζωής από τις Υγειονομικές Επιτροπές των πρώην Νομαρχιών, καλούνται από τις τοπικές υπηρεσίες Πρόνοιας για επανεξέταση ώστε να αποφασιστεί εκ νέου αν δικαιούνται το προνοιακό επίδομα, έθεσε ο Βασίλης Γιόγιακας με Επίκαιρη Ερώτηση που συζήτησε στη Βουλή με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο.

περισσότερα

Ριζική Αλλαγή, για Εξυγίανση της Υγείας

Το σημερινό μοντέλο παροχής υπηρεσιών υγείας στη χώρα μας έχει φτάσει τα όριά του. Σε αυτό συμφωνούν και οι πολίτες και οι επαγγελματίες υγείας. Χρειάζεται, λοιπόν, συνολικές και ριζικές αλλαγές, όχι «μερεμέτια». Σκοπός πρέπει να είναι, στο τέλος της ημέρας, όλοι να έχουν την ίδια πρόσβαση σε σύγχρονες και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, με τους περιορισμούς ασφαλώς που θέτουν οι δημοσιονομικές δεσμεύσεις και οι  μειωμένοι προϋπολογισμοί.

περισσότερα

Συνέντευξη στο thesprwtia24.com

Κύριε Γιόγιακα σας καλωσορίζουμε στο thesprwtia24 θα θέλαμε να σχολιάσουμε μαζί την πολιτική επικαιρότητα όσο και τα τοπικά θέματα στο νόμο Θεσπρωτίας

Καλώς σας βρήκα και εύχομαι καλό ξεκίνημα και κάθε επιτυχία στο thesprwtia24.

Ας ξεκινήσουμε όμως με το φλέγον θέμα που απασχολεί την τοπική κοινωνία που αφορά το θέμα των ΤΕΙ. Φοιτητές, καταστηματάρχες ακόμη και εκείνοι που ενοικιάζουν σε φοιτητές παραμένουν σε αγωνία χωρίς να δίνονται ξεκάθαρες απαντήσεις…

Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια οριστική απόφαση, υπάρχει μόνο η πρόταση που μας μετέφερε ο νέος πρύτανης του ΤΕΙ Ηπείρου να καταργηθεί το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και στη θέση του να γίνουν δύο τμήματα τύπου ΙΕΚ.

περισσότερα

Βελτίωση του κανονιστικού πλαισίου για την οικονομική ενίσχυση των ατόμων με βαριά νοητική υστέρηση

Προς:
την κα Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
τον κ. Υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ: «Βελτίωση του κανονιστικού πλαισίου για την οικονομική ενίσχυση των ατόμων με βαριά νοητική υστέρηση»

 

Με την υπ’ αριθ. Δ29α/Φ.32/Γ.Π.οικ.10808/531/19-4-2013 (ΦΕΚ 965 Β’) Κοινή Υπουργική Απόφαση τροποποιήθηκε το κανονιστικό πλαίσιο για την οικονομική ενίσχυση των ατόμων με βαριά νοητική υστέρηση (ΒΝΚ). Μεταξύ των δικαιούχων περιλαμβάνονται άτομα με βαριά νοητική υστέρηση με ποσοστό αναπηρίας από 80% και άνω και δείκτη νοημοσύνης κάτω του 30.

περισσότερα

Σχέδιο κατάργησης του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου

Προς τον κ. Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: «Σχέδιο κατάργησης του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου»

 

Σε διευρυμένη σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας στις 27 Οκτωβρίου 2017 με αντικείμενο τη συγχώνευση του ΤΕΙ Ηπείρου και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο νεοεκλεγείς Πρύτανης του ΤΕΙ Ηπείρου ανέφερε ότι σχεδιάζεται η κατάργηση του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ που εδρεύει στην Ηγουμενίτσα και αντ’ αυτού η λειτουργία δύο διετών προγραμμάτων σπουδών επιπέδου Τεχνικής Εκπαίδευσης.

περισσότερα

Ανοιχτοί σε ιδέες και πρόσωπα

Δημοσιεύθηκε στον τοπικό Τύπο Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων

 

«Τι είναι αυτά τα προσυνέδρια που κάνει η Νέα Δημοκρατία;» με ρωτάνε φίλοι και γνωστοί. Ένα από αυτά άλλωστε, το τρίτο, θα φιλοξενηθεί στα Γιάννενα με θέμα την υγεία και την αλληλεγγύη. Αυτά τα προσυνέδρια - απαντώ - είναι μια ακόμα απόδειξη ότι αλλάζουν πολλά στη Νέα Δημοκρατία.

περισσότερα

Αντικατάσταση παλαιών ασύρματων δικτύων με νέας τεχνολογίας σε περιοχές των δήμων Σουλίου και Φιλιατών Θεσπρωτίας

Προς τον κ. Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

ΘΕΜΑ: «Αντικατάσταση παλαιών ασύρματων δικτύων με νέας τεχνολογίας σε περιοχές των δήμων Σουλίου και Φιλιατών Θεσπρωτίας»

 

Τα ραδιοδίκτυα (Συνδρομητικά Αγροτικά Ραδιοδίκτυα – Σ.Α.Ρ.) Κεραμίτσας, Φιλιατών και Παραμυθιάς εγκαταστάθηκαν από τον Ο.Τ.Ε. πριν πολλά χρόνια για την τηλεφωνική σύνδεση των ορεινών, ημιορεινών, απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων κοινοτήτων και οικισμών σε περιοχές των δήμων Σουλίου και Φιλιατών Θεσπρωτίας, λύνοντας σοβαρά για την εποχή τους προβλήματα όπως η αντικατάσταση εναερίων τηλεφωνικών καλωδίων μεγάλου μήκους.

περισσότερα

Έγκριση αιτημάτων Παράλληλης Στήριξης – συνεκπαίδευσης μαθητών

Προς τον κ. Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: «Έγκριση αιτημάτων Παράλληλης Στήριξης – συνεκπαίδευσης μαθητών»

Με εγκύκλιό του (αρ. πρωτ. 87755/Δ3/25-5-2017) η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων προσκάλεσε τις κατά τόπους Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την έναρξη των διαδικασιών έγκρισης ή/και ανανέωσης  παράλληλων  στηρίξεων - συνεκπαίδευσης και ζήτησε από τα Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης μαθητών με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες (ΚΕΔΔΥ) την τεκμηρίωση των σχετικών αιτημάτων για το σχολικό έτος 2017 - 2018.

περισσότερα

«Όχι κατάργηση αλλά αναβάθμιση του Τμήματος του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα»

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση μετά τη διευρυμένη σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας και την ενημέρωση από τον Πρύτανη του ΤΕΙ Ηπείρου σχετικά με το σχέδιο συγχώνευσης του ΤΕΙ Ηπείρου και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων:

«Η δίκαιη ανάπτυξη που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός από τα Γιάννενα ξεκίνησε ήδη: προτείνεται η κατάργηση του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Ηγουμενίτσα, τη θέση του οποίου θα πάρουν δύο τμήματα τύπου ΙΕΚ.

περισσότερα

«Χάντρες και καθρεφτάκια μοίρασε η Κυβέρνηση στους Ηπειρώτες»

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τις ομιλίες του Πρωθυπουργού και κυβερνητικών στελεχών στο Ε' Αναπτυξιακό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα:

«Σχεδόν τρία χρόνια μετά την “πρώτη φορά Αριστερά” η Κυβέρνηση θυμήθηκε την Ήπειρο… Και αντιμετωπίζοντας τους Ηπειρώτες σαν ιθαγενείς, μοίρασε χάντρες και καθρεφτάκια: χρήμα που θα έρθει, έργα που θα γίνουν, μελέτες που “προχωρούν”, γενικά και αόριστα.

περισσότερα

Εξαίρεση οδικού τμήματος Τσιμέντα - Πέταλο Γωνιάς από το φυσικό αντικείμενο του έργου “Νέος Λιμένας Ηγουμενίτσας Γ1 Φάση”

Προς τους:

κ. Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης
κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

ΘΕΜΑ: «Εξαίρεση οδικού τμήματος Τσιμέντα - Πέταλο Γωνιάς από το φυσικό αντικείμενο του έργου “Νέος Λιμένας Ηγουμενίτσας Γ1 Φάση”»

 Με την υπ. αριθ. 8101/17-07-2017 Απόφαση της Ειδικής Γραμματέως Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ και ΤΣ, τροποποιείται η Πράξη του έργου «Νέος Λιμένας Ηγουμενίτσας Γ1 Φάση» ως υποψηφίου για ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014-2020.

περισσότερα

Αντιμετώπιση της νόσου του μεταχρωματικού έλκους και των επιπτώσεών της

Προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

ΘΕΜΑ: «Αντιμετώπιση της νόσου του μεταχρωματικού έλκους και των επιπτώσεών της»

Από το 2010 τα πλατάνια της Ηπείρου προσβάλλονται από τη θανατηφόρο νόσο του μεταχρωματικού έλκους, η εξάπλωση της οποίας τα τελευταία χρόνια έχει λάβει μαζική διάσταση, νεκρώνοντας εκατοντάδες πλάτανους σε περιοχές όπως η Ντόλιανη, ο Αχέροντας και η Σκάλα Φιλιατών, κατά μήκος του ποταμού Καλαμά.  

περισσότερα

Καταβολή επιδόματος παραμεθορίου στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν στις παραμεθόριες περιοχές των νομών Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Κέρκυρας

Προς τους:
κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας
κ. Υπουργό Εσωτερικών
κ. Υπουργό Οικονομικών

κ. Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

ΘΕΜΑ: «Καταβολή επιδόματος παραμεθορίου στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν στις παραμεθόριες περιοχές των νομών Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Κέρκυρας»

Με την περ. Ε’ του άρθρου 127 του Ν. 4472/2017 θεσπίζεται μηναίο επίδομα για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ) που υπηρετεί ή είναι αποσπασμένο στους νομούς Έβρου, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσων, καθώς και στο προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας που υπηρετεί ή είναι αποσπασμένο στη Σκύρο.

περισσότερα

Εξετάζεται η ασφαλιστική κάλυψη των ζημιών από αγριογούρουνα σε καλλιέργειες μη προστατευόμενων περιοχών

Τη δυνατότητα ένταξης νέων ασφαλιστικών κινδύνων που θα καλύπτουν και τις επιδρομές αγριογούρουνων σε καλλιέργειες μη προστατευόμενων περιοχών έχει ξεκινήσει να εξετάζει ο ΕΛ.Γ.Α., όπως προκύπτει από την απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε σχετική Ερώτηση του Βασίλη Γιόγιακα.  

περισσότερα

Ερώτηση 14 βουλευτών της Ν.Δ. για την επένδυση στις Σκουριές

«Η Κυβέρνηση αγγίζει τον χρυσό και τον μετατρέπει σε κάρβουνο», επισημαίνουν 14 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για την υπονόμευση της επένδυσης στις Σκουριές.

περισσότερα

Λειτουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων

Προς τον κ. Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης

ΘΕΜΑ: «Λειτουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων»

Με το Ν. 4412/2016 ορίστηκε η 18η Απριλίου 2017 ημερομηνία έναρξης διεξαγωγής δημοπρασιών δημοσίων έργων μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ).

περισσότερα
Δεκέμβριος 2017
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

NewsLetter