Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2023 08:01

Βασίλης Γιόγιακας: «Η Θεσπρωτία θα αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης του Θεματικού Τουρισμού»

Συνέντευξη στο govnews.gr και το emea.gr

Ο Βασίλης Γιόγιακας, γιατρός καρδιολόγος, είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην Θεσπρωτία και αυτό φάνηκε στις εκλογές του 2019, όπου «έκοψε» πρώτος το νήμα, με σχεδόν διπλάσια διαφορά από τον δεύτερο. Στις επικείμενες εκλογές το στοίχημα είναι μεγάλο, καθώς μετά τα αποτελέσματα της απογραφής του πληθυσμού το 2021, η Θεσπρωτία χάνει μια έδρα και πλέον, εκλέγεται ένας βουλευτής. Ένας από τους βασικούς στόχους της ΝΔ, όπως έχει επισημάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι η «γαλάζια» παράταξη να επικρατήσει σε όλες τις μονοεδρικές περιφέρειες. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ μιλώντας στο GOV NEWS, σημείωσε ότι επιβάλλεται να μην υπάρξει εφησυχασμός και οι πολίτες να πάνε μαζικά να ψηφίσουν, τόσο στην πρώτη, όσο και στην δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, για να αποκτήσει ο τόπος μια «σταθερή αυτοδύναμη κυβέρνηση». Ο κ. Γιόγιακας, υπογράμμισε ότι στη Θεσπρωτία υπάρχουν πολλές δυνατότητες να αναπτυχθεί ο λεγόμενος Θεματικός Τουρισμός: από την ορεινή πεζοπορία, την ορεινή ποδηλασία και τις αναρριχήσεις, μέχρι τις δραστηριότητες σε ποταμούς και τον αγροτουρισμό. Παράλληλα, αναφερόμενος στα προβλήματα της ακριτικής περιοχής, τόνισε ότι το μεγαλύτερο είναι το «το δημογραφικό, καθώς ο πληθυσμός γερνάει», ενώ επισήμανε ότι οι δομές υγείας, αν και έχουν γίνει ενέργειες προς την σωστή κατεύθυνση, χρειάζεται να ενισχυθούν περαιτέρω με προσωπικό και εξοπλισμό.


Εκπροσωπείτε στην Βουλή μια ιστορική, πανέμορφη, αλλά και με πολλά προβλήματα περιοχή, τη Θεσπρωτία. Αποτελεί γεγονός πως τα τελευταία 3,5 χρόνια η ανάπτυξη στην Θεσπρωτία είναι σημαντική. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως έχουν λυθεί όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους. Ποια είναι τα βασικά προβλήματα που εξακολουθούν να υφίστανται;
Λόγω της πανδημίας αλλά και της ενεργειακής κρίσης στη συνέχεια, η προηγούμενη τριετία δεν ήταν μια «κανονική» τριετία για τη Θεσπρωτία, όπως δεν ήταν και για τη χώρα. Τα πολλά και διαφορετικά μέτρα στήριξης προς τα νοικοκυριά, τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις αλλά και η πολύ καλή περυσινή τουριστική σαιζόν θεωρώ ότι κράτησαν όρθια την τοπική οικονομία ώστε να μπορούμε σήμερα να είμαστε σε ένα σημείο που μάς επιτρέπει να αισιοδοξούμε. Το μεγαλύτερο θέμα της Θεσπρωτίας, που προκαλεί και άλλα, είναι το δημογραφικό: ο πληθυσμός γερνάει, οι θάνατοι είναι πολύ περισσότεροι από τις γεννήσεις, χωριά και οικισμοί μαραζώνουν, αν δεν έχουν ήδη ερημώσει… Επίσης, η εκτόξευση του κόστους στην αγροτική παραγωγή που ήρθε αμέσως μετά την πανδημία έχει φέρει πολλούς παραγωγούς σε δύσκολη θέση, παρά τη σοβαρή προσπάθεια που έχει γίνει από την Κυβέρνηση για την ανακούφισή τους.

Βασικό, χρόνιο πρόβλημα αποτελεί η έλλειψη υγειονομικών δομών. Ποιες ενέργειες έχουν γίνει ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές, οι οποίες θα στελεχωθούν με το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό;
Ως γιατρός θα έλεγα ότι στη Θεσπρωτία το βασικό θέμα δεν είναι η έλλειψη δομών υγείας αλλά η στελέχωση και ο εξοπλισμός τους. Δηλαδή όχι να φτιάξεις ένα ακόμα Κέντρο Υγείας, αλλά να στηρίξεις αυτά που υπάρχουν με προσωπικό, μηχανήματα, αναλώσιμο υλικό… Την τελευταία τριετία, με τη στήριξη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, το μόνο δημόσιο νοσοκομείο της Θεσπρωτίας, στους Φιλιάτες, ενισχύθηκε με δεκάδες προσλήψεις μόνιμου και επικουρικού προσωπικού – ειδικευμένων γιατρών, νοσηλευτών και διοικητικών υπαλλήλων. Σε αυτά να προσθέσουμε και τα περίπου 80 άτομα που προσλήφθηκαν ως επικουρικό προσωπικού για τον Covid-19. Ύστερα από αναμονή χρόνων στελεχώθηκε και λειτούργησε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Λειτουργεί νέος σύγχρονος υπέρηχος για το Μαιευτικό - Γυναικολογικό Ιατρείο και Μαγνητικός Τομογράφος. Δημιουργήθηκε σταθμός του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Φιλιατών. Αλλά και σε ό,τι αφορά τις δομές, ιδρύθηκε και πρόκειται να λειτουργήσει άμεσα στους Φιλιάτες Οικοτροφείο για ενήλικες με ψυχικές παθήσεις. Έγιναν λοιπόν πράγματα που δεν έχουν να κάνουν μόνο με την πανδημία, αλλά θα μείνουν και μετά από αυτή. Άλλωστε λέω με κάθε ευκαιρία ότι η προσπάθεια για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας είναι συνεχής. Ένα σημαντικό θέμα είναι ότι πολλοί γιατροί δεν έρχονται ή δεν μένουν για πολύ σε δομές υγείας απομακρυσμένων περιοχών. Ελπίζω ότι με τα κίνητρα που ψηφίστηκαν πριν δύο μήνες από τη Βουλή θα μπορέσουμε να φέρουμε περισσότερους γιατρούς στις περιοχές αυτές, όπως είναι η Θεσπρωτία.

Στη Θεσπρωτία τα τελευταία χρόνια καταγράφεται σημαντική τουριστική ανάπτυξη. Ποιες ενέργειες επιβάλλεται να γίνουν ώστε να υπάρξει αύξηση της τουριστικής κίνησης, αλλά και ήπια, ορθολογική τουριστική ανάπτυξη;
Πολύ ενδεικτικά θα έλεγα ότι επείγει η ολοκλήρωση του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τον Τουρισμό αλλά και όλων των μελετών που αφορούν χρήσεις γης, προκειμένου από τη μία να υπάρχει ασφάλεια δικαίου για τους επενδυτές και από την άλλη να προστατευθούν περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές. Επίσης πρέπει να συνεχιστεί η αναβάθμιση υποδομών, οδικών, λιμενικών, ενεργειακών και άλλων. Στη Θεσπρωτία για παράδειγμα έχει χωροθετηθεί η κατασκευή μαρίνας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας που, μαζί με τα μικρότερα λιμάνια της περιοχής, μπορούν να φτιάξουν ένα δίκτυο λιμένων ποιοτικών προδιαγραφών, για σκάφη αναψυχής. Και φυσικά πρέπει να συνεχιστεί η στήριξη του επιχειρείν, των νέων επιχειρήσεων και της συνεργασίας επιχειρήσεων που ήδη λειτουργούν ώστε να γίνουν περισσότερες επενδύσεις σε ειδικές μορφές Τουρισμού και σε ποιοτικές υπηρεσίες που ταιριάζουν με το χαρακτήρα της κάθε περιοχής.

Ποια σχέδια υπάρχουν ώστε η Θεσπρωτία να έχει τουρισμό 12 μήνες τον χρόνο;
Όπως είπατε και στην αρχή η Θεσπρωτία είναι ένας πανέμορφος τόπος και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τις παραλίες της αλλά επίσης με τα βουνά και τα ποτάμια της. Υπάρχουν επομένως πολλές δυνατότητες να αναπτυχθεί ο λεγόμενος θεματικός Τουρισμός: από την ορεινή πεζοπορία, την ορεινή ποδηλασία και τις αναρριχήσεις, μέχρι τις δραστηριότητες σε ποταμούς και τον αγροτουρισμό. Για παράδειγμα, έχει ανακοινωθεί και «τρέχει» από οργανισμό του Υπουργείου Περιβάλλοντος η δημιουργία και αναβάθμιση του εθνικού δικτύου μονοπατιών, διαδρομών πεζοπορίας και ποδηλασίας, στο οποίο αναμένεται να ενταχθούν δύο δήμοι της Θεσπρωτίας, οι Δήμοι Σουλίου και Φιλιατών. Σε πρώτη φάση σκοπός πρέπει να είναι η επέκταση της τουριστικής περιόδου μέσα στο χρόνο, ώστε μετά να μπορούμε να μιλήσουμε για Τουρισμό 12 μηνών.

Στις εκλογές του 2019 η ΝΔ κατέγραψε ένα μεγάλο ποσοστό στην Θεσπρωτία, 41,14%. Ποια είναι τα μηνύματα που λαμβάνετε από τους πολίτες εν όψει της νέας εκλογικής αναμέτρησης την άνοιξη του τρέχοντος έτους. Θεωρείτε πως η ΝΔ θα αυξήσει τα ποσοστά της, είναι ικανοποιημένος ο κόσμος από τα 3,5 χρόνια διακυβέρνησης;
Από την καθημερινή επαφή μου από τον κόσμο παίρνω, αλήθεια, πολύ αισιόδοξα μηνύματα. Υπάρχει ξεκάθαρη και δυνατή «παράσταση νίκης» όπως λέγεται στις δημοσκοπήσεις. Αυτό όμως δεν μας εφησυχάζει, ειδικά όταν μιλάμε για μια μονοεδρική περιφέρεια όπως είναι πλέον η Θεσπρωτία. Θεωρώ ότι ο περισσότερος κόσμος αναγνωρίζει πως η σημερινή Κυβέρνηση έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να αντιμετωπίσει τις συνεχόμενες, μεγάλες, διεθνείς κρίσεις. Αναγνωρίζει ότι έχει ενισχύσει τις διεθνείς συμμαχίες και την αμυντική θωράκιση της χώρας μας, ότι έχει κάνει μεγάλα βήματα σε τομείς όπως οι ψηφιακές συναλλαγές, η δημόσια εκπαίδευση, οι επενδύσεις, οι εξαγωγές, η απασχόληση, οι συντάξεις, η ενεργειακή μετάβαση. Αναγνωρίζει ότι έχει μια κυβέρνηση με ξεκάθαρους στόχους και ξεκάθαρο πρόγραμμα που εφαρμόζει με συνέπεια, παρά τα όσα δύσκολα την έτυχαν την τελευταία 3ετία. Δεν λέμε ότι έγιναν όλα τέλεια και είμαστε οι πρώτοι που έχουμε παραδεχτεί αστοχίες και παραλείψεις. Μαθαίνουμε όμως από αυτές για να γίνουμε καλύτεροι. Όλα αυτά πιστεύω ότι πολλοί συμπολίτες μας τα αναγνωρίζουν, και αυτή η αναγνώριση αισιοδοξώ και ελπίζω ότι θα εκφραστεί και όταν έρθει η ώρα της κάλπης.

Ο βασικός στόχος της «γαλάζιας» παράταξης στις εθνικές εκλογές είναι η αυτοδυναμία. Θεωρείτε ότι θα επιτευχθεί ο στόχος ή θα χρειαστεί να πάμε σε κυβέρνηση συνεργασίας;
Η «φωτογραφία της στιγμής», δηλαδή οι δημοσκοπήσεις αυτή την εποχή δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία μπορεί να πετύχει την αυτοδυναμία. Γιατί όμως ζητάμε λαϊκή εντολή για αυτοδύναμη κυβέρνηση; Γιατί, στους δύσκολους και απρόβλεπτους καιρούς που ζούμε, η χώρα χρειάζεται μια στιβαρή ηγεσία, μια κυβέρνηση που θα μπορεί να παίρνει γρήγορα αποφάσεις και να τις κάνει πράξη. Με βάση τις δικές της πολιτικές προτεραιότητες, χωρίς να χάνεται πολύτιμος χρόνος σε ασκήσεις ισορροπίας, χωρίς μια πολιτική πρωτοβουλία να χάνει σε δύναμη και σε αποτέλεσμα ακριβώς λόγω συμβιβασμών και ισορροπιών… Προσοχή, δεν λέμε ότι η αυτοδυναμία είναι ο μόνος δρόμος. Λέμε όμως - και το έχουμε αποδείξει - ότι η αυτοδυναμία είναι ο πιο ασφαλής δρόμος για μια πιο δυνατή Ελλάδα.

Διαβάστηκε 53 φορές

Διάβασα, είδα, άκουσα

Βασίλης Γιόγιακας: καμία ιδιωτικοποίηση της παροχής νερού, καλύτερος ο έλεγχος από την ανεξάρτητη Αρχή

https://www.youtube.com/watch?v=h1ZBEP10z3U

Η μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στη νέα Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων έχει σκοπό τον καλύτερο έλεγχο της διαχείρισης του νερού που σήμερα παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα, παρά το ότι σχετίζεται με τη δημόσια υγεία, τη δημόσια οικονομία και τη διαφύλαξη του φυσικού πλούτου. Αυτό σημείωσε ο Βασίλης Γιόγιακας στην ομιλία του κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: προσλήψεις 4 μόνιμων γιατρών στο Νοσοκομείο Φιλιατών

Με 4 μόνιμους γιατρούς σε κρίσιμες ιατρικές ειδικότητες ενισχύεται το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών. Συγκεκριμένα, προκηρύχθηκαν 4 θέσεις ιατρών κλάδου ΕΣΥ – 1 θέση Επιμελητή Α’ Οφθαλμολογίας, 1 θέση Επιμελητή Β' Αιματολογίας ή Ιατρικής Βιοπαθολογίας ή Εργαστηριακής Ιατρικής ή Εσωτερικής Παθολογίας, 1 θέση Επιμελητή Β’ Πνευμονολογίας – Φυματιολογίας για το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας καθώς και 1 θέση Επιμελητή Β’ Παιδιατρικής.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: άνοιξαν οι αιτήσεις για την καταβολή του Επιδόματος Ανασφάλιστων Υπερήλικων σε Βορειοηπειρώτες ομογενείς

Αίτηση για την καταβολή του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερήλικων  μπορούν να υποβάλουν από σήμερα τα μέλη της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας. Η υποβολή των αιτήσεων για όσους διαμένουν στη χώρα μας γίνεται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΟΠΕΚΑ η οποία τέθηκε σε λειτουργία, είτε απ’ ευθείας από το ενδιαφερόμενο πρόσωπο, είτε μέσω του Κέντρου Κοινότητας του τόπου κατοικίας του και των αρμοδίων υπηρεσιών του οικείου δήμου. Οι διαμένοντες στην Αλβανία μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για τη χορήγηση του επιδόματος, μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, στα Γενικά Προξενεία και την Ελληνική Πρεσβεία στην Αλβανία.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: έργα εξοικονόμησης νερού 1.6 εκατ. ευρώ στον ΤΟΕΒ Ραγίου – Κεστρίνης

Εγκρίθηκαν προς χρηματοδότηση έργα εξοικονόμησης νερού στον ΤΟΕΒ Ραγίου - Κεστρίνης, όπως ενημέρωσε τον Βασίλη Γιόγιακα ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δημήτρης Παπαγιαννίδης.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: ακυρώθηκε η περιβαλλοντική άδεια της μονάδας πετρελαιοειδών στη Σαγιάδα

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα ακυρώθηκε η 15ετής παράταση της περιβαλλοντικής άδειας της εταιρείας «Ασφαλτικά Σαγιάδας», στην Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών Θεσπρωτίας.

περισσότερα

Ο Βασίλης Γιόγιακας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου

https://www.youtube.com/watch?v=m3cCog_Tcmk

Ένα εθνικό σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου, η ενίσχυση της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των παιδιών και ένα νέο, παιδιατρικό πανεπιστημιακό νοσοκομείο στη Δυτική Ελλάδα με ογκολογικό τμήμα παίδων είναι μερικές από τις προτεραιότητες που σημείωσε ο Βασίλης Γιόγιακας στη ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας εξήρε μεταξύ άλλων το πλούσιο κοινωνικό και πολιτιστικό έργο που επιτελεί η κυρία Ελευθερία Κώτσιου και η «Φλόγα» Ηπείρου που εδρεύει στην Ηγουμενίτσα.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: λύνονται εκκρεμότητες δεκαετιών ώστε να γίνει επιτέλους πράξη ένα δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, έκανε την παρακάτω δήλωση:   
Δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ οι δύο αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με τις οποίες επανακαθορίζεται η γραμμή αιγιαλού και παραλίας στα λιμάνια των Συβότων, της Πλαταριάς και της Σαγιάδας.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: «Η Θεσπρωτία θα αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης του Θεματικού Τουρισμού»

Συνέντευξη στο govnews.gr και το emea.gr

Ο Βασίλης Γιόγιακας, γιατρός καρδιολόγος, είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην Θεσπρωτία και αυτό φάνηκε στις εκλογές του 2019, όπου «έκοψε» πρώτος το νήμα, με σχεδόν διπλάσια διαφορά από τον δεύτερο. Στις επικείμενες εκλογές το στοίχημα είναι μεγάλο, καθώς μετά τα αποτελέσματα της απογραφής του πληθυσμού το 2021, η Θεσπρωτία χάνει μια έδρα και πλέον, εκλέγεται ένας βουλευτής. Ένας από τους βασικούς στόχους της ΝΔ, όπως έχει επισημάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι η «γαλάζια» παράταξη να επικρατήσει σε όλες τις μονοεδρικές περιφέρειες. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ μιλώντας στο GOV NEWS, σημείωσε ότι επιβάλλεται να μην υπάρξει εφησυχασμός και οι πολίτες να πάνε μαζικά να ψηφίσουν, τόσο στην πρώτη, όσο και στην δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, για να αποκτήσει ο τόπος μια «σταθερή αυτοδύναμη κυβέρνηση». Ο κ. Γιόγιακας, υπογράμμισε ότι στη Θεσπρωτία υπάρχουν πολλές δυνατότητες να αναπτυχθεί ο λεγόμενος Θεματικός Τουρισμός: από την ορεινή πεζοπορία, την ορεινή ποδηλασία και τις αναρριχήσεις, μέχρι τις δραστηριότητες σε ποταμούς και τον αγροτουρισμό. Παράλληλα, αναφερόμενος στα προβλήματα της ακριτικής περιοχής, τόνισε ότι το μεγαλύτερο είναι το «το δημογραφικό, καθώς ο πληθυσμός γερνάει», ενώ επισήμανε ότι οι δομές υγείας, αν και έχουν γίνει ενέργειες προς την σωστή κατεύθυνση, χρειάζεται να ενισχυθούν περαιτέρω με προσωπικό και εξοπλισμό.

περισσότερα

«Τοξικό κλίμα και πόλωση το “καταφύγιό” τους»

Συνέντευξη στην εφημερίδα "Παρασκήνιο"

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές και στο προεκλογικό κλίμα που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό, δηλώνει ευθαρσώς ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση επιδιώκει τοξικό κλίμα και πόλωση,γιατί είναι το μόνο πράγμα που ξέρει να κάνει καλά». Παράλληλα, σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στο «Π», μοιράζεται μαζί μας αναμνήσεις από τα παιδικά του χρόνια, μας μιλάει για τα καλοκαίρια που βοηθούσε στην οικογενειακή επιχείρηση καθώς και για τους γονείς του που ήρθαν μετανάστες από τη Γερμανία.

περισσότερα

Ομιλία Βασίλη Γιόγιακα στη συζήτηση πρότασης δυσπιστίας

https://www.youtube.com/watch?v=mOWY852MD9I

Κύριοι Υπουργοί,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Δε νομίζω ότι προκαλεί έκπληξη σε πολλούς το ότι η αξιωματική αντιπολίτευση κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας, σε αυτό το χρόνο και με αυτή την αιτιολογία…

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: αποδοχή της δωρεάς ακινήτου για τη μεταστέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας

Εγκρίθηκε και τυπικά από το Ελληνικό Δημόσιο η δωρεά του ακινήτου του Δήμου Ηγουμενίτσας με σκοπό τη μεταστέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: επανέρχεται η δυνατότητα ιδιωτών να μεταφέρουν με Ι.Χ. μαθητές σε δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες περιοχές

Επανέρχεται η δυνατότητα ιδιωτών να μεταφέρουν με δικό τους μεταφορικό μέσο μαθητές δημοσίων σχολείων σε ορεινές, δύσβατες ή νησιωτικές περιοχές όταν δεν υπάρχει μεταφορικό μέσο δημόσιας χρήσης, σύμφωνα με προσθήκη σε Κοινή Υπουργική Απόφαση.

περισσότερα

Το Νοσοκομείο Φιλιατών επισκέφθηκε ο Βασίλης Γιόγιακας

Το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών επισκέφθηκε ο Βασίλης Γιόγιακας με αφορμή τις γιορτές. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας συνοδευόμενος από το Διοικητή και στελέχη του νοσοκομείου συνομίλησε με ασθενείς και μοίρασε δώρα.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: αδειοδοτήθηκε το Οικοτροφείο ενηλίκων με σοβαρές ψυχικές παθήσεις στους Φιλιάτες

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υγείας η άδεια ίδρυσης Οικοτροφείου στους Φιλιάτες στο οποίο θα διαμένουν έως 15 ενήλικες με σοβαρές ψυχικές διαταραχές και σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα ή νοητική υστέρηση. Η δημιουργία της συγκεκριμένης μονάδας ψυχικής υγείας για ενηλίκους προβλέφθηκε σε σχετική απόφαση της Υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη τον Ιούλιο του 2021 για την έγκριση σκοπιμότητας των πολιτικών ψυχικής υγείας.

περισσότερα

Ομιλία Βασίλη Γιόγιακα στο νομοσχέδιο για τη στεγαστική πολιτική

https://www.youtube.com/watch?v=whyQZ7W6_TY

Κύριοι Υπουργοί,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Είναι χρήσιμο να πούμε και από αυτό το βήμα τι ακριβώς γίνεται με αυτό το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας.
Είναι, πρώτα απ’ όλα, μια πρωτοβουλία που απευθύνεται στους νέους, στις νέες οικογένειες και στα πιο χαμηλά εισοδήματα.
Μια πρωτοβουλία που είναι ένα μόνο μέρος της στεγαστικής πολιτικής της Κυβέρνησης.
Και μια πρωτοβουλία, από τις πολλές που έχει αναλάβει η σημερινή Κυβέρνηση για να βελτιώσει το επίπεδο διαβίωσης των νεότερων ανθρώπων.
Μια πρωτοβουλία που δεν υπόσχεται να λύσει το στεγαστικό πρόβλημα για όλους όσους έχουν ανάγκη.
Υπόσχεται όμως να δώσει λύσεις, να δώσει επιλογές, εκεί που μέχρι σήμερα δεν υπήρχαν, σε κάποιους που έχουν περισσότερο ανάγκη.

περισσότερα

Βασίλης Γιόγιακας: 4 νέες θέσεις μόνιμου προσωπικού στο Γ.Ν. Φιλιατών

6 ακόμα θέσεις μέσω του προγράμματος απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων 55-67 ετών

Με 4 ακόμα θέσεις μόνιμου προσωπικού ενισχύεται άμεσα το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών. Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν από τα συναρμόδια Υπουργεία οι προσλήψεις 2 Βοηθών Εργαστηρίων (ΔΕ), 1 Πληροφορικής (ΤΕ) και 1 Διοικητικού (ΠΕ). Έξι ακόμα θέσεις θα καλυφθούν μέσω του προγράμματος απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων 55-67 ετών της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ, πρώην ΟΑΕΔ).

περισσότερα

Ομιλία στο νομοσχέδιο για την Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού 2023

https://www.youtube.com/watch?v=m83Rx_7UXC8

Κυρίες και κύριοι υπουργοί,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2023, τον προϋπολογισμό μιας χρονιάς στην οποία συμπληρώνεται ένας εκλογικός κύκλος, έχει και έναν χαρακτήρα απολογισμού της οικονομικής πολιτικής.
Που δεν μπορεί να γίνεται «στον αέρα».
Πρέπει να γίνεται με στοιχεία.

περισσότερα

Ομιλία Βασίλη Γιόγιακα στο νομοσχέδιο για το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών και την αναβάθμιση της ΕΥΠ

https://www.youtube.com/watch?v=DYwEkIsjpy0

Κύριε Υπουργέ,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Θα ξεκινήσω με ένα ερώτημα.
Τι κοινό θα μπορούσε να βρει κανείς ανάμεσα στην πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική τον Ιούλη του 2018, την παρακολούθηση του τηλεφώνου του κυρίου Ανδρουλάκη και τις καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου;

περισσότερα

Ομιλία στο νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη

https://www.youtube.com/watch?v=zEVs4ugJGjE

Κυρία Υπουργέ,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Αν κανείς άφηνε στην άκρη την εμμονή ότι το δημόσιο πρέπει να είναι και κρατικό, και τον λαϊκισμό του «λεφτά υπάρχουν», θα έλεγε ότι το νομοσχέδιο αυτό είναι ένα ρεαλιστικό νομοσχέδιο, ένα νομοσχέδιο που απαντά σε πραγματικά προβλήματα.

περισσότερα

Ο Βασίλης Γιόγιακας για τη μονάδα πετρελαιοειδών στη Σαγιάδα: δεν ήξεραν που έβαζαν την υπογραφή τους οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ;

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, σε απάντηση νέας δήλωσης του βουλευτή Θεσπρωτίας ΣΥΡΙΖΑ για τις 3 αποφάσεις επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της μονάδας αποθήκευσης και διακίνησης πετρελαιοειδών στη Λωρίδα Σαγιάδας, δήλωσε τα εξής:   

Ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλεσε «τυπική διαδικασία» τις αποφάσεις υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την παράταση της άδειας εγκατάστασης της μονάδας στη Σαγιάδα. Τί σημαίνει τυπική διαδικασία; Ότι ακολούθησαν τις εισηγήσεις των υπηρεσιών; Ή ότι υπέγραφαν ό,τι τους έδιναν χωρίς να το τσεκάρουν;

περισσότερα
Μάρτιος 2023
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2