Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2022 08:09

Βασίλης Γιόγιακας: πολλά τα οφέλη για τους φοιτητές και τις οικογένειές τους από το νέο νόμο - πλαίσιο για τα ΑΕΙ


Η κοινωνία έχει αγκαλιάσει το νόμο – πλαίσιο για την ανώτατη εκπαίδευση και δεν συμμερίζεται την ισοπεδωτική κριτική της αντιπολίτευσης, τόνισε ο Βασίλης Γιόγιακας κατά την ομιλία του στη Βουλή για το νομοσχέδιο σχετικά με την ενίσχυση των ΑΕΙ.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας εστίασε στα οφέλη που αναμένονται για τους σημερινούς και μελλοντικούς φοιτητές και τις οικογένειές τους με την αναβάθμιση των προγραμμάτων σπουδών μέσω των διεπιστημονικών προπτυχιακών και των διπλών προγραμμάτων σπουδών, την επιλογή παρακολούθησης προπτυχιακών προγραμμάτων άλλης κατεύθυνσης σε ίδιο ή διαφορετικό ΑΕΙ, τα επαγγελματικά μεταπτυχιακά, τα βιομηχανικά διδακτορικά καθώς και την αναβάθμιση της πρακτικής άσκησης με υποχρεωτική ασφαλιστική κάλυψη και ελάχιστη αποζημίωση για τους ασκούμενους φοιτητές. «Αυτές τις προσδοκίες των σημερινών, των αυριανών φοιτητών και των οικογενειών τους για το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο της επόμενης μέρας, εκφράζει το νέο πλαίσιο. Προσδοκίες για περισσότερες επιλογές, περισσότερες δυνατότητες, περισσότερες ευκαιρίες που θα αλλάξουν την καθημερινότητά τους, τις προοπτικές τους, τις ζωές τους!», σημείωσε ο Βασίλης Γιόγιακας.

Χαρακτήρισε  επίσης σημαντικές δύο άλλες αλλαγές που προβλέπονται στο νομοσχέδιο, τη νέα διαδικασία αναγνώρισης πτυχίων από Πανεπιστήμια του εξωτερικού μέσω του ΔΟΑΤΑΠ και την ενίσχυση του Ολοήμερου Σχολείου, με επέκταση του ωραρίου του, από τις 4:00 στις 5:30 μ.μ., για όσες οικογένειες το επιλέξουν. «Ως κυβέρνηση έχουμε δηλώσει και στο παρελθόν ότι προτιμούμε να τολμούμε, να δοκιμάζουμε, από το να είμαστε φοβικοί ή αδρανείς. Και έχουμε την πεποίθηση ότι γύρω μας, συσπειρώνονται οι πολλοί. Όλοι εκείνοι που συμφωνούν ότι είναι καιρός η ανώτατη εκπαίδευση στη χώρα μας να δοκιμάσει να αξιοποιήσει πιο αποτελεσματικά το δυναμικό και τη δυναμική της.», ανέφερε ο βουλευτής Θεσπρωτίας στο κλείσιμο της ομιλίας του, το πλήρες κείμενο της οποίας ακολουθεί:

Κυρία Υπουργέ, Κύριε Υπουργέ,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Είναι αλήθεια ότι ένα σημαντικό μέρος της δημόσιας συζήτησης σχετικά με τον νόμο – πλαίσιο για την ανώτατη εκπαίδευση περιορίστηκε στο νέο μοντέλο διοίκησης.
Είναι ωστόσο κρίμα γιατί αυτή με αυτή τη συζήτηση, είτε αθέλητα είτε σκόπιμα, χάνεται η μεγάλη εικόνα:
οι πολλές, θετικές και θαρραλέες αλλαγές που φέρνει το νέο πλαίσιο στα πανεπιστήμια.
Είναι κρίμα γιατί, αντί της γόνιμης κριτικής, ακούγονται οι ίδιες μονότονες, αναμενόμενες, επαναλαμβανόμενες «ταμπέλες»:
για «αντιδημοκρατικές» παρεμβάσεις, για ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων, για παράδοσή τους στις διαθέσεις της αγοράς.
Είναι επίσης κρίμα γιατί, για άλλη μια φορά η αντιπολίτευση δείχνει ότι έχει χάσει επαφή με την κοινωνία.
Αφ’ ενός γιατί η κοινωνία αγωνιά για πολύ πιο σημαντικά πράγματα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από το μοντέλο διοίκησης των ΑΕΙ.
Αφ’ ετέρου γιατί η κοινωνία έχει αγκαλιάσει πολλές από τις προβλέψεις του νόμου – πλαισίου οι οποίες μάλιστα αντιμετωπίζονται θετικά από τους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων.
Και ας σπεύδουν κάποιοι, μέσα στην εύλογη αμηχανία τους, να απαξιώσουν τις έρευνες κοινής γνώμης ως «κατευθυνόμενες».
Ενδεικτικά, αναφέρω ότι 8 στους 10 ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ συμφωνούν με την ενίσχυση της πρακτικής άσκησης φοιτητών ώστε να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία.
3 στους 4 ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, 8 στους 10 του ΚΙΝΑΛ και 6 στους 10 του ΚΚΕ βλέπουν θετικά το νέο σύστημα επιλογής καθηγητών ΑΕΙ με αξιοκρατία και διαφάνεια.
Ακόμα και για το επίμαχο θέμα της φοιτητικής εκπροσώπησης, 6 στους 10 πολίτες προκρίνουν το ενιαίο ψηφοδέλτιο στις φοιτητικές εκλογές.
Με λίγα λόγια, η κοινωνία δεν φαίνεται να συμμερίζεται την ισοπεδωτική κριτική της αντιπολίτευσης για το νέο νόμο – πλαίσιο.

Οι φοιτητές, οι οικογένειές τους αλλά και όσα παιδιά φιλοδοξούν να σπουδάσουν στο μέλλον - μαζί με τους δικούς τους ανθρώπους - έχουν να περιμένουν πολλά οφέλη από τις αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο.
Έχουν να περιμένουν οφέλη από την αναβάθμιση των προγραμμάτων σπουδών.
Που γίνεται με τα διεπιστημονικά προπτυχιακά και τα διπλά προγράμματα σπουδών που μπορεί να οδηγήσουν σε δύο πτυχία.  
Με τη δυνατότητα κάθε φοιτητής και φοιτήτρια να παρακολουθήσει μαθήματα άλλων προγραμμάτων σπουδών.
Με την επιλογή παρακολούθησης προπτυχιακών προγραμμάτων άλλης κατεύθυνσης στο ίδιο Α.Ε.Ι. ώστε να αποκτήσουν βασικές γνώσεις σε άλλα επιστημονικά πεδία.
Έχουν να περιμένουν οφέλη από τις νέες ευκαιρίες κινητικότητας μεταξύ των προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών.
Όπου ο φοιτητής θα μπορεί να γραφτεί σε προγράμματα σπουδών άλλου Α.Ε.Ι., το λεγόμενο «Ελληνικό Erasmus».
Έχουν να περιμένουν πολλά από τα επαγγελματικά μεταπτυχιακά, με αντικείμενο καθαρά προσανατολισμένο σε ανάγκες των επιχειρήσεων και σε συγκεκριμένες επαγγελματικές δεξιότητες.
Έχουν να περιμένουν πολλά από τα βιομηχανικά διδακτορικά, τη βιομηχανική έρευνα με σκοπό την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών σε συνεργασία με επιχειρήσεις.
Δίνοντας στους υποψήφιους διδάκτορες επιλογές απασχόλησης και στηρίζοντας την αναγκαία στροφή της οικονομίας προς την εξωστρέφεια, τη διεθνή ανταγωνιστικότητα.
Έχουν να περιμένουν οφέλη από το νέο θεσμό του Φοιτητικού Συμβουλίου και από το ενιαίο ψηφοδέλτιο για την εκλογή φοιτητών στα όργανα διοίκησης των ΑΕΙ.
Που υπόσχεται να αντιμετωπίσει το κενό εκπροσώπησης των φοιτητών στο πανεπιστήμιο.
Έχουν επίσης, να περιμένουν οφέλη από το νέο πλαίσιο για την πρακτική άσκηση, η οποία θα μετρά κανονικά ως μάθημα για να πάρει κανείς πτυχίο.
Με υποχρεωτική ασφαλιστική κάλυψη για τους ασκούμενους φοιτητές για ατύχημα στην εργασία.
Και καθορισμό ελάχιστης αποζημίωσης.
Ευελιξία, διεπιστημονικότητα, εξειδίκευση, καλύτερη διασύνδεση των ακαδημαϊκών μονάδων μεταξύ τους αλλά και με την αγορά εργασίας, συνέργειες και συναινέσεις.
Αυτές τις προσδοκίες των σημερινών, των αυριανών φοιτητών και των οικογενειών τους για το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο της επόμενης μέρας, εκφράζει το νέο πλαίσιο.
Προσδοκίες για περισσότερες επιλογές, περισσότερες δυνατότητες, περισσότερες ευκαιρίες που θα αλλάξουν την καθημερινότητά τους, τις προοπτικές τους, τις ζωές τους!

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Μέσα στην όλη δημόσια συζήτηση για το νομοσχέδιο, ίσως δεν δόθηκε η ανάλογη προσοχή σε άλλες πολύ θετικές ρυθμίσεις.
Δύο από αυτές είναι η νέα διαδικασία αναγνώρισης πτυχίων από Πανεπιστήμια του εξωτερικού μέσω του ΔΟΑΤΑΠ και η ενίσχυση του Ολοήμερου Σχολείου.
Με την πρώτη γίνεται πιο γρήγορη και πιο φιλική η διαδικασία αναγνώρισης των πτυχίων από ξένα πανεπιστήμια, είτε για τη συνέχιση των σπουδών, είτε για την πρόσβαση στην αγορά εργασίας.
Με τη δεύτερη, επεκτείνεται η λειτουργία του Ολοήμερου Σχολείου σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της χώρας για όσες οικογένειες το επιθυμούν, από τις 4 στις 5:30.
Παράλληλα, γίνονται πιο ελκυστικά, πιο δημιουργικά τα παιδαγωγικά προγράμματα για τους μαθητές του Ολοήμερου.
Δίνουμε μεγαλύτερη αξία σε έναν επιτυχημένο θεσμό, προς όφελος και των παιδιών και των εργαζόμενων γονιών.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Και σε αυτό το νόμο – πλαίσιο που συζητάμε, τελικός κριτής θα είναι η κοινωνία, θα είναι η ίδια η πραγματικότητα.
Ως κυβέρνηση έχουμε δηλώσει και στο παρελθόν ότι προτιμούμε να τολμούμε, να δοκιμάζουμε, από το να είμαστε φοβικοί ή αδρανείς.
Και έχουμε την πεποίθηση ότι γύρω μας, συσπειρώνονται οι πολλοί.
Όλοι εκείνοι που συμφωνούν ότι είναι καιρός η ανώτατη εκπαίδευση στη χώρα μας να δοκιμάσει να αξιοποιήσει πιο αποτελεσματικά το δυναμικό και τη δυναμική της.
Και να αφήσει επιτέλους πίσω της βαρίδια που την κρατούν χαμηλότερα, από εκεί που μπορεί να πετάξει.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2022 08:18

Διάβασα, είδα, άκουσα

Βασίλης Γιόγιακας: θεραπεία πασχόντων από σκλήρυνση κατά πλάκας στο Νοσοκομείο Φιλιατών

Η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών από το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών και η παροχή υπηρεσιών φροντίδας υγείας σε περισσότερους ασθενείς συζητήθηκε κατά τη συνάντηση που είχαν στην Αθήνα ο Βασίλης Γιόγιακας και ο Διοικητής του νοσοκομείου Χρήστος Τσούρας  με τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλο.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: αισθητή άνοδος του λιμανιού της Θεσσαλονίκης μετά την παραχώρηση

https://www.youtube.com/watch?v=ZGjvX5E42Ac
Αισθητή βελτίωση των βασικών μεγεθών της δραστηριότητας εμφάνισε ο Οργανισμός  Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης μετά την παραχώρηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του, τόνισε ο Βασίλης Γιόγιακας μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την κύρωση της τροποποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης του ΟΛΘ.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: για πρώτη φορά καλύφθηκαν έγκαιρα οι ανάγκες σε εκπαιδευτικούς, 18 σχολεία με διευρυμένο Ολοήμερο

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση εν όψει της έναρξης της φετινής σχολικής χρονιάς:   

«Εύχομαι σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.  

Είναι πολύ σημαντικό ότι φέτος, για πρώτη φορά, καλύφθηκε έγκαιρα, πριν το ξεκίνημα των σχολείων, περίπου το 95% των θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού στη γενική εκπαίδευση. 

περισσότερα

Αυξάνεται ο κίνδυνος καρδιαγγειακών παθήσεων για όσους έχουν νοσήσει από Covid-19

Ύστερα από δυόμισι χρόνια και εκατοντάδες εκατομμύρια μολύνσεις από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2 γνωρίζουμε πλέον ότι ο Covid-19 μπορεί να προκαλέσει βλάβη όχι μόνο στους πνεύμονες αλλά επίσης στην καρδιά, το συκώτι, τα νεφρά, τον εγκέφαλο, το γαστρεντερικό σύστημα κ.α..

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: συνάντηση με Θεοδωρικάκο για επίδομα παραμεθορίου αστυνομικών, επικινδυνότητα εργασίας και νέο κτίριο αστυνομικής διεύθυνσης

Η επέκταση του επιδόματος παραμεθορίου στους αστυνομικούς που υπηρετούν σε περιοχές όπως η Θεσπρωτία, η αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας των αστυνομικών καθώς και η ολοκλήρωση της διαδικασίας παραχώρησης του κτιρίου στη θέση «Βίγλιζα» για τη στέγαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας απασχόλησαν τη συνάντηση που είχε ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, παρουσία του Δημάρχου Ηγουμενίτσας Γιάννη Λώλου.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: εγκρίθηκαν έργα αγροτικής οδοποιίας στους 3 δήμους της Θεσπρωτίας

Έργα αγροτικής οδοποιίας στους τρεις δήμους της Θεσπρωτίας ύψους 1,63 εκατομμυρίων ευρώ εντάχθηκαν στο σχετικό πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: νέες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού σε Φιλιάτες και Ηγουμενίτσα

Με κρίσιμες ιατρικές ειδικότητες ενισχύεται το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών καθώς και το Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας.

περισσότερα

Η κοινωνική πολιτική της 3ετίας με αριθμούς

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Πολιτική

Πριν λίγες μέρες ο Πρωθυπουργός προκάλεσε συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών με θέμα την κοινωνική πολιτική της Κυβέρνησης. Όπως συνηθίζεται, η παρουσίαση του θέματος από τα περισσότερα ΜΜΕ δεν ξέφυγε από το πλαίσιο της «σύγκρουσης» με φόντο τη διεξαγωγή των εκλογών, την υπόθεση Novartis, τους κυβερνητικούς χειρισμούς το 2015. Και όμως την τελευταία 3ετία έχουν γίνει πολλά και σημαντικά στο πεδίο των κοινωνικών πολιτικών. Και επειδή η έννοια «κοινωνική πολιτική» μπορεί να χωρέσει πολλά, ας εστιάσουμε – με γεγονότα και αριθμούς - στα εξής τέσσερα: την εργασία και την  καταπολέμηση της ανεργίας, την κοινωνική ασφάλιση, την προστασία των πιο αδύναμων.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: η σημερινή κυβέρνηση έβαλε τέλος στην αυθαιρεσία για τις χρήσεις γης στις περιοχές Natura

https://www.youtube.com/watch?v=3icX1BcpUyg
Η Κυβέρνηση κάνει πράξη το σχέδιο για τη μετάβαση της χώρας σε ένα «πράσινο» μοντέλο ανάπτυξης, τόνισε ο Βασίλης Γιόγιακας κατά την ομιλία του στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: ανοίγει ο δρόμος για την καταβολή του Επιδόματος Ανασφάλιστων Υπερήλικων σε Βορειοηπειρώτες ομογενείς

Ανοίγει ο δρόμος για την καταβολή του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερήλικων σε μέλη της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

περισσότερα

Ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή: «το σώμα μου μού ανήκει»

Δημοσιεύθηκε στο www.liberal.gr

Ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή το νομοσχέδιο με το οποίο εκσυγχρονίζεται το ρυθμιστικό πλαίσιο για την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή στη χώρα μας. Στις νέες ρυθμίσεις λαμβάνονται υπόψη η εμπειρία που έχει αποκτηθεί από την εφαρμογή της νομοθεσίας την τελευταία περίπου 15ετία, οι επιστημονικές εξελίξεις στον κλάδο της ιατρικής υποβοήθησης στην ανθρώπινη αναπαραγωγή καθώς και κοινωνικοοικονομικές τάσεις της εποχής μας. Κατ’ ουσία, ενισχύεται ο φιλελεύθερος, προοδευτικός χαρακτήρας των υφιστάμενων ρυθμίσεων, δίνοντας στο άτομο περισσότερους βαθμούς ελευθερίας.

περισσότερα

Προσωπικός Ιατρός: γιατί θα ωφελήσει, πώς θα πετύχει

Δημοσιεύθηκε στο www.newsbeast.gr

Από τον επόμενο μήνα όλοι οι πολίτες πάνω από 16 ετών θα πρέπει να δηλώσουν έναν προσωπικό ιατρό. Ουσιαστικά, ο προσωπικός ιατρός προορίζεται να λειτουργεί ως το «σημείο αναφοράς» στη φροντίδα υγείας.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: με σεβασμό στα δικαιώματα και την αυτονομία του ατόμου οι αλλαγές στην ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή

https://www.youtube.com/watch?v=03RqIQNW6LI
Οι αλλαγές στο ρυθμιστικό πλαίσιο για την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή περιφρουρούν θεμελιώδη δικαιώματα όπως αυτά της μητρότητας, της δημιουργίας οικογένειας και της αυτοδιάθεσης, υπογράμμισε ο Βασίλης Γιόγιακας κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: πολλά τα οφέλη για τους φοιτητές και τις οικογένειές τους από το νέο νόμο - πλαίσιο για τα ΑΕΙ

https://www.youtube.com/watch?v=yNs1RXSbfH4
Η κοινωνία έχει αγκαλιάσει το νόμο – πλαίσιο για την ανώτατη εκπαίδευση και δεν συμμερίζεται την ισοπεδωτική κριτική της αντιπολίτευσης, τόνισε ο Βασίλης Γιόγιακας κατά την ομιλία του στη Βουλή για το νομοσχέδιο σχετικά με την ενίσχυση των ΑΕΙ.

περισσότερα

Ο Βασίλης Γιόγιακας επικεφαλής αντιπροσωπείας της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Αλβανίας στα Τίρανα

Η συμβολή των κοινοβουλίων της Ελλάδας και της Αλβανίας στην προώθηση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος και την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών κυριάρχησε στις συναντήσεις αντιπροσωπείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Αλβανίας η οποία επισκέφθηκε τα Τίρανα από τις 5 έως τις 7 Ιουλίου.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: καταργείται ουσιαστικά η ρήτρα αναπροσαρμογής από 1η Αυγούστου, περισσότερος χώρος για ΑΠΕ στο ηλεκτρικό δίκτυο

https://www.youtube.com/watch?v=tfb1E1MHwvE
Στο Εθνικό Πρόγραμμα Στήριξης έναντι των εισαγόμενων ανατιμήσεων στην ενέργεια και στην ταχύτερη απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα για φθηνότερη, «πράσινη» ενέργεια επικέντρωσε την παρέμβασή του στη Βουλή ο Βασίλης Γιόγιακας, κατά τη συζήτηση του  νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την αδειοδότηση των ΑΠΕ και άλλες διατάξεις για την ενέργεια και την προστασία του περιβάλλοντος.

περισσότερα

Ο Βασίλης Γιόγιακας σε ημερίδα για την ερήμωση των ορεινών περιοχών

Ο Βασίλης Γιόγιακας εκπροσώπησε τη Νέα Δημοκρατία σε ημερίδα που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Ραδοβιζινών Άρτας την Κυριακή 26 Ιουνίου στην Αθήνα με θέμα την αντιμετώπιση των προβλημάτων των ορεινών Ραδοβιζίων Άρτας. Ακολουθεί η ομιλία του βουλευτή Θεσπρωτίας:

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: οφέλη για τη διοίκηση, την ανάπτυξη και τη Δικαιοσύνη από την κωδικοποίηση της νομοθεσίας

https://www.youtube.com/watch?v=yj3GEzss9v4
Οφέλη για τη δημόσια διοίκηση, την απονομή δικαιοσύνης, την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα θα έχει η κωδικοποίηση της νομοθεσίας, τόνισε ο Βασίλης Γιόγιακας κατά την ομιλία του στη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας με το οποίο κυρώνεται ο Κώδικας για τις θαλάσσιες ενδομεταφορές και τα δικαιώματα των επιβατών.

περισσότερα

Ο Βασίλης Γιόγιακας σε κλιμάκιο της Ν.Δ. στην Καστοριά

Σε κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας που επισκέφθηκε τον νομό Καστοριάς την Παρασκευή 17 Ιουνίου συμμετείχε ο Βασίλης Γιόγιακας. Επικεφαλής του κλιμακίου ήταν ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος ενώ συμμετείχαν επίσης η Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή, οι βουλευτές Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα, ο βουλευτής Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας και ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας & Πρόεδρος του Enterprise Greece Γιάννης Σμυρλής.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: Εσπερινό ΕΠΑΛ στην Ηγουμενίτσα από τη νέα σχολική χρονιά

Τη λειτουργία Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου στην Ηγουμενίτσα γνωστοποίησε η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή σε επικοινωνία που είχε με τον Βασίλη Γιόγιακα.

περισσότερα
Σεπτέμβριος 2022
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2