Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2023 11:58

Βασίλης Γιόγιακας: 6.000 στρέμματα περνούν στη διαχείριση των Δήμων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών - Θα παίρνουν και ετήσιο οικονομικό αντάλλαγμα από τον ΟΛΗΓ για 40 χρόνια


Στη διαχείριση των Δήμων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών περνούν 6.000 στρέμματα που αποχαρακτηρίστηκαν ως Χερσαία Ζώνη Λιμένα και εξαιρέθηκαν από τη δικαιοδοσία του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας. Επίσης στους δύο δήμους θα καταβάλλεται από τον ΟΛΗΓ για τα επόμενα περίπου 40 χρόνια, το 85% ετήσιου ανταλλάγματος παραχώρησης ύψους 3,5% επί των ακαθάριστων εσόδων του Οργανισμού. Οι σχετικές προβλέψεις περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο με το οποίο κυρώνεται η σύμβαση παραχώρησης του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΗΓ σε θυγατρική εταιρεία του κοινοπρακτικού σχήματος το οποίο αναδείχθηκε ως Προτιμητέος Επενδυτής στον σχετικό διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ.

Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας αναφέρθηκε στα στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν την επιτυχία της διαγωνιστικής διαδικασίας όπως είναι το υψηλό τίμημα των 84,2 εκατομμυρίων ευρώ που κατέβαλε ο επενδυτής και το οποίο ισοδυναμεί με περισσότερες από 50 φορές τα κέρδη προ φόρων του ΟΛΗΓ το 2022.  Τόνισε την υποχρέωση του επενδυτή να υποβάλει επικαιροποιημένο Προγραμματικό Σχέδιο Ανάπτυξης εντός 9 μηνών από την ολοκλήρωση της συμφωνίας και το οποίο τελεί υπό την έγκριση του Ελληνικού Δημοσίου. Ειδικά για τη νέα μαρίνα που έχει χωροθετηθεί στο βόρειο άκρο του λιμένα, ο βουλευτής Θεσπρωτίας ανέφερε ότι η λειτουργία της αναφέρεται ρητά στη σύμβαση παραχώρησης και περιλαμβάνεται στα στοιχεία τα οποία παραχωρούνται στον επενδυτή. «Όσοι σπεύδουν να κινδυνολογήσουν και δυσπιστούν για την επένδυση στη νέα μαρίνα - με τον ίδιο τρόπο που δεν πίστευαν ότι θα προχωρήσει η απόδοση εκτάσεων στις δήμους - φοβάμαι ότι θα πέσουν έξω για μία ακόμα φορά.»,  σημείωσε ο Βασίλης Γιόγιακας.

Σχετικά με το μοντέλο αξιοποίησης του ΟΛΗΓ, ανέφερε ότι το μοντέλο της υποπαραχώρησης δραστηριοτήτων  το οποίο είχε ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν αποτέλεσμα μελέτης, γι’ αυτό επί της προηγούμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας το ΤΑΙΠΕΔ ανέθεσε σε ανεξάρτητους μελετητές να προτείνουν με ποιο τρόπο μπορεί να αξιοποιηθεί κάθε ένα περιφερειακό λιμάνι που ανήκει στο χαρτοφυλάκιό του.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας αναφέρθηκε επίσης στη συστηματική συνεργασία Υπουργείων, ΤΑΙΠΕΔ και ΟΛΗΓ κατά τα προηγούμενα 3,5 χρόνια προκειμένου να επιλυθούν εκκρεμότητες δεκαετιών σε σχέση με τη χερσαία ζώνη λιμένα Ηγουμενίτσας και να ικανοποιηθεί το αίτημα της τοπικής κοινωνίας για την απόδοση σε αυτήν εκτάσεων που δεν προορίζονται για λιμενικές δραστηριότητες.

«Με την είσοδο του επενδυτικού σχήματος, τόσο το λιμάνι της Ηγουμενίτσας όσο και τα μικρότερα λιμάνια που ανήκουν στον Οργανισμό – στα Σύβοτα, την Πλαταριά και τη Σαγιάδα - θα μπουν σε μια νέα φάση ανάπτυξης. Ανάπτυξη που μεταφράζεται σε αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Ηγουμενίτσας, στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην ευρύτερη περιοχή, στη δημιουργία νέων επιχειρήσεων και νέων, άμεσων και έμμεσων, θέσεων εργασίας», τόνισε ο βουλευτής Θεσπρωτίας.

Ακολουθούν σημεία της αρχικής εισήγησης και της δευτερολογίας του Βασίλη Γιόγιακα κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής:

 • Εάν ήθελε κανείς να δώσει έναν τίτλο σε αυτό το νομοσχέδιο, θα μπορούσε να μιλήσει για ένα διαγωνισμό – υπόδειγμα και μια συμφωνία με ιδιαίτερα οφέλη τόσο το Ελληνικό Δημόσιο όσο και την τοπική κοινωνία.
 • Το νομοσχέδιο αυτό σηματοδοτεί και μια πολύ σημαντική εξέλιξη, ένα ορόσημο, για την τοπική κοινωνία της Ηγουμενίτσας. Και δεν μπορώ παρά να εκφράσω τη συγκίνηση και την ικανοποίησή μου για την εξέλιξη αυτή. Γιατί, ύστερα από αναμονή και πισωγυρίσματα είκοσι χρόνων, αποδίδονται για διαχείριση στους Δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών εκτάσεις 6.000 στρεμμάτων οι οποίες δεν έχουν σχέση με τις λιμενικές δραστηριότητες. Για να γίνει αυτό, έπρεπε πρώτα να αντιμετωπιστούν σοβαρά προβλήματα τα οποία εκκρεμούσαν για δεκαετίες ολόκληρες.
 • Πέρα από την εξυγίανση και τη νομιμοποίηση όλων των αυθαίρετων τμημάτων της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα, τα τελευταία τριάμισι χρόνια έγινε επίσης μια παράλληλη προσπάθεια, που επίσης στέφθηκε με επιτυχία: γιατί, στην τροποποίηση των ορίων της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα το 2017, ύστερα από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας, δεν εξαιρέθηκαν όλες οι εκτάσεις που δεν χρειάζονται για λιμενικές δραστηριότητες. Χρειάστηκε αγώνας για να εξαιρεθούν περισσότερες εκτάσεις από τη δικαιοδοσία του Οργανισμού, προκειμένου να είναι περισσότεροι οι χώροι που θα περάσουν στη διαχείριση των δήμων.
 • Έχοντας δει βήμα – βήμα όλα όσα έγιναν αυτά τα 3,5 χρόνια προκειμένου να φτάσουμε εδώ που είμαστε σήμερα, θεωρώ χρέος μου να ευχαριστήσω και από αυτό το βήμα τον πρώην Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, τον Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμένων, τον κύριο Κυριαζόπουλο, τους πρώην Γενικούς Γραμματείς Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ κύριο Πολίτη, καθώς και τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας.
 • Όπως είχα πει σε μια δήλωσή μου τον Ιούλιο του 2021, σε μια επίσκεψη της τότε πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην Ηγουμενίτσα σχετικά με τους πρόσθετους χώρους που θα αποδίδονταν στην τοπική κοινωνία: «βγήκε “λευκός καπνός”! Έκλεισαν εκκρεμότητες δεκαετιών σε σχέση με τη χερσαία ζώνη λιμένα Ηγουμενίτσας. Ικανοποιήθηκε ένα δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Διασφαλίστηκε ένα οικονομικό αντάλλαγμα που θα παίρνουν κάθε χρόνο οι Δήμοι Ηγουμενίτσας και Φιλιατών. Διασφαλίστηκε το μέλλον του προσωπικού του Οργανισμού, με δυνατότητα οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε αυτόν με σχέση εργασίας ή έμμισθης εντολής να επιλέξουν μέχρι το τέλος του 2024 αν θα παραμείνουν σε αυτόν ή αν θα μεταταχθούν σε φορείς ή νομικά πρόσωπα  του δημοσίου τομέα.
 • Πλέον, με την είσοδο του επενδυτικού σχήματος, τόσο το λιμάνι της Ηγουμενίτσας όσο και τα μικρότερα λιμάνια που ανήκουν στον Οργανισμό – στα Σύβοτα, την Πλαταριά και τη Σαγιάδα - θα μπουν σε μια νέα φάση ανάπτυξης. Ανάπτυξη που μεταφράζεται σε αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Ηγουμενίτσας, στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην ευρύτερη περιοχή, στη δημιουργία νέων επιχειρήσεων και νέων, άμεσων και έμμεσων, θέσεων εργασίας.
 • Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που τεκμηριώνουν την επιτυχία της διαγωνιστικής διαδικασίας; Είναι το έντονο ενδιαφέρον των υποψηφίων επενδυτών, αφού 9 σχήματα υπέβαλαν Εκδήλωση Ενδιαφέροντος και 7 από αυτά κρίθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ ότι πληρούν τα κριτήρια για την υποβολή Δεσμευτικών Προσφορών. Είναι η ποιότητα του κοινοπρακτικού σχήματος στο οποίο παραχωρήθηκε η πλειοψηφία των μετοχών, με αποδεδειγμένη εμπειρία στη διαχείριση λιμένων, διεθνές εκτόπισμα, γνώση του ελληνικού περιβάλλοντος αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Αδριατικής και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Είναι το τίμημα που καταβάλλει ο Προτιμητέος Επενδυτής, το οποίο  ξεπέρασε κάθε προσδοκία, φτάνοντας τα περίπου 84,2 εκατομμύρια ευρώ. Ποσό το οποίο ισοδυναμεί με 12 φορές τον κύκλο εργασιών του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας και με περισσότερες από 50 φορές τα κέρδη προ φόρων του ΟΛΗΓ το 2022. Για έχουμε μια ακόμα συγκριτική αποτίμηση του τιμήματος, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, να πούμε ότι αντιστοιχεί στο ¼ της χρηματιστηριακής αποτίμησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, όταν ο ΟΛΠ έχει 25 φορές μεγαλύτερο κύκλο εργασιών.
 • Ένα ακόμα στοιχείο που καταγράφεται στα πολύ θετικά της σύμβασης είναι το αντάλλαγμα παραχώρησης, 3,5% επί των ακαθάριστων εσόδων του Οργανισμού, που θα καταβάλλεται στο Ελληνικό Δημόσιο κάθε χρόνο και για κάθε ένα χρόνο, από τα 40 που θα διαρκέσει η συμφωνία. Με το 85% του ετήσιου αυτού του τέλους να καταβάλλεται στους δύο Δήμους που φιλοξενούν λιμενικές εγκαταστάσεις του Οργανισμού, στους Δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών.
 • Η παραχώρηση συνδέεται υποχρεωτικά με ένα επικαιροποιημένο Προγραμματικό Σχέδιο Ανάπτυξης – το λεγόμενο Master Plan - στο οποίο θα περιλαμβάνονται δεσμεύσεις για συγκεκριμένες επενδύσεις σε συγκεκριμένο χρόνο. Mεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η κατασκευή και η λειτουργία της νέας Μαρίνας Ηγουμενίτσας που αναμένεται να δώσει τεράστια ώθηση στον Τουρισμό Σκαφών Αναψυχής, τριπλασιάζοντας τις θέσεις ελλιμενισμού, με δυνατότητα να φιλοξενήσει έως και 40 γιοτ άνω των 40 μέτρων. Μια μαρίνα η οποία έχει χωροθετηθεί και αδειοδοτηθεί ήδη στο βόρειο άκρο του λιμένα. Όσοι, λοιπόν, σπεύδουν να κινδυνολογήσουν και δυσπιστούν για την επένδυση στη νέα μαρίνα - με τον ίδιο τρόπο που δεν πίστευαν ότι θα προχωρήσει η απόδοση εκτάσεων στις δήμους - φοβάμαι ότι θα πέσουν έξω για μία ακόμα φορά.
 • Στο Άρθρο 3 της σύμβασης παραχώρησης, η μαρίνα Ηγουμενίτσας περιλαμβάνεται στα Στοιχεία Παραχώρησης του Κεντρικού Λιμένα. Στο Άρθρο 11, στο οποίο αναφέρεται επί λέξη ότι ο ΟΛΗΓ «υποχρεούται με δικό του κίνδυνο και έξοδα να παρέχει όλες τις υπηρεσίες που απαιτούνται για τη λειτουργία της σχεδιαζόμενης νέας μαρίνας στα βόρεια του λιμένος».
 • Το μοντέλο υποπαραχώρησης δραστηριοτήτων συναντάται σε λιμάνια με εκτεταμένη διαφοροποίηση δραστηριοτήτων, όπως είναι τα logistics, η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων, η κρουαζιέρα, η διαμετακόμιση αυτοκινήτων και τα λοιπά. Δηλαδή δραστηριότητες που είναι τόσο αναπτυγμένες ώστε κάθε τέτοια να είναι από μόνη της ελκυστική για τον υποψήφιο επενδυτή. Αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση του ΟΛΗΓ, ο οποίος δεν έχει αναπτύξει σε τέτοια έκταση διαφορετικές δραστηριότητες, αφού πάνω από τα 2/3 του τζίρου του προέρχονται από τις διεθνείς ακτοπλοϊκές συνδέσεις.
 • Tο μοντέλο της υποπαραχώρησης δραστηριοτήτων - το οποίο είχε ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον Φλεβάρη του 2019 για μια σειρά περιφερειακών λιμένων – δεν ήταν το κατάλληλο για την αξιοποίηση του ΟΛΗΓ. Απλώς βόλευε την τότε κυβέρνηση να λέει προεκλογικά – και στις τοπικές κοινωνίες - ότι «εμείς δεν ξεπουλήσαμε τα λιμάνια και κρατήσαμε τη διαχείριση στο Κράτος».  Αντίθετα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, επί της προηγούμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, το ΤΑΙΠΕΔ ανέθεσε σε ανεξάρτητους μελετητές να προτείνουν με ποιο τρόπο μπορεί να αξιοποιηθεί κάθε ένα περιφερειακό λιμάνι που ανήκει στο χαρτοφυλάκιό του. Έτσι, για κάποια λιμάνια, όπως της Καβάλας, του Λαυρίου και της Κέρκυρας, έχει προταθεί αξιοποίηση μέσω υποπαραχώρησης συγκεκριμένων δραστηριοτήτων. Επομένως, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν υπάρχει γενικά και για όλες τις περιπτώσεις, «καλό» και «κακό» μοντέλο αξιοποίησης. Υπάρχει αυτό που οι ειδικοί προτείνουν ως καταλληλότερο.
 • Η σύμβαση παραχώρησης έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η οποία ελέγχει και την τιμολογιακή πολιτική, και οποιαδήποτε άλλη πρακτική που μπορεί να παραβαίνει το Δίκαιο του Ανταγωνισμού, όπως η κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης.  Ακούσαμε, άλλωστε, και από τον εκπρόσωπο του ΤΑΙΠΕΔ στην ακρόαση των φορέων ότι δεν δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός.
 • Σε όλα τα παραχωρημένα ή υπό παραχώρηση λιμάνια οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν προβλέψει δύο βασικές δικλείδες ελέγχου. Από τη μια, υποχρεώνουν σε σοβαρές επενδύσεις που θα αυξήσουν το όφελος για την πραγματική οικονομία και θα διασφαλίσουν την ποιότητα των επενδυτών. Από την άλλη, εφ’ όσον το ΤΑΙΠΕΔ εξακολουθεί να διατηρεί μειοψηφικό ποσοστό στον Οργανισμό, εκπροσωπείται στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΗΓ, κάτι που περιορίζει τον επενδυτή από το να λαμβάνει μονομερώς σημαντικές αποφάσεις που κρίνεται ότι είναι εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος.
 • Με τη σύμβαση παραχωρούνται δικαιώματα χρήσης και λειτουργίας γηπέδων, κτιρίων και εγκαταστάσεων της χερσαίας λιμενικής ζώνης για 40 χρόνια. Όχι δικαιώματα κυριότητας! Με την λήξη της σύμβασης παραχώρησης, η διαχείριση όλων των λιμενικών υποδομών επιστρέφεται στο ελληνικό δημόσιο, μαζί με όλες τις επενδύσεις και υποδομές που έχουν στο μεταξύ υλοποιηθεί και αναπτυχθεί.
 • Και στην περίπτωση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δείχνει ότι μπορεί να δίνει λύσεις σε προβλήματα που σέρνονταν επί δεκαετίες. Και ότι συνεχίζει να κάνει πράξη το σχέδιό της για νέες επενδύσεις, για καλύτερες δημόσιες υποδομές και υπηρεσίες, με τρόπο που ωφελεί όχι μόνο την εθνική οικονομία, αλλά και την ευημερία των τοπικών κοινωνιών. 
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2023 12:07

Διάβασα, είδα, άκουσα

Βασίλης Γιόγιακας για το νομοσχέδιο του Υπ. Εργασίας: βελτιώνονται οι επιλογές των εργαζομένων και ενισχύεται η διαπραγματευτική τους δύναμη

https://www.youtube.com/watch?v=7gCIfhRpe1s
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιδιώκει να βελτιώσει τις επιλογές των εργαζομένων, να ενισχύσει τη διαπραγματευτική τους δύναμη, στηρίζοντας παράλληλα τις επιχειρήσεις να σταθούν με ίσους όρους απέναντι στον ανταγωνισμό, τόνισε ο Βασίλης Γιόγιακας κατά τη συζήτηση στη Βουλή νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας για την ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: 6.000 στρέμματα περνούν στη διαχείριση των Δήμων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών - Θα παίρνουν και ετήσιο οικονομικό αντάλλαγμα από τον ΟΛΗΓ για 40 χρόνια

https://www.youtube.com/watch?v=_z89mwqWTZ0
Στη διαχείριση των Δήμων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών περνούν 6.000 στρέμματα που αποχαρακτηρίστηκαν ως Χερσαία Ζώνη Λιμένα και εξαιρέθηκαν από τη δικαιοδοσία του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας. Επίσης στους δύο δήμους θα καταβάλλεται από τον ΟΛΗΓ για τα επόμενα περίπου 40 χρόνια, το 85% ετήσιου ανταλλάγματος παραχώρησης ύψους 3,5% επί των ακαθάριστων εσόδων του Οργανισμού. Οι σχετικές προβλέψεις περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο με το οποίο κυρώνεται η σύμβαση παραχώρησης του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΗΓ σε θυγατρική εταιρεία του κοινοπρακτικού σχήματος το οποίο αναδείχθηκε ως Προτιμητέος Επενδυτής στον σχετικό διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: δρομολογείται σημαντική αύξηση προσωπικού στο Τελωνείο Μαυροματίου


Δρομολογείται η διαδικασία για σημαντική ενίσχυση του προσωπικού του Τελωνείου Μαυροματίου προκειμένου να είναι δυνατή η 24ωρη λειτουργία του, σύμφωνα με τα όσα συζήτησε ο Βασίλης Γιόγιακας σε συνάντηση που είχε με τον Υφυπουργό Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: αίτημα στην ΑΑΔΕ για την 24ωρη λειτουργία του Τελωνείου Μαυροματίου


Την 24ωρη λειτουργία του Τελωνείου Μαυροματίου όλο τον χρόνο ζητεί ο Βασίλης Γιόγιακας με επιστολή του προς τον Γενικό Διευθυντή Τελωνείων και Ε.Φ.Κ. της Α.Α.Δ.Ε..

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας για το νομοσχέδιο του Υπ. Οικονομικών: ανάπτυξη - για ενίσχυση του εισοδήματος και στήριξη των πιο αδύναμων – με δημοσιονομική υπευθυνότητα

https://www.youtube.com/watch?v=NjuSgvqhVYY
Το  στίγμα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, δηλαδή  ανάπτυξη - για ενίσχυση του εισοδήματος και στήριξη των πιο αδύναμων – με δημοσιονομική υπευθυνότητα, δίνει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, τόνισε ο Βασίλης Γιόγιακας στην ομιλία του κατά τη σχετική συζήτηση στη Βουλή.

περισσότερα

Εγκαίνια για το Οικοτροφείο ενηλίκων με σοβαρές ψυχικές παθήσεις στους Φιλιάτες

Εγκαινιάστηκε το Οικοτροφείο στους Φιλιάτες για ενήλικες με σοβαρές ψυχικές διαταραχές και σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα ή νοητική υστέρηση, στο οποίο φιλοξενούνται ήδη 3 και θα μπορούν να διαμένουν μέχρι και 15 άτομα. Στην τελετή εγκαινίων παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Υγείας αρμόδιος για θέματα ψυχικής υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας και ο Δήμαρχος Φιλιατών Σπύρος Παππάς.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: «η ισχυρή αυτοδυναμία μας δίνει τη δύναμη να προχωρήσουμε γρήγορα και αποφασιστικά για να κάνουμε πράξη το σχέδιό μας»

Ο επανεκλεγείς βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση:  

Το αποτέλεσμα των σημερινών εκλογών επιβεβαίωσε ότι η Νέα Δημοκρατία αποτελεί τη μόνη επιλογή διακυβέρνησης της χώρας.

Η μεγάλη νίκη και η ισχυρή αυτοδυναμία μάς δίνει τη δύναμη να προχωρήσουμε γρήγορα και αποφασιστικά ώστε να κάνουμε πράξη το σχέδιό μας για την οικονομία, την υγεία, την κοινωνική φροντίδα, την παιδεία, την οικογένεια, το κράτος και την ασφάλεια της χώρας μας.  

Από αύριο συνεχίζουμε τη δουλειά, έχοντας κατά νου ότι η μεγάλη μας νίκη αυξάνει την ευθύνη να είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας και να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του κόσμου.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: δίνουμε αντίκρισμα στην ψήφο του Μαΐου, για μια ισχυρή αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας!

Αγαπητές συμπατριώτισσες, αγαπητοί συμπατριώτες,
Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

Σας καλωσορίζω και σας ευχαριστώ όλες και όλους για την παρουσία σας, απόψε, εδώ, δύο μέρες πριν την Κυριακή, η οποία εύχομαι να κλείσει με μια ακόμα μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας.
Η αλήθεια είναι ότι, όλες αυτές τις ημέρες μετά τις 21 Μαΐου, τα μηνύματα που παίρνουμε από τον κόσμο είναι πολύ θετικά και μας γεμίζουν αισιοδοξία.
Είχα την ευκαιρία μάλιστα την περασμένη Δευτέρα να δω από κοντά την πολύ θερμή υποδοχή που επεφύλαξε πλήθος κόσμου στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στις επισκέψεις του στη Φιλιππιάδα και τα Γιάννενα.

περισσότερα

Δίνουμε αντίκρισμα στην ψήφο του Μαΐου ψηφίζοντας ξανά για μια ισχυρή αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας

Αγαπητές συμπατριώτισσες, αγαπητοί συμπατριώτες, αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

Σας καλωσορίζω και σας ευχαριστώ όλες και όλους για την παρουσία σας, απόψε, εδώ, δύο μέρες πριν την Κυριακή, η οποία εύχομαι να κλείσει με μια ακόμα μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας. Η αλήθεια είναι ότι, όλες αυτές τις ημέρες μετά τις 21 Μαΐου, τα μηνύματα που παίρνουμε από τον κόσμο είναι πολύ θετικά και μας γεμίζουν αισιοδοξία. Είχα την ευκαιρία μάλιστα την περασμένη Δευτέρα να δω από κοντά την πολύ θερμή υποδοχή που επεφύλαξε πλήθος κόσμου στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στις επισκέψεις του στη Φιλιππιάδα και τα Γιάννενα.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: στις 25 Ιουνίου ψηφίζουμε για να συνεχίσει η χώρα μας τον δρόμο της ανάπτυξης, της ευημερίας, της ασφάλειας

Αγαπητές συμπατριώτισσες, αγαπητοί συμπατριώτες,

Στις εκλογές του Μαΐου η κοινωνία έστειλε ένα διπλό μήνυμα: από τη μία, επιβραβεύθηκε η ικανότητα, η υπευθυνότητα, η συνέπεια. Επιβραβεύθηκαν το σχέδιο, και οι δυνατότητες που ανοίγονται για τη χώρα μας και τους ανθρώπους της. Εκτιμήθηκε η ειλικρίνεια, η σεμνότητα, η μετριοπάθεια. Από την άλλη, οι πολίτες με την ψήφο τους αποδοκίμασαν τον μηδενισμό, την «τυφλή» κριτική, την ανεπάρκεια θέσεων, την ανευθυνότητα. Είπαν «ως εδώ» με την πόλωση, την οξύτητα, τη χυδαιότητα.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγακας: Δεν εφησυχάζουμε, δεν επαναπαυόμαστε συνεχίζουμε τον αγώνα για ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ

Συνέντευξη στο ΑΠΕ - ΜΠΕ

Η πολιτική σταθερότητα με μια ισχυρή κυβέρνηση είναι, για τον υποψήφιο βουλευτή Θεσπρωτίας της ΝΔ και γιατρό στο επάγγελμα, Βασίλη Γιόγιακα, το κρίσιμο διακύβευμα και στις δεύτερες εθνικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις  25 Ιουνίου, 2023. Όπως τονίζει στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γιόγακας, ο στόχος για μια ισχυρή κυβερνητική πλειοψηφία της ΝΔ - μετά τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαίου- είναι πλέον πιο εφικτός αλλά όχι και δεδομένος, ούτε και αυτονόητος και καλεί τους πολίτες να δείξουν ξανά εμπιστοσύνη στο μόνο σίγουρο δρόμο που οδηγεί σε μια Ελλάδα πιο δυνατή.

περισσότερα

Ισχυρή αυτοδυναμία: ο πλέον υποσχόμενος δρόμος για πιο ισχυρή οικονομία

Δημοσιεύθηκε στην "Αξία"

Την επομένη των εκλογών της 21ης Μαΐου ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών πέρασε το κατώφλι των 1.200 μονάδων - για πρώτη φορά μετά τον Ιούλιο του 2014 - σημειώνοντας εντυπωσιακή άνοδο 6%, με την αξία και τον όγκο των συναλλαγών σχεδόν να τετραπλασιάζονται. Νωρίτερα, οι αποδόσεις του 10ετούς ελληνικού κρατικού ομολόγου είχαν υποχωρήσει 11 μονάδες βάσης ενώ τα spreads έναντι των γερμανικών είχαν μειωθεί κατά 4 μονάδες βάσης. Μια εβδομάδα μετά ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΑ κατέγραφε 37% υψηλότερα κέρδη από τον Nasdaq και διπλάσια και πλέον κέρδη σε σχέση με μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Οι αγορές έστειλαν εξ αρχής το μήνυμα ότι η καθαρή πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας έβαλε ισχυρό θεμέλιο για τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης στις εκλογές του Ιουνίου, διασφαλίζοντας πολιτική σταθερότητα η οποία είναι προϋπόθεση για περισσότερες καλές εξελίξεις στο πεδίο της οικονομίας.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: Οι πολίτες έχουν αυξημένες απαιτήσεις από μια επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας

Δημοσιεύθηκε στην Κυριακάτικη Kontranews

Τη σημασία του να ξεπεραστεί το ποσοστό της 21ης Μαΐου τονίζει ο υποψήφιος Βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Γιόγιακας και επισημαίνει ότι γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο το μήνυμα ότι είναι το μόνο κόμμα που έχει σχέδιο διακυβέρνησης της χώρας. Υπογραμμίζει ότι η Ν.Δ. πήρε 68 μέτρα φοροελάφρυνσης και στήριξης των εισοδημάτων και δηλώνει ότι «και στο νέο κοστολογημένο πρόγραμμά μας για τη νέα τετραετία βάζουμε τον πήχη ακόμα ψηλότερα».

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: στον Δήμο Σουλίου η χρήση των μαθητικών κατασκηνώσεων Αμυγδαλέας

Τη χρήση του ακινήτου και των κτισμάτων που φιλοξενούσαν τις μαθητικές κατασκηνώσεις του Υπουργείου Παιδείας στην Αμυγδαλέα Παραμυθιάς παραχώρησε προς τον Δήμο Σουλίου το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: «η Θεσπρωτία έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα υπέρ της σταθερότητας, της υπευθυνότητας, της ικανότητας»

Ο επανεκλεγείς βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση:  
Στις εκλογές της απλής αναλογικής και στα σενάρια ακυβερνησίας, η Θεσπρωτία μίλησε. Δίνοντας καθαρή, αδιαμφισβήτητη πρωτιά στη Νέα Δημοκρατία έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα, υπέρ της σταθερότητας, της υπευθυνότητας, της ικανότητας.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: στις 21 Μαΐου βάζουμε τα θεμέλια μιας αυτοδύναμης Νέας Δημοκρατίας, γιατί είναι ο πιο σίγουρος δρόμος για μια πιο δυνατή Ελλάδα!


Αγαπητές συμπατριώτισσες, αγαπητοί συμπατριώτες,
Όπως σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, έτσι και σε αυτήν της 21ης Μαΐου καλούμαστε να «ζυγίσουμε» τις επιλογές μας.
Από τη μία έχουμε τη Νέα Δημοκρατία, που ως κυβέρνηση χρειάστηκε να αντιμετωπίσει πρωτοφανείς, εισαγόμενες κρίσεις και κατάφερε να κρατήσει τη χώρα όρθια. Που «έβαλε πλάτη», στηρίζοντας με συνολικά 45 δισεκατομμύρια ευρώ νοικοκυριά, επαγγελματίες, επιχειρήσεις ώστε να περιορίσει τις επιπτώσεις της υγειονομικής, της πληθωριστικής και της ενεργειακής κρίσης.

περισσότερα

Εκλογές 21ης Μαΐου: μετά την απομάκρυνση από το «ταμείο» ουδέν λάθος αναγνωρίζεται

Δημοσιεύθηκε στα parapolitika.gr
Οι εθνικές εκλογές είναι και μια ευκαιρία απολογισμού μιας κυβερνητικής θητείας. Σεβόμενος τα πιστεύω, τις γνώσεις και τα βιώματα κάθε ενός από εμάς, θα έλεγα ότι τα δεδομένα από τη διακυβέρνηση της τελευταίας 4ετίας οδηγούν σε δύο βασικά συμπεράσματα:

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: μαζί, διεκδικήσαμε και πετύχαμε, για τον τόπο μας:

 https://www.youtube.com/watch?v=vxwfEPiJ-4s

Τοπική Αυτοδιοίκηση
•    Εξαίρεση τμημάτων Χερσαίας Ζώνης Λιμένα από την παραχώρηση του ΟΛΗΓ προκειμένου να αποδοθούν στην τοπική κοινωνία

•    Χρηματοδότηση δήμων Ηγουμενίτσας, Φιλιατών, Σουλίου με 28 εκατ. ευρώ (Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης – Φιλόδημος ΙΙ»)

•    Χρηματοδότηση Δήμου Ηγουμενίτσας για την κατασκευή των Κόμβων Πέρδικας

•    Έκτακτη χρηματοδότηση δήμων Ηγουμενίτσας, Φιλιατών, Σουλίου για αποκατάσταση ζημιών από πλημμύρες

Υγεία
•    32 προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και άλλου προσωπικού στο Νοσοκομείο Φιλιατών

•    103 προσλήψεις επικουρικών γιατρών και άλλων ειδικοτήτων στο Νοσοκομείο Φιλιατών

•    Στελέχωση Κέντρων Υγείας Ηγουμενίτσας, Παραμυθιάς, Μαργαριτίου με 6 ιατρούς και 20 άτομα νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό

•    Στελέχωση και λειτουργία Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας στο Νοσοκομείο Φιλιατών

•    Προμήθεια σύγχρονων μηχανημάτων στο Νοσοκομείο Φιλιατών

•    Λειτουργία Αιματολογικού, Νευρολογικού και Ψυχιατρικού Ιατρείου

•    Αναβάθμιση Μαιευτικού – Γυναικολογικού Ιατρείου στο Νοσοκομείο Φιλιατών

•    Υποστήριξη θεραπείας πασχόντων από σκλήρυνση κατά πλάκας στο Νοσοκομείο Φιλιατών

Πρωτογενής Τομέας
•    Οριοθέτηση Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και της απασχόλησης

•    Οικονομικές ενισχύσεις σε μανταρινοπαραγωγούς, κτηνοτρόφους και επιχειρήσεις ιχθυοκαλλιέργειας λόγω πανδημίας

•    Αύξηση στο 75% του ποσοστού ηλεκτρικής ενέργειας που μπορεί να πωληθεί από σταθμούς αγροτικών φωτοβολταϊκών

•    Χρηματοδότηση έργων εξοικονόμησης νερού στον ΤΟΕΒ Ραγίου – Κεστρίνης

Κοινωνική Φροντίδα
•    Καταβολή ολόκληρου του επιδόματος ανασφάλιστων υπερήλικων στους Βορειοηπειρώτες ομογενείς

•    Αύξηση ποσοστών διοριστέων στο Δημόσιο για πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες

•    Ίδρυση οικοτροφείου ενηλίκων με σοβαρές ψυχικές παθήσεις στους Φιλιάτες

•    Πρόγραμμα κατ’ οίκον φροντίδας παιδιών για εργαζόμενους γονείς στον Δήμο Σουλίου («Νταντάδες της Γειτονιάς»)

Ασφάλεια
•    Παραχώρηση κτιρίου σε ακίνητο του Δήμου Ηγουμενίτσας για τη μεταστέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας

•    Ενίσχυση στόλου οχημάτων Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας

Παιδεία
•    Ίδρυση και λειτουργία Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου στην Ηγουμενίτσα

•    Ίδρυση και λειτουργία Μουσικού Γυμνασίου στη Μαζαρακιά Ηγουμενίτσας

•    Μετατροπή Επαγγελματικού Λυκείου Ηγουμενίτσας σε Πρότυπο

•    Δυνατότητα μεταφοράς με Ι.Χ. μαθητών από απομακρυσμένα χωριά

•    Ίδρυση τμήματος ένταξης στο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σελεύκειας

Εξυπηρέτηση του Πολίτη
•    Διατήρηση υποκαταστήματος Εθνικής Τράπεζας Φιλιατών

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: πέντε πράγματα που «ξέχασε» να πει ο κύριος Τσίπρας στην Ηγουμενίτσα

Ο υποψήφιος βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Οι ψευδολογίες, οι ανακρίβειες και οι υπερβολές στις οποίες κατέφυγε ο κύριος Τσίπρας κατά την ομιλία του σήμερα στην Ηγουμενίτσα είναι αναρίθμητες. Στέκομαι αρχικά σε 5 από αυτές, που αφορούν τον τόπο μας:

περισσότερα

Ο Βασίλης Γιόγιακας προς τους Θεσπρωτούς της Αθήνας: «καλούμε τους πολίτες στις 21 Μαΐου να εμπιστευθούν τη Νέα Δημοκρατία! - Κανείς δεν πρέπει να πάρει την ψήφο του αψήφιστα!»

«Καλούμε τους πολίτες στις 21 Μαΐου να εμπιστευθούν τη Νέα Δημοκρατία! Η «χαλαρή» ψήφος και η «τυφλή» διαμαρτυρία, μπορεί να οδηγήσουν τη χώρα σε επικίνδυνα μονοπάτια. Μετά την απομάκρυνση από το “ταμείο” ουδέν λάθος αναγνωρίζεται! Γι’ αυτό και κανείς δεν πρέπει να πάρει την ψήφο του αψήφιστα!», τόνισε ο Βασίλης Γιόγιακας στην ομιλία του κατά την εκδήλωση για τους Θεσπρωτούς της Αθήνας, που έγινε το βράδυ της Πέμπτης 10 Μαΐου.

περισσότερα
Σεπτέμβριος 2023
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1