Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2022 00:00

Ομιλία Βασίλη Γιόγιακα στο νομοσχέδιο για το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών και την αναβάθμιση της ΕΥΠ

Κύριε Υπουργέ,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Θα ξεκινήσω με ένα ερώτημα.
Τι κοινό θα μπορούσε να βρει κανείς ανάμεσα στην πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική τον Ιούλη του 2018, την παρακολούθηση του τηλεφώνου του κυρίου Ανδρουλάκη και τις καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου;


Και απαντώ:
Είναι - και τα τρία - γεγονότα που αποτέλεσαν την αφορμή, το ερέθισμα να έρθουν στην επιφάνεια προβλήματα, ελλείψεις, αδυναμίες, κενά.
Είτε μιλάμε για την πολιτική προστασία στην περίπτωση των πυρκαγιών, είτε για τους κανόνες διακυβέρνησης και ελέγχων στην περίπτωση της Κιβωτού του Κόσμου, είτε μιλάμε για το ρυθμιστικό πλαίσιο για το απόρρητο τηλεπικοινωνιών και τη λειτουργία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, στο θέμα της παρακολούθησης.
Τέτοια, λοιπόν, γεγονότα ενεργοποιούν έναν μηχανισμό αντίδρασης, με σκοπό να διορθωθούν κακώς κείμενα και να περιοριστεί – αν δεν μηδενιστεί – η πιθανότητα να επαναληφθούν στο μέλλον.
Αυτό γίνεται και με το νομοσχέδιο που συζητούμε για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, την κυβερνοασφάλεια και την προστασία των προσωπικών δεδομένων.
Είναι, πρώτα απ’ όλα, μια προσπάθεια ειλικρινής.
Ειλικρινής γιατί προέκυψε ύστερα από μια ουσιαστική, και αποδοτική δημόσια διαβούλευση.
Υιοθετήθηκε ένα 50% ως 70% των προτάσεων που έγιναν σε σχεδόν κάθε κεφάλαιο του νομοσχεδίου.
Ειλικρινής, γιατί από τα όσα είπε ο Υπουργός, ο κύριος Τσιάρας στην αρμόδια Επιτροπή, έγινε εξαντλητική συζήτηση κατά τη σύνταξη του νομοσχεδίου για ορισμένες από τις επίμαχες διατάξεις.

Ειλικρινής επίσης, γιατί έγιναν δεκτές βελτιώσεις που προτάθηκαν από συναδέλφους της αντιπολίτευσης στις συνεδριάσεις της Επιτροπής.
Πέρα από ειλικρινής, η προσπάθεια αυτή είναι και ολοκληρωμένη.
Δεν αφορά μόνο την άρση του απορρήτου για εξαιρετικούς λόγους, και την ΕΥΠ.
Καταπιάνεται επίσης με το μεγάλο θέμα της κυβερνοασφάλειας και της προστασίας των προσωπικών δεδομένων.
Είναι επίσης το νομοσχέδιο αυτό μια προσπάθεια προχωρημένη.
Γιατί περιλαμβάνει πρωτοποριακές ρυθμίσεις όπως αυτή για τον σαφή ποινικό κολασμό της εμπορίας, κατοχής και χρήσης απαγορευμένων λογισμικών παρακολούθησης.
Αν ήθελε κανείς να συνοψίσει με απλά λόγια τη φιλοσοφία του νομοθέτη, θα μπορούσε να μείνει σε τρία πράγματα:
Πρώτον, υπάρχει ισορροπία μεταξύ της προστασίας ατομικών δικαιωμάτων και της διαφύλαξης της εθνικής ασφάλειας.

Δεύτερο, ενισχύεται η διαφάνεια, η λογοδοσία και η αμεροληψία, είτε μιλάμε για οργανισμούς και διαδικασίες, είτε για δημόσιους λειτουργούς.
Και, τρίτο, λαμβάνεται υπόψη μια σειρά πιθανών σεναρίων απειλής της εθνικής ασφάλειας που πάνε πολύ πιο πέρα από την παρακολούθηση πολιτικών προσώπων.
Ας θυμόμαστε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ότι η υπόθεση του κυρίου Ανδρουλάκη είναι η αφορμή, όχι η αιτία για το νομοσχέδιο που συζητούμε εδώ, σήμερα και αύριο…
Υπόθεση η οποία είναι εδώ και καιρό στα χέρια της Δικαιοσύνης και διερευνάται, με τη συνδρομή των Αρχών...
Θα σταθώ σε ορισμένα από τα στοιχεία, που φέρνει το νομοσχέδιο και που εκτιμώ – με το μάτι του μη νομικού – ότι πράγματι κάνουν τη διαφορά σε σχέση με αυτό που ισχύει σήμερα.
Είναι ο σαφής και περιορισμένος ορισμός του όρου «εθνική ασφάλεια», που για πρώτη φορά ορίζεται νομοθετικά.
Ένας ορισμός πολύ πιο στενός από αυτό που έχουν καθορίσει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Είναι οι αυξημένες εγγυήσεις για τους λόγους, την αναγκαιότητα, το περιεχόμενο, τα στοιχεία και τη χρονική διάρκεια για την άρση του απορρήτου.
Με διπλή - από δύο ανώτατους εισαγγελείς - έγκριση της άρσης, κάτι που εγγυάται την ανεξαρτησία και την αμεροληψία της απόφασης.
Και δίνει στη διαδικασία την ταχύτητα και ευελιξία για εγκλήματα που η πρόληψη και η αντιμετώπισή τους απαιτεί άμεση αντίδραση.
Είναι η υποχρεωτική γνωστοποίηση της άρσης ύστερα από αξιολόγηση  τριμελούς οργάνου - με δύο εισαγγελείς και τον Πρόεδρο της αρμόδιας Αρχής - ότι δε διακυβεύεται ο σκοπός για τον οποίο διατάχθηκε η άρση.
Υποχρέωση γνωστοποίησης που δεν είναι ούτε αυτονόητη, ούτε ο κανόνας σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη.
Το χρονικό διάστημα των τριών χρόνων από την άρση είναι, όπως σημείωσε ο κύριος Υπουργός, η χρυσή τομή ανάμεσα σε έναν εύλογο χρόνο αναμονής και την αντικειμενικότητα, η οποία διασφαλίζεται με την αλλαγή της σύνθεσης του τριμελούς οργάνου που θα έχει συμβεί στο μεταξύ.
Πολύ σημαντικές, και αυτό αναγνωρίζεται από εκπροσώπους του νομικού κόσμου, είναι οι αλλαγές με τις οποίες αναβαθμίζεται η λειτουργία της ΕΥΠ.

Με πιο χαρακτηριστική, πιο συμβολική αν θέλετε, την προϋπόθεση ο Διοικητής της Υπηρεσίας να είναι μόνο διπλωμάτης ή απόστρατος ανώτατος αξιωματικός.
Πέρα από τη νόμιμη άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, γίνεται πρόβλεψη για την παράνομη χρήση των λογισμικών και των συσκευών παρακολούθησης.
Η χρήση τους από ιδιώτες γίνεται από πλημμέλημα σε κακούργημα και τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα χρόνια, και χαρακτηρίζονται πλημμέλημα η εμπορία και η απλή κατοχή, με ποινή έως πέντε χρόνια.
Αδίκημα το οποίο είχε καταργηθεί με τον Ποινικό Κώδικα του Ιουνίου του 2019…
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Έχουν γραφτεί και έχουν ειπωθεί πολλά για όσα ακολούθησαν την καταγγελία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ τον περασμένο Αύγουστο.
Η Κυβέρνηση δεν διεκδικεί το προνόμιο του αλάθητου.
Είμαστε εκείνοι που πρώτοι σπεύσαμε να αναγνωρίσουμε το πρόβλημα.
Να αναλάβουμε στην πράξη την ευθύνη.
Και να εξαγγείλουμε – με πρώτο τον Πρωθυπουργό – τι θα κάνουμε για να το αντιμετωπίσουμε.
Και το κάνουμε, σε πείσμα του τοξικού κλίματος που κάποιοι επιχειρούν να δημιουργήσουν, και να εκμεταλλευθούν πολιτικά…
Εμείς δεν τους ακολουθούμε!
Όσο επιδιώκουν να δηλητηριάσουν την πολιτική ζωή με φήμες, τόσο εμείς θα έχουμε ως αντίδοτο τις πράξεις!
Αυτή είναι η διαφορά μας!

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2023 08:08

Διάβασα, είδα, άκουσα

Βασίλης Γιόγιακας: καμία ιδιωτικοποίηση της παροχής νερού, καλύτερος ο έλεγχος από την ανεξάρτητη Αρχή

https://www.youtube.com/watch?v=h1ZBEP10z3U

Η μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στη νέα Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων έχει σκοπό τον καλύτερο έλεγχο της διαχείρισης του νερού που σήμερα παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα, παρά το ότι σχετίζεται με τη δημόσια υγεία, τη δημόσια οικονομία και τη διαφύλαξη του φυσικού πλούτου. Αυτό σημείωσε ο Βασίλης Γιόγιακας στην ομιλία του κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: προσλήψεις 4 μόνιμων γιατρών στο Νοσοκομείο Φιλιατών

Με 4 μόνιμους γιατρούς σε κρίσιμες ιατρικές ειδικότητες ενισχύεται το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών. Συγκεκριμένα, προκηρύχθηκαν 4 θέσεις ιατρών κλάδου ΕΣΥ – 1 θέση Επιμελητή Α’ Οφθαλμολογίας, 1 θέση Επιμελητή Β' Αιματολογίας ή Ιατρικής Βιοπαθολογίας ή Εργαστηριακής Ιατρικής ή Εσωτερικής Παθολογίας, 1 θέση Επιμελητή Β’ Πνευμονολογίας – Φυματιολογίας για το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας καθώς και 1 θέση Επιμελητή Β’ Παιδιατρικής.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: άνοιξαν οι αιτήσεις για την καταβολή του Επιδόματος Ανασφάλιστων Υπερήλικων σε Βορειοηπειρώτες ομογενείς

Αίτηση για την καταβολή του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερήλικων  μπορούν να υποβάλουν από σήμερα τα μέλη της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας. Η υποβολή των αιτήσεων για όσους διαμένουν στη χώρα μας γίνεται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΟΠΕΚΑ η οποία τέθηκε σε λειτουργία, είτε απ’ ευθείας από το ενδιαφερόμενο πρόσωπο, είτε μέσω του Κέντρου Κοινότητας του τόπου κατοικίας του και των αρμοδίων υπηρεσιών του οικείου δήμου. Οι διαμένοντες στην Αλβανία μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για τη χορήγηση του επιδόματος, μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, στα Γενικά Προξενεία και την Ελληνική Πρεσβεία στην Αλβανία.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: έργα εξοικονόμησης νερού 1.6 εκατ. ευρώ στον ΤΟΕΒ Ραγίου – Κεστρίνης

Εγκρίθηκαν προς χρηματοδότηση έργα εξοικονόμησης νερού στον ΤΟΕΒ Ραγίου - Κεστρίνης, όπως ενημέρωσε τον Βασίλη Γιόγιακα ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δημήτρης Παπαγιαννίδης.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: ακυρώθηκε η περιβαλλοντική άδεια της μονάδας πετρελαιοειδών στη Σαγιάδα

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα ακυρώθηκε η 15ετής παράταση της περιβαλλοντικής άδειας της εταιρείας «Ασφαλτικά Σαγιάδας», στην Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών Θεσπρωτίας.

περισσότερα

Ο Βασίλης Γιόγιακας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου

https://www.youtube.com/watch?v=m3cCog_Tcmk

Ένα εθνικό σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου, η ενίσχυση της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των παιδιών και ένα νέο, παιδιατρικό πανεπιστημιακό νοσοκομείο στη Δυτική Ελλάδα με ογκολογικό τμήμα παίδων είναι μερικές από τις προτεραιότητες που σημείωσε ο Βασίλης Γιόγιακας στη ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας εξήρε μεταξύ άλλων το πλούσιο κοινωνικό και πολιτιστικό έργο που επιτελεί η κυρία Ελευθερία Κώτσιου και η «Φλόγα» Ηπείρου που εδρεύει στην Ηγουμενίτσα.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: λύνονται εκκρεμότητες δεκαετιών ώστε να γίνει επιτέλους πράξη ένα δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, έκανε την παρακάτω δήλωση:   
Δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ οι δύο αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με τις οποίες επανακαθορίζεται η γραμμή αιγιαλού και παραλίας στα λιμάνια των Συβότων, της Πλαταριάς και της Σαγιάδας.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: «Η Θεσπρωτία θα αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης του Θεματικού Τουρισμού»

Συνέντευξη στο govnews.gr και το emea.gr

Ο Βασίλης Γιόγιακας, γιατρός καρδιολόγος, είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην Θεσπρωτία και αυτό φάνηκε στις εκλογές του 2019, όπου «έκοψε» πρώτος το νήμα, με σχεδόν διπλάσια διαφορά από τον δεύτερο. Στις επικείμενες εκλογές το στοίχημα είναι μεγάλο, καθώς μετά τα αποτελέσματα της απογραφής του πληθυσμού το 2021, η Θεσπρωτία χάνει μια έδρα και πλέον, εκλέγεται ένας βουλευτής. Ένας από τους βασικούς στόχους της ΝΔ, όπως έχει επισημάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι η «γαλάζια» παράταξη να επικρατήσει σε όλες τις μονοεδρικές περιφέρειες. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ μιλώντας στο GOV NEWS, σημείωσε ότι επιβάλλεται να μην υπάρξει εφησυχασμός και οι πολίτες να πάνε μαζικά να ψηφίσουν, τόσο στην πρώτη, όσο και στην δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, για να αποκτήσει ο τόπος μια «σταθερή αυτοδύναμη κυβέρνηση». Ο κ. Γιόγιακας, υπογράμμισε ότι στη Θεσπρωτία υπάρχουν πολλές δυνατότητες να αναπτυχθεί ο λεγόμενος Θεματικός Τουρισμός: από την ορεινή πεζοπορία, την ορεινή ποδηλασία και τις αναρριχήσεις, μέχρι τις δραστηριότητες σε ποταμούς και τον αγροτουρισμό. Παράλληλα, αναφερόμενος στα προβλήματα της ακριτικής περιοχής, τόνισε ότι το μεγαλύτερο είναι το «το δημογραφικό, καθώς ο πληθυσμός γερνάει», ενώ επισήμανε ότι οι δομές υγείας, αν και έχουν γίνει ενέργειες προς την σωστή κατεύθυνση, χρειάζεται να ενισχυθούν περαιτέρω με προσωπικό και εξοπλισμό.

περισσότερα

«Τοξικό κλίμα και πόλωση το “καταφύγιό” τους»

Συνέντευξη στην εφημερίδα "Παρασκήνιο"

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές και στο προεκλογικό κλίμα που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό, δηλώνει ευθαρσώς ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση επιδιώκει τοξικό κλίμα και πόλωση,γιατί είναι το μόνο πράγμα που ξέρει να κάνει καλά». Παράλληλα, σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στο «Π», μοιράζεται μαζί μας αναμνήσεις από τα παιδικά του χρόνια, μας μιλάει για τα καλοκαίρια που βοηθούσε στην οικογενειακή επιχείρηση καθώς και για τους γονείς του που ήρθαν μετανάστες από τη Γερμανία.

περισσότερα

Ομιλία Βασίλη Γιόγιακα στη συζήτηση πρότασης δυσπιστίας

https://www.youtube.com/watch?v=mOWY852MD9I

Κύριοι Υπουργοί,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Δε νομίζω ότι προκαλεί έκπληξη σε πολλούς το ότι η αξιωματική αντιπολίτευση κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας, σε αυτό το χρόνο και με αυτή την αιτιολογία…

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: αποδοχή της δωρεάς ακινήτου για τη μεταστέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας

Εγκρίθηκε και τυπικά από το Ελληνικό Δημόσιο η δωρεά του ακινήτου του Δήμου Ηγουμενίτσας με σκοπό τη μεταστέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: επανέρχεται η δυνατότητα ιδιωτών να μεταφέρουν με Ι.Χ. μαθητές σε δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες περιοχές

Επανέρχεται η δυνατότητα ιδιωτών να μεταφέρουν με δικό τους μεταφορικό μέσο μαθητές δημοσίων σχολείων σε ορεινές, δύσβατες ή νησιωτικές περιοχές όταν δεν υπάρχει μεταφορικό μέσο δημόσιας χρήσης, σύμφωνα με προσθήκη σε Κοινή Υπουργική Απόφαση.

περισσότερα

Το Νοσοκομείο Φιλιατών επισκέφθηκε ο Βασίλης Γιόγιακας

Το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών επισκέφθηκε ο Βασίλης Γιόγιακας με αφορμή τις γιορτές. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας συνοδευόμενος από το Διοικητή και στελέχη του νοσοκομείου συνομίλησε με ασθενείς και μοίρασε δώρα.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: αδειοδοτήθηκε το Οικοτροφείο ενηλίκων με σοβαρές ψυχικές παθήσεις στους Φιλιάτες

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υγείας η άδεια ίδρυσης Οικοτροφείου στους Φιλιάτες στο οποίο θα διαμένουν έως 15 ενήλικες με σοβαρές ψυχικές διαταραχές και σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα ή νοητική υστέρηση. Η δημιουργία της συγκεκριμένης μονάδας ψυχικής υγείας για ενηλίκους προβλέφθηκε σε σχετική απόφαση της Υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη τον Ιούλιο του 2021 για την έγκριση σκοπιμότητας των πολιτικών ψυχικής υγείας.

περισσότερα

Ομιλία Βασίλη Γιόγιακα στο νομοσχέδιο για τη στεγαστική πολιτική

https://www.youtube.com/watch?v=whyQZ7W6_TY

Κύριοι Υπουργοί,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Είναι χρήσιμο να πούμε και από αυτό το βήμα τι ακριβώς γίνεται με αυτό το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας.
Είναι, πρώτα απ’ όλα, μια πρωτοβουλία που απευθύνεται στους νέους, στις νέες οικογένειες και στα πιο χαμηλά εισοδήματα.
Μια πρωτοβουλία που είναι ένα μόνο μέρος της στεγαστικής πολιτικής της Κυβέρνησης.
Και μια πρωτοβουλία, από τις πολλές που έχει αναλάβει η σημερινή Κυβέρνηση για να βελτιώσει το επίπεδο διαβίωσης των νεότερων ανθρώπων.
Μια πρωτοβουλία που δεν υπόσχεται να λύσει το στεγαστικό πρόβλημα για όλους όσους έχουν ανάγκη.
Υπόσχεται όμως να δώσει λύσεις, να δώσει επιλογές, εκεί που μέχρι σήμερα δεν υπήρχαν, σε κάποιους που έχουν περισσότερο ανάγκη.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: 4 νέες θέσεις μόνιμου προσωπικού στο Γ.Ν. Φιλιατών

6 ακόμα θέσεις μέσω του προγράμματος απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων 55-67 ετών

Με 4 ακόμα θέσεις μόνιμου προσωπικού ενισχύεται άμεσα το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών. Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν από τα συναρμόδια Υπουργεία οι προσλήψεις 2 Βοηθών Εργαστηρίων (ΔΕ), 1 Πληροφορικής (ΤΕ) και 1 Διοικητικού (ΠΕ). Έξι ακόμα θέσεις θα καλυφθούν μέσω του προγράμματος απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων 55-67 ετών της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ, πρώην ΟΑΕΔ).

περισσότερα

Ομιλία στο νομοσχέδιο για την Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού 2023

https://www.youtube.com/watch?v=m83Rx_7UXC8

Κυρίες και κύριοι υπουργοί,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2023, τον προϋπολογισμό μιας χρονιάς στην οποία συμπληρώνεται ένας εκλογικός κύκλος, έχει και έναν χαρακτήρα απολογισμού της οικονομικής πολιτικής.
Που δεν μπορεί να γίνεται «στον αέρα».
Πρέπει να γίνεται με στοιχεία.

περισσότερα

Ομιλία Βασίλη Γιόγιακα στο νομοσχέδιο για το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών και την αναβάθμιση της ΕΥΠ

https://www.youtube.com/watch?v=DYwEkIsjpy0

Κύριε Υπουργέ,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Θα ξεκινήσω με ένα ερώτημα.
Τι κοινό θα μπορούσε να βρει κανείς ανάμεσα στην πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική τον Ιούλη του 2018, την παρακολούθηση του τηλεφώνου του κυρίου Ανδρουλάκη και τις καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου;

περισσότερα

Ομιλία στο νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη

https://www.youtube.com/watch?v=zEVs4ugJGjE

Κυρία Υπουργέ,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Αν κανείς άφηνε στην άκρη την εμμονή ότι το δημόσιο πρέπει να είναι και κρατικό, και τον λαϊκισμό του «λεφτά υπάρχουν», θα έλεγε ότι το νομοσχέδιο αυτό είναι ένα ρεαλιστικό νομοσχέδιο, ένα νομοσχέδιο που απαντά σε πραγματικά προβλήματα.

περισσότερα

Ο Βασίλης Γιόγιακας για τη μονάδα πετρελαιοειδών στη Σαγιάδα: δεν ήξεραν που έβαζαν την υπογραφή τους οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ;

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, σε απάντηση νέας δήλωσης του βουλευτή Θεσπρωτίας ΣΥΡΙΖΑ για τις 3 αποφάσεις επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της μονάδας αποθήκευσης και διακίνησης πετρελαιοειδών στη Λωρίδα Σαγιάδας, δήλωσε τα εξής:   

Ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλεσε «τυπική διαδικασία» τις αποφάσεις υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την παράταση της άδειας εγκατάστασης της μονάδας στη Σαγιάδα. Τί σημαίνει τυπική διαδικασία; Ότι ακολούθησαν τις εισηγήσεις των υπηρεσιών; Ή ότι υπέγραφαν ό,τι τους έδιναν χωρίς να το τσεκάρουν;

περισσότερα
Μάρτιος 2023
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2