Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2024 08:25

Βασίλης Γιόγιακας για την 33η επέτειο της ΔΕΕΕΜ «Ομόνοια»: διαχρονικός και θαρραλέος σύμμαχος στον αγώνα για τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας

IMG 8db28da476304186cc4495a0508ac19f V

Τη διαχρονική συμβολή της Ομόνοιας στο σεβασμό των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία εξήρε ο Βασίλης Γιόγιακας στην εκδήλωση για την 33η επέτειο από την ίδρυση της ΔΕΕΕΜ «Ομόνοια».

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα, ο βουλευτής Θεσπρωτίας τόνισε  ότι η φετινή επέτειος σκιάζεται από την υπόθεση του προφυλακισμένου, εκλεγμένου Δημάρχου Χιμάρας Φρέντη Μπελέρη η οποία, όπως σημείωσε, δεν είναι ένα διμερές θέμα μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας αλλά σχετίζεται με την ενταξιακή προοπτική της γειτονικής χώρας και την πρόοδο που υποχρεούται να κάνει σε ό,τι αφορά τον σεβασμό του Κράτους Δικαίου.. Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να συναινέσει στα επόμενα στάδια της ενταξιακής διαδικασίας της Αλβανίας εάν δεν υπάρξει σαφής κίνηση ώστε ο Φρέντη Μπελέρης να αναλάβει καθήκοντα και να γίνουν σεβαστά τόσο το δικαίωμά του σε δίκαιη δίκη όσο και το τεκμήριο αθωότητας. «Ο αγώνας για τον σεβασμό των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας σε όλη την αλβανική επικράτεια ένας δρόμος δύσκολος (…). Σε αυτήν την προσπάθεια η Ομόνοια στέκεται ως διαχρονικός και θαρραλέος σύμμαχος.», τόνισε ο Βασίλης Γιόγιακας στο κλείσιμο του χαιρετισμού του, το πλήρες κείμενο του οποίου ακολουθεί:  
 
Κυρίες και κύριοι,
Φίλες και φίλοι,

Θέλω πρώτα απ’ όλα να σας μεταφέρω τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνου Τασούλα - τον οποίο έχω την τιμή να εκπροσωπώ στη σημερινή εκδήλωση – και τις ευχές του για μια δημιουργική Χρονιά.

Τα 33α γενέθλια της «Ομόνοιας» είναι από μόνα τους απόδειξη μιας συλλογικής προσπάθειας η οποία, παρόλες τις δυσκολίες που συνάντησε στο πέρασμα αυτών των χρόνων, στάθηκε όρθια και πρωταγωνιστεί ως μια ισχυρή φωνή της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία.
Μια φωνή που δεν σίγησε, δεν λύγισε, δεν πτοήθηκε.
Ήταν πάντα εδώ, παρούσα, να αναδεικνύει, να υπερασπίζεται, να προωθεί τα δίκαια των ανθρώπων που είναι και αισθάνονται Έλληνες.

Η φετινή επέτειος ωστόσο, φίλες και φίλοι, σκιάζεται δίχως άλλο από την υπόθεση του προφυλακισμένου, εκλεγμένου Δημάρχου Χιμάρας Φρέντη Μπελέρη.
Που ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά άλλα θέματα, τα οποία έχουν όμως τον ίδιο  παρονομαστή:
Την άρνηση της ισότιμης, ισόνομης αντιμετώπισης των μελών της ελληνικής μειονότητας ως ανθρώπων και ως πολιτών.
Η υπόθεση Μπελέρη, φίλες και φίλοι, δεν είναι ένα διμερές θέμα μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας.
Ούτε αποτελεί θέμα που βάζει τάχα μου η Αθήνα, από «γινάτι».
Συμφωνούμε, πιστεύω, πως όσοι ισχυρίζονται αυτό παραβλέπουν σκόπιμα την μεγάλη εικόνα, το ευρύτερο ζήτημα.
Αυτό της δυνατότητας να ασκηθούν συνταγματικά κατοχυρωμένα πολιτικά δικαιώματα, όπως το δικαίωμα του εκλέγεσθαι.
Της δυνατότητας δηλαδή του Φρέντη Μπελέρη να ορκιστεί ως δήμαρχος, όπως ορίζει η λαϊκή εντολή που πήρε πριν μερικούς μήνες.
Είναι, επίσης, ζήτημα εφαρμογής θεμελιωδών δικαιωμάτων τα οποία ορίζουν ένα Κράτος Δικαίου, όπως η δίκαιη δίκη.

Η υπόθεση Μπελέρη, λοιπόν, μπορεί να επηρεάζει τις σχέσεις μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών, αλλά δεν είναι διμερές θέμα.
Πολύ περισσότερο, έχει να κάνει με την πορεία της Αλβανίας με σκοπό να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας.
Και φέρνει για άλλη μια φορά στην επιφάνεια τα ελλείμματα που έχει να αντιμετωπίσει η Αλβανία για να συνεχίσει την πορεία αυτή.
Και αυτό, φίλες και φίλοι τα λέει η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Κομισιόν.
Στην έκθεση προόδου του 2023 για τις χώρες που θέλουν να γίνουν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημειώνεται ότι η προφυλάκιση του Φρέντη Μπελέρη «εγείρει σοβαρές ανησυχίες» για την ενταξιακή προοπτική της Αλβανίας και για τις σχέσεις με άλλες χώρες.
Στο ίδιο κείμενο – και έχει σημασία αυτό – αναφέρεται ότι δεν διαπιστώνεται πρόοδος σε προβλήματα που συνδέονται με τη διασφάλιση προνοιών για τις εθνικές μειονότητες.
Μάλιστα στην ενότητα για τα θεμελιώδη δικαιώματα αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι τον τελευταίο χρόνο «δεν σημειώθηκε καμία πρόοδος» όσον αφορά στην έκδοση των τριών εκκρεμών εφαρμοστικών αποφάσεων που προβλέπει ο νόμος - πλαίσιο του 2017 για την προστασία των εθνικών μειονοτήτων.
Αυτά, φίλες και φίλοι, ως απάντηση σε όσους επιχειρούν να υποβιβάσουν το θέμα και να το φέρουν στα δικά τους, βολικά, μέτρα…

Σε αυτή τη φάση μπορεί η Ελλάδα να συμφώνησε στο πρώτο βήμα έναρξης των διαπραγματεύσεων, που είναι η αποστολή επιστολής προς τα Τίρανα, αλλά έχει βάλει μία προϋπόθεση:
ότι μέχρι το επόμενο στάδιο της διαδικασίας θα υπάρξει σαφής κίνηση ώστε ο Φρέντη Μπελέρης να αναλάβει καθήκοντα και να γίνουν σεβαστά, τόσο το δικαίωμά του σε δίκαιη δίκη, όσο και το τεκμήριο αθωότητας.
Διαφορετικά, η Ελλάδα δεν πρόκειται να συναινέσει στα επόμενα στάδια της ενταξιακής διαδικασίας της Αλβανίας.
Να θυμίσω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην επίσκεψή του στα Τίρανα πριν τρεις μήνες έστειλε ηχηρό μήνυμα προς την αλβανική πλευρά υπογραμμίζοντας ότι ο σεβασμός του Κράτους Δικαίου συνιστά απαρέγκλιτη προϋπόθεση για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας.
Αλλά και το κυβερνητικό κόμμα στην Ελλάδα, αυτό της Νέας Δημοκρατίας, έκανε τις δικές του ενέργειες για να αναδείξει διεθνώς την υπόθεση Μπελέρη:
έχει θέσει συστηματικά και σταθερά το ζήτημα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ύστερα από εισήγηση των ευρωβουλευτών του και πέτυχε να περάσει Έκτακτο Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την κατάσταση του Κράτους Δικαίου στην Αλβανία.

Είναι, άλλωστε γνωστή η ευαισθησία και της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα θέματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας εδώ.
Ήταν ο πρώτος Έλληνας Πρωθυπουργός που επισκέφθηκε την Βόρεια Ήπειρο, ύστερα από 31 χρόνια και τον πατέρα του.
Και είναι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που έκανε πράξη να δίνεται στους Βορειοηπειρώτες το κοινωνικό επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων ολόκληρο, άσχετα από τα χρόνια νόμιμης και μόνιμης διαμονής τους στην Ελλάδα.
Ένα θέμα για το οποίο – το ξέρετε αρκετοί - έδωσα προσωπικό αγώνα.
Γνωρίζετε εξάλλου τις σχέσεις φιλίας και εκτίμησης που έχω με πολλούς Βορειοηπειρώτες, κάποιοι από αυτούς είστε σήμερα εδώ.
Όπως γνωρίζω τη μεγάλη προσπάθεια που κάνετε για να διατηρήσετε τη γλώσσα σας, τις περιουσίες σας, τις παραδόσεις σας.
Ο αγώνας σας για τον σεβασμό των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας σε όλη την αλβανική επικράτεια ένας δρόμος δύσκολος.
Ο οποίος απαιτεί από όλες τις ενδιαφερόμενες χώρες να υιοθετήσουν αλλαγές σύμφωνες με τις αρχές και τους κανόνες αυτού που ονομάζεται «ευρωπαϊκό κεκτημένο».
Σε αυτήν την προσπάθεια η Ομόνοια στέκεται ως διαχρονικός και θαρραλέος σύμμαχος.
Αναγνωρίζουμε, τιμούμε και στηρίζουμε τους αγώνες που έχει δώσει και θα συνεχίσει να δίνει υπέρ των δίκαιων αιτημάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία.
Σας εύχομαι λοιπόν να συνεχίσετε με την ίδια δύναμη, και να κρατάτε την ελπίδα ζωντανή, και τη φλόγα άσβεστη.
Καλή Χρονιά και να είστε όλες και όλοι καλά.

Διαβάστηκε 100 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2024 08:30

Διάβασα, είδα, άκουσα

Βασίλης Γιόγιακας: η χαλαρή ψήφος μπορεί να αφήσει χώρο σε δυνάμεις που είναι αντίθετες προς την Ε.Ε.

Δημοσιεύθηκε στην 'Κυριακάτικη Kontra News"

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση συμμερίζεται τα προβλήματα των αγροτών και αναζητά λύσεις που θα φέρουν αποτέλεσμα με διάρκεια εκφράζει ο Βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Γιόγιακας. Προφανώς έχουν ληφθεί υπόψη οι δημοσιονομικές αντοχές, επισημαίνει και σημειώνει ότι οτιδήποτε άλλο θα ήταν ανεύθυνο ειδικά απ’ όσα βίωσε η χώρα την περασμένη δεκαετία. Σε ερώτηση για την επέλαση της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και τα στοιχεία δημοσκοπήσεων, δηλώνει ότι εάν αυτό επιβεβαιωθεί στην κάλπη και εις βάρος των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων μπορεί να οδηγήσει σε αποδυνάμωση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας για τα θέματα των αγροτών: «η Κυβέρνηση είναι εδώ να συζητήσει με ειλικρίνεια γι’ αυτά που μπορεί να γίνουν»

https://www.youtube.com/watch?v=ZVGznsvX3L8
«Καταλαβαίνουμε, συζητάμε, δίνουμε λύσεις στο μέτρο του δυνατού με το βλέμμα και στα επόμενα χρόνια», τόνισε ο Βασίλης Γιόγιακας μιλώντας για τη στάση της Κυβέρνησης στα προβλήματα των αγροτών με αφορμή τη συζήτηση νομοσχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: 2 μήνες παράταση στους κατοίκους εσωτερικού για δηλώσεις στο Κτηματολόγιο

Παρατείνεται κατά 2 μήνες η υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας στο Ελληνικό Κτηματολόγιο για τις υπόλοιπες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας οι οποίες περιλαμβάνονται στη διαδικασία κτηματογράφησης που ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: 300.000 ευρώ για έργα στο Δρέπανο - Μακρυγιάλι


100.000 ευρώ για αποκατάσταση ζημιών στον Δήμο Φιλιατών

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 400.000 ευρώ προς τους Δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών θα εγκριθεί το αμέσως επόμενο διάστημα από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με τα όσα συζητήθηκαν στη συνάντηση του Βασίλη Γιόγιακα με τον αρμόδιο Υφυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο, παρουσία του Δημάρχου Ηγουμενίτσας Παναγιώτη Νταή.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: «η αντιπολίτευση επιλέγει μάχες σε λάθος μέτωπα και τελικά βρίσκεται εκτεθειμένη»

Δημοσιεύθηκε στην "Κυριακάτικη Kontra News"

Σκληρή κριτική σε όσους αντιδρούν στην πρόταση της υπουργού Εσωτερικών, Νίκης Κεραμέως για επέκταση της επιστολικής ψήφου στις εθνικές εκλογές ασκεί ο Βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Γιόγιακας. Διερωτάται ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας «δηλαδή, τι θα πει αύριο η αντιπολίτευση στους Έλληνες του εξωτερικού οι οποίοι περιμένουν εδώ και χρόνια να γίνει αυτό που σε άλλες χώρες θεωρείται αυτονόητο; Ότι «αιφνιδιάστηκε» με την τροπολογία; Ποιόν ενδιαφέρει στ’ αλήθεια αυτό;». Αναγνωρίζει τα προβλήματα που έχουν οι αγρότες και δηλώνει πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να τα συζητήσει και να βρεθούν λύσεις. Για τις συνεχιζόμενες ανατιμήσεις και το νέο κύμα κερδοσκοπίας υπογραμμίζει ότι το ζητούμενο είναι να μην πάρει διαστάσεις το πρόβλημα στην Ερυθρά Θάλασσα και να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στην περιοχή.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: δύο Κέντρα Ημέρας για αυτισμό και Αλτσχάιμερ στη Θεσπρωτία

Η δημιουργία δύο Κέντρων Ημέρας στη Θεσπρωτία για τη φροντίδα ατόμων με αυτισμό και Αλτσχάιμερ περιλαμβάνεται στην πρόσκληση του Υπουργείου Υγείας για την επιλογή φορέων οι οποίοι θα αναλάβουν να λειτουργήσουν συνολικά 14 μονάδες ψυχικής υγείας σε διάφορες Περιφέρειες της χώρας. 

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: «όσοι πιστεύουμε στην κοινοβουλευτική δημοκρατία θέλουμε η επιστολική ψήφος να πετύχει τον σκοπό της»

https://www.youtube.com/watch?v=7PFwkIMjxbw

Σημαντική εξέλιξη για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των Ελλήνων πολιτών χαρακτήρισε ο Βασίλης Γιόγιακας τη δυνατότητα επιστολικής ψήφου στις εθνικές εκλογές, τις ευρωεκλογές και τα εθνικά δημοψηφίσματα. Μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής για το θέμα ο βουλευτής Θεσπρωτίας αναφέρθηκε στη διευκόλυνση των πιο ηλικιωμένων ψηφοφόρων, των απόδημων Ελλήνων, των ετεροδημοτών και των εποχικών εργαζόμενων να ψηφίσουν χωρίς να μετακινηθούν.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας για την 33η επέτειο της ΔΕΕΕΜ «Ομόνοια»: διαχρονικός και θαρραλέος σύμμαχος στον αγώνα για τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας

Τη διαχρονική συμβολή της Ομόνοιας στο σεβασμό των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία εξήρε ο Βασίλης Γιόγιακας στην εκδήλωση για την 33η επέτειο από την ίδρυση της ΔΕΕΕΜ «Ομόνοια».

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: «λύση στην έλλειψη “εργατικών χεριών” η τροπολογία για τις άδειες διαμονής»

Συνέντευξη στην Κυριακάτικη Kontra News

Η κυβέρνηση αναγνωρίζει το πρόβλημα της ακρίβειας και έχει πάρει μέτρα, επισημαίνει ο Βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας ενώ σημειώνει ότι για πρώτη φορά έχει ξεκινήσει εντατική έρευνα σε επιχειρήσεις για πρακτικές που οδηγούν σε τεχνητό «φούσκωμα» των τιμών και ήδη έχουν ανακοινώσει μεγάλα πρόστιμα σε πολυεθνικές με κυρίαρχη θέση. Σχετικά με τα στοιχεία που παρουσιάζουν άνοδο της ακροδεξιάς, υπογραμμίζει ότι «σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμηθεί η απήχηση αυτών των κομμάτων σε ακροατήρια που δεν ανήκουν ιδεολογικά στον χώρο αυτό».

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: «η οπαδική βία είναι μια μορφή κοινωνικής βίας»

Δημοσιεύθηκε στην "Political"

Σας ασκείται κριτική από την αντιπολίτευση για τα μέτρα που εξήγγειλε και υλοποιεί η κυβέρνηση για την οπαδική βία. Τι απαντάτε;
Η οπαδική βία είναι μια μορφή κοινωνικής βίας, ένα φαινόμενο που έχει να κάνει με παράγοντες όπως η ανεργία, το χαμηλό βιοτικό επίπεδο, η έλλειψη παιδείας και κοινωνικής αγωγής, ακόμα και η μορφή που έχει πάρει σήμερα ο επαγγελματικός αθλητισμός, γύρω από τον οποίο συγκεντρώνονται κάθε μορφής συμφέροντα. Σε πιο στενό χρονικό ορίζοντα, η οπαδική βία μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με μέτρα που θα βάλουν αποφασιστικά «στο παιχνίδι» και τις ανώνυμες αθλητικές εταιρείες. Είναι επίσης θετικό ότι η Δικαιοσύνη προσανατολίζεται πλέον στη δραστική αντιμετώπιση των φαινομένων οπαδικής βίας και στη διερεύνηση τυχόν συγκρότησης εγκληματικών οργανώσεων στο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας για τον Κρατικό Προϋπολογισμό 2024: «από τους κύριους στόχους της οικονομικής πολιτικής η αύξηση των εισοδημάτων»

https://www.youtube.com/watch?v=JdmQ-vQ4EWs
Οι επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας επιτρέπουν την εφαρμογή σειράς μέτρων με στόχο την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών, τόνισε ο Βασίλης Γιόγιακας μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση της Κύρωσης του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2024.

περισσότερα

Μια ζωτική μεταρρύθμιση για την αντιμετώπιση των εγκεφαλικών επεισοδίων

Δημοσιεύθηκε στην "Political"

Πέρα από τις ιστορίες που μπορεί να έχουμε από τον κοινωνικό μας περίγυρο, λίγοι γνωρίζουμε ότι η χώρα μας είναι από τις «πρωταθλήτριες» στα ποσοστά θανάτων και αναπηρίας από αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια: ένα στα 5 από τα 57.000 περιστατικά που συμβαίνουν κάθε χρόνο αποβαίνουν μοιραία ενώ ένας στους 4 περνάει την υπόλοιπη ζωή του με κάποιας μορφής αναπηρία. Καθώς μάλιστα ο πληθυσμός γερνάει - άρα αυξάνονται τα άτομα άνω των 65 ετών που αποτελούν και την ομάδα υψηλότερου κινδύνου – τόσο τα περιστατικά όσο και το κόστος διαχείρισής τους αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά τις δύο επόμενες δεκαετίες.

περισσότερα

Προμήθεια συστήματος στο Νοσοκομείο Φιλιατών για παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος


Δρομολογείται η προμήθεια ολοκληρωμένου συστήματος σπιρομέτρησης για το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, μετά την έγκριση της σχετικής χρηματοδότησης ύψους 50.000 ευρώ από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη. Με τη λειτουργία του συστήματος θα είναι εφικτή η διάγνωση και η παρακολούθηση αρκετών παθήσεων του αναπνευστικού συστήματος όπως η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και το βρογχικό άσθμα.

περισσότερα

Στροφή στην πρόληψη επειγόντως…

Δημοσιεύθηκε στην "Απογευματινή"

«Το δε προνοείν και προλαµβάνειν κρείττον εστί του θεραπεύειν» σύμφωνα με τον Ιπποκράτη, σε απλή απόδοση «η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία». Στη χώρα μας ωστόσο η πρόληψη υγείας δεν είχε τύχει διαχρονικά της προσοχής που έπρεπε. Είναι ενδεικτικό ότι την περίοδο 2018-2020 μία στις τέσσερις γυναίκες δεν είχε κάνει τεστ ΠΑΠ, μία στις δύο γυναίκες άνω των 40 ετών δεν είχε κάνει μαστογραφία, και μόνο ένα στα δέκα άτομα άνω των 50 ετών είχε κάνει την αιματολογική ανάλυση που απαιτείται για την έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του παχέος εντέρου. Η μειωμένη έμφαση στην πρόληψη επηρεάζει αρνητικά όχι μόνο πόσα χρόνια αναμένεται κατά μέσο όρο να ζήσουμε αλλά και το πόσα από τα χρόνια αυτά θα είναι ποιοτικά.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: έργα από το Ταμείο Ανάκαμψης για την ανάπτυξη του Τουρισμού


Τις ευκαιρίες χρηματοδότησης έργων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με σκοπό την ανάπτυξη τουριστικών υποδομών και υπηρεσιών στη Θεσπρωτία συζήτησε ο Βασίλης Γιόγιακας σε συνάντηση που είχε με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν έργα τα οποία έχουν προγραμματιστεί και υλοποιούνται όπως η αναβάθμιση ορεινών καταφυγίων, η αναγνωρισιμότητα των αγροτουριστικών προορισμών και δραστηριοτήτων, η δημιουργία προσβάσιμων παραλιών και η χρηματοδότηση μελετών για νέα καταδυτικά πάρκα και την αναβάθμιση υφιστάμενων θαλάσσιων πάρκων.

περισσότερα

Ο Βασίλης Γιόγιακας χαιρετίζει εκδήλωση της Βουλής και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για τον σχολικό εκφοβισμό

Τη συμβολή δημιουργικών πρωτοβουλιών που γίνονται από μαθητές και απευθύνονται σε μαθητές με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για το φαινόμενο του εκφοβισμού στο σχολικό περιβάλλον, υπογράμμισε ο Βασίλης Γιόγιακας χαιρετίζοντας ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων την εκδήλωση της Βιβλιοθήκης της Βουλής και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για τον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας με θέμα «Όχι στη βία, ναι στη φιλία. Κάνε block στον εκφοβισμό». Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 1.975 μαθητές και μαθήτριες από 176 σχολεία όλης της χώρας, με 1.184 ατομικά και ομαδικά έργα.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: «πρέπει να είναι συνεχής η προσπάθεια για τη μείωση των τιμών»

Συνέντευξη στην Κυριακάτικη Kontra News

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού μέχρι τώρα δεν έχει πραγματοποιήσει ουσιαστικούς ελέγχους στις μεγάλες αλυσίδες και βεβαίως δεν επέβαλε κανένα πρόστιμο. Όταν η Ανεξάρτητη Αρχή δεν αναλαμβάνει τις επιβαλλόμενες πρωτοβουλίες τότε πώς θα προστατευθούν οι πολίτες από την ακρίβεια;
Οι έλεγχοι είναι αναγκαίοι προκειμένου να εντοπιστούν πρακτικές όπως η αθέμιτη κερδοφορία, που τελικά επιβαρύνουν τους καταναλωτές. Είναι απαράδεκτο τα ίδια ακριβώς προϊόντα να πωλούνται στη χώρα μας δυο, τρεις και τέσσερις φορές πάνω απ’ ό,τι πωλούνται σε άλλες χώρες. Όχι μόνο γίνεται δουλειά από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, αλλά αποδίδει και καρπούς:

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: 19 Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας στο Ε.Σ.Υ. για ασθενείς με εγκεφαλικό

https://www.youtube.com/watch?v=8LBZc2FdpnQ
Η ίδρυση και λειτουργία 19 Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας για ασθενείς με Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια προβλέπεται σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας το οποίο ψηφίστηκε από τη Βουλή, με Εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας τον βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα.

περισσότερα

Επιστολή Γιόγιακα για τις υποχρεωτικές δημοσιεύσεις στον περιφερειακό Τύπο

Την οριστική επίλυση του θέματος για τις δημοσιεύσεις υποχρεωτικού χαρακτήρα στον περιφερειακό Τύπο έθεσε ο Βασίλης Γιόγιακας με επιστολή του προς τον αρμόδιο Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Γιάννη Μπρατάκο.

περισσότερα

Κυρανάκης σε Γιόγιακα: παράταση ενός χρόνου για τη διόρθωση ανακριβών αρχικών εγγραφών του Κτηματολογίου

Σε παράταση κατά ένα έτος των προθεσμιών που λήγουν την 31-12-2023 για τη διόρθωση ανακριβών αρχικών εγγραφών του Κτηματολογίου θα προχωρήσει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σύμφωνα με τα όσα μετέφερε στον Βασίλη Γιόγιακα ο αρμόδιος Υφυπουργός Κώστας Κυρανάκης.

περισσότερα
Φεβρουάριος 2024
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3