Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2022 00:00

Ομιλία στο νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη

Κυρία Υπουργέ,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Αν κανείς άφηνε στην άκρη την εμμονή ότι το δημόσιο πρέπει να είναι και κρατικό, και τον λαϊκισμό του «λεφτά υπάρχουν», θα έλεγε ότι το νομοσχέδιο αυτό είναι ένα ρεαλιστικό νομοσχέδιο, ένα νομοσχέδιο που απαντά σε πραγματικά προβλήματα.


Ίσως το πιο σημαντικό από αυτά είναι οι διαπιστωμένες ελλείψεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας - του ΕΣΥ - σε γιατρούς.
Ένα θέμα που δεν έχει εύκολες, δεν έχει αυτονόητες απαντήσεις, όπως η κάλυψη όλων των κενών με προσλήψεις…  
Γιατί θα πρέπει κάθε φορά να έχουμε υπόψη ότι οι δυνατότητες των δημοσίων οικονομικών, ο λεγόμενος δημοσιονομικός χώρος, έχουν όριο.
Πόσο μάλλον όταν είναι σε εξέλιξη ένα μεγάλο πρόγραμμα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων από τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης και του πληθωρισμού.
Και όταν ήδη ο προϋπολογισμός για τα νοσοκομεία τα τελευταία 3 χρόνια αυξήθηκε κατά 30%.
Θα πρέπει επίσης να έχουμε υπόψη ότι πολλές θέσεις γιατρών σε νοσοκομεία της περιφέρειας προκηρύσσονται αλλά τελικά δεν καλύπτονται.
Και ότι υπάρχουν μερικές δεκάδες χιλιάδες ιδιώτες γιατροί, οι οποίοι θα μπορούσαν υπό όρους και προϋποθέσεις - και το τονίζω αυτό - να αξιοποιηθούν από το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Γιατί, το έχουμε πει, και θα το λέμε όταν και για όσο χρειάζεται:
αυτό που ενδιαφέρει πρώτα απ’ όλα τους πολίτες είναι να έχουν μια προσιτή, ποιοτική, ολοκληρωμένη φροντίδα υγείας.
Και όχι αν αυτός που τους παρέχει τη φροντίδα είναι γιατρός του ΕΣΥ ή ελευθεροεπαγγελματίας, ή αν προέρχεται από δημόσια ή ιδιωτική δομή υγείας.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Ως γιατρός καρδιολόγος και ως βουλευτής ακριτικής περιοχής γνωρίζω από πρώτο χέρι πόσο δύσκολο είναι να έρθουν στο ένα νοσοκομείο της Θεσπρωτίας γιατροί ειδικοτήτων που είναι απόλυτα αναγκαίες!
Γι’ αυτό δεν μπορώ παρά να καλωσορίσω ρυθμίσεις μπορούν να συμβάλουν στην κάλυψη των κενών ιατρικού προσωπικού σε νοσοκομεία της περιφέρειας.
Είναι η δυνατότητα ενός γιατρού να υπηρετήσει στο ΕΣΥ με σύμβαση μερικής απασχόλησης, διατηρώντας παράλληλα ιδιωτική απασχόληση ή ιδιωτικό ιατρείο.
Είναι πιο πιθανό ένας γιατρός που ήδη έχει τη βάση του στην τοπική κοινωνία, να προσφέρει τις υπηρεσίες του και στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Και είναι όφελος για το νοσοκομείο και τους ασθενείς, εκεί που ήταν δύσκολο να καλυφθεί μια ειδικότητα, να υπάρχει ένας γιατρός που κάνει το ωράριό του στο νοσοκομείο τρεις φορές την εβδομάδα, και να συμμετέχει στο πρόγραμμα εφημεριών.
Είναι κάτι από το οποίο κερδίζουν όλες οι πλευρές:
Οι ασφαλισμένοι, το νοσοκομείο, και ο ενδιαφερόμενος γιατρός.

Στην κάλυψη κενών ειδικευμένων γιατρών σε νοσοκομεία της περιφέρειας αναμένεται να συμβάλουν και άλλες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου:
Είναι η αύξηση της υποχρεωτικής παραμονής των γιατρών του ΕΣΥ στη θέση που υπηρετούν – από 2 σε 5 χρόνια.
Είναι η ειδική αποζημίωση που θα οριστεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση για τους ειδικευμένους γιατρούς που θα έλθουν να υπηρετήσουν σε απομακρυσμένες ορεινές και νησιωτικές περιοχές.
Ένα οικονομικό κίνητρο το οποίο, κυρία Υπουργέ, έχουμε συζητήσει επανειλημμένα στη Επιτροπή Περιφερειών και για το οποίο όλοι συμφωνούμε ότι πρέπει να κάνει τη διαφορά.
Είναι επίσης το πιλοτικό πρόγραμμα 6μηνης προκαταρκτικής κλινικής άσκησης ειδικευόμενων γιατρών το οποίο, στην πλήρη εφαρμογή του, θα επιτρέψει στους γιατρούς που τοποθετούνται για άσκηση σε υπηρεσία υπαίθρου είναι πιο χρήσιμοι, πιο αποτελεσματικοί.
Συνολικά, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, γίνεται μια ειλικρινής, ρεαλιστική προσπάθεια, με σκοπό το δημόσιο σύστημα υγείας να έχει:
Περισσότερους διαθέσιμους γιατρούς.
Περισσότερους εξυπηρετούμενους πολίτες.
Μικρότερους χρόνους αναμονής.
Περισσότερο ιατρικό έργο μέσα στα νοσοκομεία.

Αυτούς τους σκοπούς φιλοδοξεί να υπηρετήσει, εξάλλου, και το επίμαχο άρθρο σχετικά με την εξαίρεση των νοσοκομειακών γιατρών του ΕΣΥ από την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση.
Από τη μία, τους δίνεται μια περιορισμένη επιλογή να εργάζονται σε ιδιωτικές δομές, έναντι της υποχρέωσης να ενισχύσουν το δημόσιο, νοσοκομειακό έργο.
Από την άλλη, δίνονται στους πολίτες περισσότερες επιλογές σε σχέση με το που και πότε θα εξυπηρετηθούν.
Περισσότερες επιλογές σε σχέση με τον γιατρό που θα τους αναλάβει.
Περισσότερες επιλογές σε σχέση με το αν η δαπάνη θα καλύπτεται εξ ολοκλήρου από την ασφάλισή τους, ή θα έχουν και οι ίδιοι κάποια συμμετοχή.
Γιατί έτσι, σε αντίθεση με ότι υποστηρίζεται, το δημόσιο σύστημα υγείας, τα δημόσια νοσοκομεία, μπορούν να γίνουν η επιλογή περισσότερων πολιτών, που σήμερα πάνε σε ιδιωτικές δομές για να εξυπηρετηθούν.
Θεωρούμε ότι, τόσο με τις προβλεπόμενες κυρώσεις όσο και με την υπουργική απόφαση με την οποία θα ορίζονται οι λεπτομέρειες για την απασχόληση των γιατρών του Ε.Σ.Υ. στον ιδιωτικό τομέα, θα διασφαλίζεται ότι δεν θα γίνει κατάχρηση αυτού του περιορισμένου δικαιώματος.
Άλλωστε έχουμε δηλώσει την εμπιστοσύνη μας στον επαγγελματισμό των γιατρών του ΕΣΥ.

Και εκτιμούμε την προσφορά τους, σε αναγνώριση της οποίας ύστερα από πολλά χρόνια δίνονται αυξήσεις που, για το σύνολο των αποδοχών, φτάνουν το 10% μεσοσταθμικά.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Ο σεβασμός στον χρόνο δεν επιτρέπει να αναφερθούμε σε μερικές άλλες από τις πολύ θετικές διατάξεις του νομοσχεδίου με τις οποίες αντιμετωπίζονται διάφορα θέματα.
Αυτό που μάς ενδιαφέρει είναι να μιλάμε κάθε φορά για αυτά που μπορούν να γίνουν, συγκεκριμένα.
Γι’ αυτά που μπορεί να γίνουν, εδώ και τώρα.
Οι ταμπέλες, τα μεγάλα λόγια και το τι θα μπορούσε να γίνει σε έναν άλλο κόσμο, κάποια στιγμή στο μέλλον, δεν μας αφορούν!
Γιατί στ’ αλήθεια, δεν λύνουν κανένα πρόβλημα, για κανέναν εκεί έξω!
Ούτε στην Υγεία, ούτε πουθενά!

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2023 08:15

Διάβασα, είδα, άκουσα

Βασίλης Γιόγιακας: καμία ιδιωτικοποίηση της παροχής νερού, καλύτερος ο έλεγχος από την ανεξάρτητη Αρχή

https://www.youtube.com/watch?v=h1ZBEP10z3U

Η μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στη νέα Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων έχει σκοπό τον καλύτερο έλεγχο της διαχείρισης του νερού που σήμερα παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα, παρά το ότι σχετίζεται με τη δημόσια υγεία, τη δημόσια οικονομία και τη διαφύλαξη του φυσικού πλούτου. Αυτό σημείωσε ο Βασίλης Γιόγιακας στην ομιλία του κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: προσλήψεις 4 μόνιμων γιατρών στο Νοσοκομείο Φιλιατών

Με 4 μόνιμους γιατρούς σε κρίσιμες ιατρικές ειδικότητες ενισχύεται το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών. Συγκεκριμένα, προκηρύχθηκαν 4 θέσεις ιατρών κλάδου ΕΣΥ – 1 θέση Επιμελητή Α’ Οφθαλμολογίας, 1 θέση Επιμελητή Β' Αιματολογίας ή Ιατρικής Βιοπαθολογίας ή Εργαστηριακής Ιατρικής ή Εσωτερικής Παθολογίας, 1 θέση Επιμελητή Β’ Πνευμονολογίας – Φυματιολογίας για το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας καθώς και 1 θέση Επιμελητή Β’ Παιδιατρικής.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: άνοιξαν οι αιτήσεις για την καταβολή του Επιδόματος Ανασφάλιστων Υπερήλικων σε Βορειοηπειρώτες ομογενείς

Αίτηση για την καταβολή του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερήλικων  μπορούν να υποβάλουν από σήμερα τα μέλη της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας. Η υποβολή των αιτήσεων για όσους διαμένουν στη χώρα μας γίνεται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΟΠΕΚΑ η οποία τέθηκε σε λειτουργία, είτε απ’ ευθείας από το ενδιαφερόμενο πρόσωπο, είτε μέσω του Κέντρου Κοινότητας του τόπου κατοικίας του και των αρμοδίων υπηρεσιών του οικείου δήμου. Οι διαμένοντες στην Αλβανία μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για τη χορήγηση του επιδόματος, μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, στα Γενικά Προξενεία και την Ελληνική Πρεσβεία στην Αλβανία.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: έργα εξοικονόμησης νερού 1.6 εκατ. ευρώ στον ΤΟΕΒ Ραγίου – Κεστρίνης

Εγκρίθηκαν προς χρηματοδότηση έργα εξοικονόμησης νερού στον ΤΟΕΒ Ραγίου - Κεστρίνης, όπως ενημέρωσε τον Βασίλη Γιόγιακα ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δημήτρης Παπαγιαννίδης.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: ακυρώθηκε η περιβαλλοντική άδεια της μονάδας πετρελαιοειδών στη Σαγιάδα

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα ακυρώθηκε η 15ετής παράταση της περιβαλλοντικής άδειας της εταιρείας «Ασφαλτικά Σαγιάδας», στην Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών Θεσπρωτίας.

περισσότερα

Ο Βασίλης Γιόγιακας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου

https://www.youtube.com/watch?v=m3cCog_Tcmk

Ένα εθνικό σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου, η ενίσχυση της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των παιδιών και ένα νέο, παιδιατρικό πανεπιστημιακό νοσοκομείο στη Δυτική Ελλάδα με ογκολογικό τμήμα παίδων είναι μερικές από τις προτεραιότητες που σημείωσε ο Βασίλης Γιόγιακας στη ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας εξήρε μεταξύ άλλων το πλούσιο κοινωνικό και πολιτιστικό έργο που επιτελεί η κυρία Ελευθερία Κώτσιου και η «Φλόγα» Ηπείρου που εδρεύει στην Ηγουμενίτσα.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: λύνονται εκκρεμότητες δεκαετιών ώστε να γίνει επιτέλους πράξη ένα δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, έκανε την παρακάτω δήλωση:   
Δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ οι δύο αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με τις οποίες επανακαθορίζεται η γραμμή αιγιαλού και παραλίας στα λιμάνια των Συβότων, της Πλαταριάς και της Σαγιάδας.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: «Η Θεσπρωτία θα αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης του Θεματικού Τουρισμού»

Συνέντευξη στο govnews.gr και το emea.gr

Ο Βασίλης Γιόγιακας, γιατρός καρδιολόγος, είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην Θεσπρωτία και αυτό φάνηκε στις εκλογές του 2019, όπου «έκοψε» πρώτος το νήμα, με σχεδόν διπλάσια διαφορά από τον δεύτερο. Στις επικείμενες εκλογές το στοίχημα είναι μεγάλο, καθώς μετά τα αποτελέσματα της απογραφής του πληθυσμού το 2021, η Θεσπρωτία χάνει μια έδρα και πλέον, εκλέγεται ένας βουλευτής. Ένας από τους βασικούς στόχους της ΝΔ, όπως έχει επισημάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι η «γαλάζια» παράταξη να επικρατήσει σε όλες τις μονοεδρικές περιφέρειες. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ μιλώντας στο GOV NEWS, σημείωσε ότι επιβάλλεται να μην υπάρξει εφησυχασμός και οι πολίτες να πάνε μαζικά να ψηφίσουν, τόσο στην πρώτη, όσο και στην δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, για να αποκτήσει ο τόπος μια «σταθερή αυτοδύναμη κυβέρνηση». Ο κ. Γιόγιακας, υπογράμμισε ότι στη Θεσπρωτία υπάρχουν πολλές δυνατότητες να αναπτυχθεί ο λεγόμενος Θεματικός Τουρισμός: από την ορεινή πεζοπορία, την ορεινή ποδηλασία και τις αναρριχήσεις, μέχρι τις δραστηριότητες σε ποταμούς και τον αγροτουρισμό. Παράλληλα, αναφερόμενος στα προβλήματα της ακριτικής περιοχής, τόνισε ότι το μεγαλύτερο είναι το «το δημογραφικό, καθώς ο πληθυσμός γερνάει», ενώ επισήμανε ότι οι δομές υγείας, αν και έχουν γίνει ενέργειες προς την σωστή κατεύθυνση, χρειάζεται να ενισχυθούν περαιτέρω με προσωπικό και εξοπλισμό.

περισσότερα

«Τοξικό κλίμα και πόλωση το “καταφύγιό” τους»

Συνέντευξη στην εφημερίδα "Παρασκήνιο"

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές και στο προεκλογικό κλίμα που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό, δηλώνει ευθαρσώς ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση επιδιώκει τοξικό κλίμα και πόλωση,γιατί είναι το μόνο πράγμα που ξέρει να κάνει καλά». Παράλληλα, σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στο «Π», μοιράζεται μαζί μας αναμνήσεις από τα παιδικά του χρόνια, μας μιλάει για τα καλοκαίρια που βοηθούσε στην οικογενειακή επιχείρηση καθώς και για τους γονείς του που ήρθαν μετανάστες από τη Γερμανία.

περισσότερα

Ομιλία Βασίλη Γιόγιακα στη συζήτηση πρότασης δυσπιστίας

https://www.youtube.com/watch?v=mOWY852MD9I

Κύριοι Υπουργοί,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Δε νομίζω ότι προκαλεί έκπληξη σε πολλούς το ότι η αξιωματική αντιπολίτευση κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας, σε αυτό το χρόνο και με αυτή την αιτιολογία…

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: αποδοχή της δωρεάς ακινήτου για τη μεταστέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας

Εγκρίθηκε και τυπικά από το Ελληνικό Δημόσιο η δωρεά του ακινήτου του Δήμου Ηγουμενίτσας με σκοπό τη μεταστέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: επανέρχεται η δυνατότητα ιδιωτών να μεταφέρουν με Ι.Χ. μαθητές σε δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες περιοχές

Επανέρχεται η δυνατότητα ιδιωτών να μεταφέρουν με δικό τους μεταφορικό μέσο μαθητές δημοσίων σχολείων σε ορεινές, δύσβατες ή νησιωτικές περιοχές όταν δεν υπάρχει μεταφορικό μέσο δημόσιας χρήσης, σύμφωνα με προσθήκη σε Κοινή Υπουργική Απόφαση.

περισσότερα

Το Νοσοκομείο Φιλιατών επισκέφθηκε ο Βασίλης Γιόγιακας

Το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών επισκέφθηκε ο Βασίλης Γιόγιακας με αφορμή τις γιορτές. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας συνοδευόμενος από το Διοικητή και στελέχη του νοσοκομείου συνομίλησε με ασθενείς και μοίρασε δώρα.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: αδειοδοτήθηκε το Οικοτροφείο ενηλίκων με σοβαρές ψυχικές παθήσεις στους Φιλιάτες

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υγείας η άδεια ίδρυσης Οικοτροφείου στους Φιλιάτες στο οποίο θα διαμένουν έως 15 ενήλικες με σοβαρές ψυχικές διαταραχές και σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα ή νοητική υστέρηση. Η δημιουργία της συγκεκριμένης μονάδας ψυχικής υγείας για ενηλίκους προβλέφθηκε σε σχετική απόφαση της Υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη τον Ιούλιο του 2021 για την έγκριση σκοπιμότητας των πολιτικών ψυχικής υγείας.

περισσότερα

Ομιλία Βασίλη Γιόγιακα στο νομοσχέδιο για τη στεγαστική πολιτική

https://www.youtube.com/watch?v=whyQZ7W6_TY

Κύριοι Υπουργοί,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Είναι χρήσιμο να πούμε και από αυτό το βήμα τι ακριβώς γίνεται με αυτό το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας.
Είναι, πρώτα απ’ όλα, μια πρωτοβουλία που απευθύνεται στους νέους, στις νέες οικογένειες και στα πιο χαμηλά εισοδήματα.
Μια πρωτοβουλία που είναι ένα μόνο μέρος της στεγαστικής πολιτικής της Κυβέρνησης.
Και μια πρωτοβουλία, από τις πολλές που έχει αναλάβει η σημερινή Κυβέρνηση για να βελτιώσει το επίπεδο διαβίωσης των νεότερων ανθρώπων.
Μια πρωτοβουλία που δεν υπόσχεται να λύσει το στεγαστικό πρόβλημα για όλους όσους έχουν ανάγκη.
Υπόσχεται όμως να δώσει λύσεις, να δώσει επιλογές, εκεί που μέχρι σήμερα δεν υπήρχαν, σε κάποιους που έχουν περισσότερο ανάγκη.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: 4 νέες θέσεις μόνιμου προσωπικού στο Γ.Ν. Φιλιατών

6 ακόμα θέσεις μέσω του προγράμματος απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων 55-67 ετών

Με 4 ακόμα θέσεις μόνιμου προσωπικού ενισχύεται άμεσα το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών. Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν από τα συναρμόδια Υπουργεία οι προσλήψεις 2 Βοηθών Εργαστηρίων (ΔΕ), 1 Πληροφορικής (ΤΕ) και 1 Διοικητικού (ΠΕ). Έξι ακόμα θέσεις θα καλυφθούν μέσω του προγράμματος απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων 55-67 ετών της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ, πρώην ΟΑΕΔ).

περισσότερα

Ομιλία στο νομοσχέδιο για την Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού 2023

https://www.youtube.com/watch?v=m83Rx_7UXC8

Κυρίες και κύριοι υπουργοί,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2023, τον προϋπολογισμό μιας χρονιάς στην οποία συμπληρώνεται ένας εκλογικός κύκλος, έχει και έναν χαρακτήρα απολογισμού της οικονομικής πολιτικής.
Που δεν μπορεί να γίνεται «στον αέρα».
Πρέπει να γίνεται με στοιχεία.

περισσότερα

Ομιλία Βασίλη Γιόγιακα στο νομοσχέδιο για το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών και την αναβάθμιση της ΕΥΠ

https://www.youtube.com/watch?v=DYwEkIsjpy0

Κύριε Υπουργέ,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Θα ξεκινήσω με ένα ερώτημα.
Τι κοινό θα μπορούσε να βρει κανείς ανάμεσα στην πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική τον Ιούλη του 2018, την παρακολούθηση του τηλεφώνου του κυρίου Ανδρουλάκη και τις καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου;

περισσότερα

Ομιλία στο νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη

https://www.youtube.com/watch?v=zEVs4ugJGjE

Κυρία Υπουργέ,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Αν κανείς άφηνε στην άκρη την εμμονή ότι το δημόσιο πρέπει να είναι και κρατικό, και τον λαϊκισμό του «λεφτά υπάρχουν», θα έλεγε ότι το νομοσχέδιο αυτό είναι ένα ρεαλιστικό νομοσχέδιο, ένα νομοσχέδιο που απαντά σε πραγματικά προβλήματα.

περισσότερα

Ο Βασίλης Γιόγιακας για τη μονάδα πετρελαιοειδών στη Σαγιάδα: δεν ήξεραν που έβαζαν την υπογραφή τους οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ;

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, σε απάντηση νέας δήλωσης του βουλευτή Θεσπρωτίας ΣΥΡΙΖΑ για τις 3 αποφάσεις επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της μονάδας αποθήκευσης και διακίνησης πετρελαιοειδών στη Λωρίδα Σαγιάδας, δήλωσε τα εξής:   

Ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλεσε «τυπική διαδικασία» τις αποφάσεις υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την παράταση της άδειας εγκατάστασης της μονάδας στη Σαγιάδα. Τί σημαίνει τυπική διαδικασία; Ότι ακολούθησαν τις εισηγήσεις των υπηρεσιών; Ή ότι υπέγραφαν ό,τι τους έδιναν χωρίς να το τσεκάρουν;

περισσότερα
Μάρτιος 2023
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2